Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Се е во ред,споделуваш нешто што некој ти кажал.Кој како ќе си го претумачи дали ќе си го свати сериозно или не од него зависи.Не велиш ''слушајте ме сите 100% сум сигурен дека со потврда во идина нема никој да помини никој'' или обратно да тврдиш дека некој 100% ќе добие државјанство!Од тебе и од нас ништо не зависи,додека не се изгласа законот со којшто потврдата од клубовите ќе се признава како доказ за потекло од Министерството ќе им текне денес ја признаваме потврдата а утре да им текне нешто друго.
Zakon nema nikogas da se izglasa...turcite dobile liberalizacija i mirno bez vizi moze da patuvat niz evropa i tuka ke nastane golemi broblemi...koj zemal zemal koj ne toa e kraj...i mene isto mi kaza da veke ne pustat so potvrdi,bratucedi vujko itd...od 1 april daj boze da ne sum vo pravo pozzz[DOUBLEPOST=1462290866][/DOUBLEPOST]
Се е во ред,споделуваш нешто што некој ти кажал.Кој како ќе си го претумачи дали ќе си го свати сериозно или не од него зависи.Не велиш ''слушајте ме сите 100% сум сигурен дека со потврда во идина нема никој да помини никој'' или обратно да тврдиш дека некој 100% ќе добие државјанство!Од тебе и од нас ништо не зависи,додека не се изгласа законот со којшто потврдата од клубовите ќе се признава како доказ за потекло од Министерството ќе им текне денес ја признаваме потврдата а утре да им текне нешто друго.
Zakon nema nikogas da se izglasa...turcite dobile liberalizacija i mirno bez vizi moze da patuvat niz evropa i tuka ke nastane golemi broblemi...koj zemal zemal koj ne toa e kraj...i mene isto mi kaza da veke ne pustat so potvrdi,bratucedi vujko itd...od 1 april daj boze da ne sum vo pravo pozzz

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Zakon nema nikogas da se izglasa...turcite dobile liberalizacija i mirno bez vizi moze da patuvat niz evropa i tuka ke nastane golemi broblemi...koj zemal zemal koj ne toa e kraj...i mene isto mi kaza da veke ne pustat so potvrdi,bratucedi vujko itd...od 1 april daj boze da ne sum vo pravo pozzz[DOUBLEPOST=1462290866][/DOUBLEPOST]
Zakon nema nikogas da se izglasa...turcite dobile liberalizacija i mirno bez vizi moze da patuvat niz evropa i tuka ke nastane golemi broblemi...koj zemal zemal koj ne toa e kraj...i mene isto mi kaza da veke ne pustat so potvrdi,bratucedi vujko itd...od 1 april daj boze da ne sum vo pravo pozzz
Ај за ова за потврдиве енма ништо да речам...ама кој ти кажа жити се дека турците добиле либерализација баш ме интересира, кога апсолутно не е точно :)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Nije tacno da su dobili:
https://www.24chasa.bg/Article/5467177
Padaju u vodu i tvoja prva i druga hipoteza, istine.

A za volja na vistinata, naskoro, pokraj site gluposti i negativni nevistini ovde iskazani, ce se cujat i mnogu dobri vesti!

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
nekoj da ima informacija do kaj e smenata na brojcinata vo finalen status od 2015? po so jas sum 64**/2015 pa nikako da se smeni vo finalen, ili pa rano e?!

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
nekoj da ima informacija do kaj e smenata na brojcinata vo finalen status od 2015? po so jas sum 64**/2015 pa nikako da se smeni vo finalen, ili pa rano e?!
Jas kako sto znam negde do fevruari 2015 se[DOUBLEPOST=1462294722][/DOUBLEPOST]
Jas kako sto znam negde do fevruari 2015 se

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Jas pred nekolku dena spomnav deka slusnav od bugarska ambasada vo skopje deka samo so stari dokumenti po prva linija ke davaat pasosi. Ama togas me napravivte budala posebno eden clen tuka burno reagirase. No eve sega sekoj den se pojavuva po nekoj post kade sto se potvrduva taa konstatacija. Dabc izdava proishod so potvrdata od strumica i so bratucedi ama ministerstvoto za pravda ja koci rabotata.

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
jas sum 14ti juli 2015 brojce 4000 i veke eden mesec mi e smenat vo finalen status
Јас сум пред теб и бев во мај а уште ми је статус на "Образувана преписка N:30xx/2015 Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.".Нема правила.Не идат по ред.

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Денес извадив документ од бксс Струмица и ги пратив Бугарија на посредникот за да ми издадат произход.Треба лично да одам за поддавање или посредникот ќе ги однесе?Се немам слушнато со него да ми каже а веќе е касно да му ѕвонам

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Еве сеа се слушнав со посредникот. Испровоциран и наведен од вашите инфрмации кои се демек добиени од судии, амбасада и сл.

Значи не се инфомарции. Шпекулации се. Дезинформации.
Како и што претпоставив, ништо нее сменето, постапката си врви и издаваат државјанства со прв братучед.

Не знам зашо и доаѓам на форумов, кога има само ,,фаци,, кои се тука за ремет, да ствараат паника, притисок и сл.

Колку треба да си идиот, да седиш на форум кој е од информативен карактер и место да помагаш кога можеш, ти да си ги лечиш фрустрациите. Ова се однесува на Дентал, Ментал, Боби, Моби и сл. профили.

За останатите седете си мирно, прверувајти си го текот на постапката и чекајте да помине неопходното време. Тоа ни останува. Позз

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Денес извадив документ од бксс Струмица и ги пратив Бугарија на посредникот за да ми издадат произход.Треба лично да одам за поддавање или посредникот ќе ги однесе?Се немам слушнато со него да ми каже а веќе е касно да му ѕвонам
Мораш лично во ДАБЧ, посредникот не може ни со полномошно да ти заврши таму работа.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Zdravo decki! 2013 do kade e so tie vratenite na dopolnitelna ????

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Уште се немате поучено од многуте пати различни информации што ги дослушнувате? Се фаќате како риба на јадица за последното што ќе го чуете, се возбудувате и за секунда заборавате сѐ што сте знаеле до тогаш.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Добив информација дека овие 10-тина дена ДАБЧ нема да прима нови предмети, туку дека ќе ги работи само оние кои досега се примени, најверојатно поради тоа што им се насобрале многу па да ги исчистат побрзо, со што времето од поднесување на произход до добивање на истиот би се намалило некаде на 2 месеца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom