Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Se vie so ministri, sudii, politicari imate kontakt... pa ako ste tolku mokni da dojdete do niv zavrsete ja vasata rabota, a ne informacija da barate. Ovaa tema stana ziva glupost veke i polna so patetika

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Se vie so ministri, sudii, politicari imate kontakt... pa ako ste tolku mokni da dojdete do niv zavrsete ja vasata rabota, a ne informacija da barate. Ovaa tema stana ziva glupost veke i polna so patetika
И мене отсекогаш овој момент со битниве луѓе ми бил енигма :)

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Sto e tolku neobicno da imas prijatel preku 30 godini-prijatel na tatko mi-koj e sudija i sa sme sednale da razgovarame dali i kako moze da mi pomogne. Tipocno za nas-kako sto vika Van Haute-ne ti cini vesta,ubi go glasnikot. Jas sum od 2013 i mene isto ova me pogagja kako i Vas.[DOUBLEPOST=1462262722][/DOUBLEPOST]Jas imam nova potvrda od bkks strumica samo vrz osnova na mesto na raganje na pradedo mi. Nemam nikakvi drugi dokumenti. Mislam deka se malku tie kako mene.taka da za niv zboram.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Sto e tolku neobicno da imas prijatel preku 30 godini-prijatel na tatko mi-koj e sudija i sa sme sednale da razgovarame dali i kako moze da mi pomogne. Tipocno za nas-kako sto vika Van Haute-ne ti cini vesta,ubi go glasnikot. Jas sum od 2013 i mene isto ova me pogagja kako i Vas.[DOUBLEPOST=1462262722][/DOUBLEPOST]Jas imam nova potvrda od bkks strumica samo vrz osnova na mesto na raganje na pradedo mi. Nemam nikakvi drugi dokumenti. Mislam deka se malku tie kako mene.taka da za niv zboram.
I jas imam nekoj ama bez da se pofalam tuka ke ti kazam tebe i na drugite: so tie ostanati od 2012/2013/2014 ne e nisto sigurno. A za site novi proizhodi dobieni bez razlika so kakov dokument vazno toj dokument da sodrzi dokazi za poteklo. Vo slucaj od zdruzenijata vo statistikata mnozinstvoto od naselenieto da bide bugarsko, sansite da dobijat se golemi dokolku nema problem so ostanatite raboti sto se peoveruvaat[DOUBLEPOST=1462264790][/DOUBLEPOST]
I jas imam nekoj ama bez da se pofalam tuka ke ti kazam tebe i na drugite: so tie ostanati od 2012/2013/2014 ne e nisto sigurno. A za site novi proizhodi dobieni bez razlika so kakov dokument vazno toj dokument da sodrzi dokazi za poteklo. Vo slucaj od zdruzenijata vo statistikata mnozinstvoto od naselenieto da bide bugarsko, sansite da dobijat se golemi dokolku nema problem so ostanatite raboti sto se peoveruvaat

• Ми се допаѓа
Reactions: Jam
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
A dali toj priatel
Vesta ne e od posrednik.
I jas sum vo taa teska 2013 god.
So nova BKKS potvrda sum i samo nea ja imam (bez bliski rodnini ili istoriski dokazi).
Ke bide tesko.
Covek -od vnatre- od Ministerstvoto mi kaza - povtorno ima konflikt megu razni politicki strui.
A dali toj prijatel ti kaza dali se pominuva so dokumenti od prv bratuced,posto posrednik moj od Veles mi kaza deka od 1 april odviat so dok.od prv bratuced zat vmro bara ostavka na precedatel za bugarite od cuzbina

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
I jas imam nekoj ama bez da se pofalam tuka ke ti kazam tebe i na drugite: so tie ostanati od 2012/2013/2014 ne e nisto sigurno. A za site novi proizhodi dobieni bez razlika so kakov dokument vazno toj dokument da sodrzi dokazi za poteklo. Vo slucaj od zdruzenijata vo statistikata mnozinstvoto od naselenieto da bide bugarsko, sansite da dobijat se golemi dokolku nema problem so ostanatite raboti sto se peoveruvaat[DOUBLEPOST=1462264790][/DOUBLEPOST]
I jas imam nekoj ama bez da se pofalam tuka ke ti kazam tebe i na drugite: so tie ostanati od 2012/2013/2014 ne e nisto sigurno. A za site novi proizhodi dobieni bez razlika so kakov dokument vazno toj dokument da sodrzi dokazi za poteklo. Vo slucaj od zdruzenijata vo statistikata mnozinstvoto od naselenieto da bide bugarsko, sansite da dobijat se golemi dokolku nema problem so ostanatite raboti sto se peoveruvaat
Џабе не се расправајте ете @Walkman e на финален преглед само со потврда па ке се знај дали можи или не!?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
A dali toj priatel

