Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Vesta ne e od posrednik.
I jas sum vo taa teska 2013 god.
So nova BKKS potvrda sum i samo nea ja imam (bez bliski rodnini ili istoriski dokazi).
Ke bide tesko.
Covek -od vnatre- od Ministerstvoto mi kaza - povtorno ima konflikt megu razni politicki strui.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Vesta ne e od posrednik.
I jas sum vo taa teska 2013 god.
So nova BKKS potvrda sum i samo nea ja imam (bez bliski rodnini ili istoriski dokazi).
Ke bide tesko.
Covek -od vnatre- od Ministerstvoto mi kaza - povtorno ima konflikt megu razni politicki strui.
Ама ти зборуваш за тие од 2013 што се само со потврда? за нив ќе биде тешко?

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Reakcijata na VMRO ne e slucajna - znaat sto se sprema,pa zatoa i takvi reakcii - i toj pritisok pravi kontraefekt.
Barem zasega.
Moeto patesetvie trae 3.5 godini-koga go slusnav ova deneska mi se svrti zemjata.

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Znaci...ona sto mi go kazaa- samo potvrdata bez da imate i drugi -stari-dokumenti ili bliski rodnini-nema da ja uvazuvaat bez razlika koga e izvadena.
I jas se molam da e bide taka, no...

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
И од кај ти е потврдата? Струмица или Битола?
И реакцијата е уште од пред месец дена, не е нова. Ова е кажано на седницата на апрламентарната група на која беше договорено од страна на сите, вклучувајќи ги и МП да се средат работите. Можете да го прошитате цел стенограм на сајтот на парламентот.

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Da...za tie od 2013..ne za tie posle nea..
Imam potvrda od strumica

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Da...za tie od 2013..ne za tie posle nea..
Imam potvrda od strumica
Слушај ќе ти кажам една работа. Во сите институции, без разлика дали е државна или приватна, а посебно во државните еден да пушти некоја вест, таа се шири како молња, ама крајната вест испаѓа скроз неточна, сум била сведок на многу вести, со 100 процентна точност демек, за на крај да испадне дека ништо од тоа не е точно. Затоа не слушај некој си таму на кого може чистачката му кажала нешто, а таа слушнала не доразбрала.

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Ne bese cistacka...
Sedev so eden vrhoven sudija i eden visok po cin covek.
Se sprema...da ne otkacat site sto sme samo so bkks potvrda...
Ne trebase sa pisam i da Ve nerviram.
Podobro da si kutev i traev.
:(
Se molam - ova sto mi go kazaa da ne e vistina i da izleze na dobro ova nase macenje.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ne bese cistacka...
Sedev so eden vrhoven sudija i eden visok po cin covek.
Se sprema...da ne otkacat site sto sme samo so bkks potvrda...
Ne trebase sa pisam i da Ve nerviram.
Podobro da si kutev i traev.
:(
Se molam - ova sto mi go kazaa da ne e vistina i da izleze na dobro ova nase macenje.
Дали е можеби пошто немате произход добиен врз основа на некои податоци? Знаеш зошто ми е чудно...на facebook stalno mi izleguva vo sponsored link како да добиете бугарско државјанство. И на линков баш пишува дека произходот може да се добие со потврда од бугарско друштво. А линков секако е од бугарска државна институција.

Зошто да се рекламираат ако не сакаат да даваат.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Uste od koga imase muabeti deka ke ja iscistat 2012 i 2013 pa eve uste nema nisto, sepak jas mislam dodeka e VMRO del od vladata vo BG nema da ima problemi, duri prethodniot minister javno kaza deka tie sto nemaat nikakvo poteklo moze da dostavat potvrdi od BKK

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Uste od koga imase muabeti deka ke ja iscistat 2012 i 2013 pa eve uste nema nisto, sepak jas mislam dodeka e VMRO del od vladata vo BG nema da ima problemi, duri prethodniot minister javno kaza deka tie sto nemaat nikakvo poteklo moze da dostavat potvrdi od BKK
И јас го мислам истото. Нема логика некако од една страна ВМРО да настојува да докаже и да тврди дека жителите во Македонија се бугари, а кога ќе дојде ред да ме признаат како бугарка да ми речат не не може. Па како тогаш ќе тврдат и понатаму? Ако мене ме одбијат, утре слободно ќе излезам и ќе речам не самат Бугарија ми рече не сум...

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
незнам за ВСИЧКИ вас но АЗ ке ве известам со СИГУРНОСТ дали потврдите од БККС важат или не,само не ова лето,другото.......сега вмомента не искам да се притисњавам,,,...,.,..,..,..селото гори баба се чешла,,,поздрав до всички

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom