Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица?

Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тие што студираа медицина во бугарија не научија дека ножевите и ножниците треба да се извадат од пациентот пред да биде зашиен и дека шприцевите се користат еднаш.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тие што студираа медицина во бугарија не научија дека ножевите и ножниците треба да се извадат од пациентот пред да биде зашиен и дека шприцевите се користат еднаш.
Е точно затова македонските грагани са абонати на кардиологиите и офтомологиите на нашите болниците во Софиja.5 пати со автобус сум патувал до РМ и точно 4 пати е имало човек за/от болница во Софиja.
Точно затова тук студират медицина студенти от Ирак,Иран,Сириja,Грциja,Турциja,Македониja,Мароко,Украjна,Молдова и уште и уште.

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Сакам да се извинам на сите затоа што денес увидов дека сум имал сосема погрешна претстава за Бугарија и за бугарите. Целото мое детство сум живеел во заблуда мислејки дека сите оние фалсификувани производи што ги имаше на нашиот пазар до пред некое време, како патики Adibas, и тостери Gorenie се бугарски, но денес кога се подзамислив видов дека биле турски, затоа што бугарите се толку глупава нација што не би можеле нити да копираат нешто толку добро. :pos2:

И сеуште не ми е јасно како од нуклеарната централа Козлодуј што им ја направија русите како поклон затоа што 50 години му го цицаа на Сталин, не успеаја да направат втор Чернобил, раководена од нивните инженери затоа што колку и нашиве да се заостанати, кога во 2005 година бугарски студенти по машинство дојдоа во Машинскиот факултет - Скопје за едукација, кога ја видоа новата зграда на факултетот и технолигијата која се применува нивните реакции беа - ОВА Е АМЕРИКА(сведок сум на настанот).

И уште една работа, како е можно бедниот турбофолк од Србија да го копираат на толку лош начин и од него да направат музика за вонземјани, и 90% од бугарирчињата да ја слушаат таа музика и да мислат дека тоа е кул и ин.

НЕ ОВА НЕ Е ОФТОПИК, ова е и за нас Македонците да се замислиме малце, како на куров е возможно едни бугарчиња кои се најбедниот, најмизерниот и најглупавиот народ да дојдат до ниво и да ни кажат, цитирам: " Во сета таа мизерија во Охрид се обидуваат да направат туризам", па и да дојдат до тоа ниво да ги средат проблемите и да имаат територијални претензии прека нашата држава.

Не ми е јасно зашто комуницираме со нив? Не се чувствувате бедно кога вие припадници на светата и вековна Македонска нација, губите дел од вашето време да одговарате на мислење на бугарче?

И да, слободно можете да ме обвините за национализам...
Но оваа држава не настанала од глобалисти и "демократи" кои драпале мадиња, туку од вистински патриоти кои се бореле за неа. Погледнете ги грците колку далеку дотуркаа со нивниот екстремене национализам, иеве ние сме готови и името да го смениме.

Зашто сум толку вулгарен и своето го издигнувам секогаш над другото, без разлика дали се работи а култура, историја, јазик, машинство или бомбони?

Затоа што тоа се основните начела на национализмот кој достоинствено ќе го бранам и почитувам. За сите необразовани - не мешајте баби и жаби, не сум нацист кој сака да ги треби евреите и да ја нападне Полска, туку екстремен националист - само едно скалило погоре од врвен патриот.

Ах Боже, Боже .... Колку мака има по белиот свет. Дудо недоносена - целосно надвор од реалниот свет си. Врз основа на што имаш таква самодоверба? Ти си националист? Национализам не се гради на негирање на Б'лгарија, а на родолјубие. Очекуваш некој шапка да ти превземе ли што ли ?!...

V

VeniVidiVici

Гостин
Ах Боже, Боже .... Колку мака има по белиот свет. Дудо недоносена - целосно надвор од реалниот свет си. Врз основа на што имаш таква самодоверба? Ти си националист? Национализам не се гради на негирање на Б'лгарија, а на родолјубие. Очекуваш некој шапка да ти превземе ли што ли ?!...
Да мое мило бугарче, ние сме 1 народ, ист народ сме, и ве сакаме многу, и да знаете дека Охрид навистина е ваш град, а пошто гледам и Струмица ја сакате, па еве ви ја и неа. Ок е сега?

И извини за грешката - ТАТАРИЈА сте вие а не бугарија...