A dali toj prijatel ti kaza dali se pominuva so dokumenti od prv bratuced,posto posrednik moj od Veles mi kaza deka od 1 april odviat so dok.od prv bratuced zat vmro bara ostavka na precedatel za bugarite od cuzbina
ВМРО не бара оставка од претседатело тна ДАБЧ, туку од претседателот на комисијата по гражданство. Со ДАБЧ нема никакви проблеми.[DOUBLEPOST=1462267985][/DOUBLEPOST]
Нема ништо необично во тоа да имаш луѓе кои се на функција. Меѓутоа, тие луѓе испаѓа дека за ништо не ти вршат работа пошто чим ти се ослонуваш на информации од форумов, кај што претежно се рекла-казала, толку се јаки луѓето. Не викам дека ти лажеш дека знаеш некој, туку дека тој што го имаш не ти е од никаква корист. Па дури може и неточни информации да ти дава.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Џабе не се расправајте ете @Walkman e на финален преглед само со потврда па ке се знај дали можи или не!?
Ne sum samo jas. Site predmeti od 2012 i 2013 sto podnele nova BKK od septemvri 2015, se vece so status 'na finalen pregled'. Ima povece iljadi takvi predmeti do sega. I uste ce ima, redosledno kako sto po meseci se podnesuvani vo MP.

T blagodaram @goran.slavkoski na doverbata, no i te molam vece ne me tagaj.[DOUBLEPOST=1462268407][/DOUBLEPOST]
ВМРО не бара оставка од претседатело тна ДАБЧ, туку од претседателот на комисијата по гражданство. Со ДАБЧ нема никакви проблеми.[DOUBLEPOST=1462267985][/DOUBLEPOST]
.
Informacijata e vece stara i vo sekoja smisla nevazeckia i tocno e deka VMRO BG barase ostavka od direktorot na direkcijata 'Blgarsko grazdanstvo" pri MP a ne od pretsedatelot na komisijata po grazdanstvo.

Последно уредено:
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
`Молба вх.номер`
8***/2015
`ПИН`
0402/2016
bidejki bev na 4ti fevruari 2016 na intervju.
i povtorno veli `lipsvat danni`
Чудно.. Штом си бил Февруари 2016 на интервју мора да имаш пин кој што е од 5-6 бројки..

абе анонимус,до кде си ти со процедурата??
Во процедура за сгласвање с инститициите.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Јас во вторникот поднесов за матичен број па би требало да е готов денес,утре,задутре или тешко,дека празници?

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Ne sum se oslonuval nikogas na forumot.
Forumot mi pomognal mnogu za da gi kompletiram dokumentite - bidejki celiot pat go izodev bez posrednici.
Koga vidov deka i nema razlika dali sam ili so posrednik-za dokumentite za brat mi vklucivme posrednik.
Kolku sum mozel -SKROMNO- sum se obiduval da pomognam ili vozvratam za pomosta koja sum ja dobil na forumot.
Niti so spekulacii, nitu so dezinformacii sum se sluzel ovde, a i voopsto.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Сега славеа Велигден и они.[DOUBLEPOST=1462280147][/DOUBLEPOST]
Forumot mi pomognal mnogu za da gi kompletiram dokumentite - bidejki celiot pat go izodev bez posrednici.
Koga vidov deka i nema razlika dali sam ili so posrednik-za dokumentite za brat mi vklucivme posrednik.
Kolku sum mozel -SKROMNO- sum se obiduval da pomognam ili vozvratam za pomosta koja sum ja dobil na forumot.
Е како си идел сам кога уште на почеток имаш кажано дека некој од Софија ти ја води постапката? Сега ќе се скараме на крај :)

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Се е во ред,споделуваш нешто што некој ти кажал.Кој како ќе си го претумачи дали ќе си го свати сериозно или не од него зависи.Не велиш ''слушајте ме сите 100% сум сигурен дека со потврда во идина нема никој да помини никој'' или обратно да тврдиш дека некој 100% ќе добие државјанство!Од тебе и од нас ништо не зависи,додека не се изгласа законот со којшто потврдата од клубовите ќе се признава како доказ за потекло од Министерството ќе им текне денес ја признаваме потврдата а утре да им текне нешто друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom