Бугарското влијание и окупација на Македонија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.910
Поени од реакции
37.039
Баш ме интересира што пишува во блгарската историја за треблинка,аушвиц, може сами евреите да изразиле желба да одат во К логор ...
Па не ја знаеш приказната? Евреите од Бугарија биле спасени, тие не отишле во Треблинка, само тие од Македонија. А за тие од Македонија Бугарите не можеле да бидат одговорни, принудени биле од Германците. Ама Македонија бугарска била и Македонците Тито ги измислил.

Повеќе веројатна е Алиса во земјата на чудата од Луис Карол од бугарскиве приказни што тие ги нарекуваат историја.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.643
Поени од реакции
728
Ууууу, какво просветлување! Немало директна врска меѓу народите од пред 1400 години и денес, ама затоа:

-Самуил бил Бугарин
-Кирил и Методиј биле Бугари, а првата словенска азбука, глаголицата, била бугарска

Од друга страна:
-бугарските фашисти од пред 70+ години не можат да имаат директна врска со денешните Бугари, за нив важи правилото, за Самуил и Кирил и Методиј - не важи.

Смешки од нација сте, затоа цел свет ви се смее и затоа ве викаат „нужникот на Европа“. Вие само тешете си се дека сте биле европска држава.
1. Каде точно напишав дека Самуил е Бугарин?
2. Каде напишав дека Кирил и Методиј се Бугари?
3. Во Бугарија имало многу малку фашисти.
Автоматски споено мислење:

Баш ме интересира што пишува во блгарската историја за треблинка,аушвиц, може сами евреите да изразиле желба да одат во К логор ...
Купи учебник или книга и читај.

Последно уредено:
Член од
27 мај 2018
Мислења
940
Поени од реакции
1.596
Автоматски споено мислење:

Купи учебник или книга и читај.
Imam citano knigi, i tocno znam sto se slucivalo ... blgarite bile samo edni obicni GOMNA i nisto povekje kako za nas MAKEDONCITE taka i za EVREITE

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.643
Поени од реакции
728
Imam citano knigi, i tocno znam sto se slucivalo ... blgarite bile samo edni obicni GOMNA i nisto povekje kako za nas MAKEDONCITE taka i za EVREITE
Ова се разбира, се обични титовстички измислици... требаше да прочиташ повеќе...

Дојди во Бугарија и ги прашај Евреите што мислат за Бугарите. Оди во Израел и направи го истото...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.910
Поени од реакции
37.039
Со вакви спинови по дома можеш да поминеш, на форум не. Ама ај по твое:

1. Кај пишав јас дека ти си напишал дека Самуил и Кирил и Методиј се Бугари? :pos:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.643
Поени од реакции
728
Со вакви спинови по дома можеш да поминеш, на форум не. Ама ај по твое:

1. Кај пишав јас дека ти си напишал дека Самуил и Кирил и Методиј се Бугари? :pos:
Малку погоре. Дали имаш деменција? Многу удобно.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.471
Поени од реакции
9.123
Нема линеарна врска со ниту една етничка група, освен можеби некое изолирано племе кое живее на оддалечен остров кое немало контакт со која било друга цивилизација. Почнувам да мислам дека ти припаѓаш на такво племе и тоа го предизвикува овој ограничен начин на размислување. Знаеме кој пропагираше слични теории за „чисти нации“ и „етнички групи“ во периодот до 1944 година.
Грешиш и тоа многу.
Погледни ги листиве за старословенскиот и реконструираниот прасловенски јазик и кажи колку е сличен или различен твојот мајчин јазик со зборовите од листите.

Сега најди таква листа за дунавско-бугарски јазик и види како прво колку ти го разбираш, а како второ запрашај се дали Турците не го разбираат.

Еве ти листа за реконструиран пратурски јазик:

Сега самиот дојди до заклучок од кој народ влечеш континуитет.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.643
Поени од реакции
728
Грешиш и тоа многу.
Погледни ги листиве за старословенскиот и реконструираниот прасловенски јазик и кажи колку е сличен или различен твојот мајчин јазик со зборовите од листите.

Сега најди таква листа за дунавско-бугарски јазик и види како прво колку ти го разбираш, а како второ запрашај се дали Турците не го разбираат.

Еве ти листа за реконструиран пратурски јазик:

Сега самиот дојди до заклучок од кој народ влечеш континуитет.
Земи си ги апчињата човеку. Влечам континуитет од мајка ми и татко ми кои се/беха дел от бугарскиот народ. Ти можеби влешчеп континуитет од македоноидите Божји...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.910
Поени од реакции
37.039
Малку погоре. Дали имаш деменција? Многу удобно.
Таму не пишува дека ти си рекол така. Се однесуваше општо за Бугарите. За поставувањето на дијагнози, ќе одмориш една недела. Се читаме во 2025. :kuracc:

Член од
27 мај 2018
Мислења
940
Поени од реакции
1.596

Kajgana Shop

На врв Bottom