Дудо ми вика бе...:pos2: Што е па сеа тоа.... ембрион ? колку им е ретардиран јазикот бе, како Амди Бајрам се, жими се...

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Да мое мило бугарче, ние сме 1 народ, ист народ сме, и ве сакаме многу, и да знаете дека Охрид навистина е ваш град, а пошто гледам и Струмица ја сакате, па еве ви ја и неа. Ок е сега?

И извини за грешката - ТАТАРИЈА сте вие а не бугарија...

Дудо ми вика бе...:pos2: Што е па сеа тоа.... ембрион ? колку им е ретардиран јазикот бе, како Амди Бајрам се, жими се...
Ти си една обична хунза-келеш! Ок е сега?:pos2:

V

VeniVidiVici

Гостин
Ти си една обична хунза-келеш! Ок е сега?:pos2:
Ако мислеше да дадеш објаснување на прашањето дообјасни се, а ако оваа навреда се однесуваше на мене, преиспитај се пред да ја преиспитам сестра ти.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Opa ovde ima tepacka. Ajde i jas da se mesham :) :)

Oj bre Makedonski drugari. Da ve ne boli , nie se karame eden so drug ama Bugarija nema shansi da se shiri pred nos. Imate tuka Albancite koi ke vi pomognat. Ich da vi ne cuje.

Bugarija e sitnarija za nas :)

De ja qi nanen na SICKITE :)

?

..........

Гостин
Opa ovde ima tepacka. Ajde i jas da se mesham :) :)

Oj bre Makedonski drugari. Da ve ne boli , nie se karame eden so drug ama Bugarija nema shansi da se shiri pred nos. Imate tuka Albancite koi ke vi pomognat. Ich da vi ne cuje.

Bugarija e sitnarija za nas :)

De ja qi nanen na SICKITE :)
Така бре силбер....се гордеам со тебе на форумов кога ја браниш Македонија .....само така ќе сме посилни сложно сите заедно за Македонија за подобра иднина и подобар живот и на едните и на другите ...тогаш татариве можат да ни го:pusk:

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Така бре силбер....се гордеам со тебе на форумов кога ја браниш Македонија .....само така ќе сме посилни сложно сите заедно за Македонија за подобра иднина и подобар живот и на едните и на другите ...тогаш татариве можат да ни го:pusk:
I jas se gordeam so tebe shto me razbirash. A veruvaj deka ne samo so mene so site Albanci vo Makedonija ke se gordea i politicarite koga ke se trudat vo Makedonija da imat site ednakvi pravi , i koga ke se postuva sekoj gradjanin so isti zakoni bez razlika koj narodnost pripada, ke se gordeme i nie Albancite so Makedoncite.

No za toa malce se trudat site politicari vo Mk.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Aide ve..mnogu li si siguren ???
Ili voprosot e da tesesh zeleni ,stoto taka nekoi ti e kazal:nesum:
Koga mi dadesh sliki za moderna bolnica vo Makedobja ,togava ke zboruvash ,koi moje i koi ne i koi kakvo znae

Телекомуникационен Университетски Ендоскопски Цент'р - Плевен

УНИКАЛЕН ЦЕНТ'Р ЗА СТРАНАТА И ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА
Целта за развитието на миниинвазивната хирургија е и по-б'рзото в'зстановјаване на пациентите и завр'штането им к'м социалнија живот. Изграждането на телецент'ра е ос'штествено с много инвестиции – в два етапа. През п'рвија етап от проекта бе оборудването на операционни зали по телехирургија, а вторијат – изграждането на телецент'ра за обучение. През 2005 г. в Клиниката по онкогинекологија на плевенската болница беше открита операционната зала по телемедицина. Базирана е високотехнологична апаратура на фирма „шторц” и „Триумф”.
Тја е нај-модерната в света ендоскопска апаратура. Нејното внедрјаване налага миниинвазивната хирургија като клинична техника с огромен потенциал, постига елегантност на процедурата и полза за пациента, п'лна концентрација на хирурга в'рху оперативната дејност. Цент'р'т е уникален за страната и за целија Европејски с'јуз.
В него са оборудвани две учебни амфитеатрални зали с вградена аудиовизуална конферентна мрежа за вр'зка изв'н страната. Изградена е учебна операционна зала по ендоскопска хирургија за опитни животни с видеоконферентна вр'зка и с четири поста. Монтиран е и п'рвијат в Източна Европа виртуален ендотренажор – система за обучение в реално време по ендоскопска хирургија, с'с софтуер, с'д'ржашт 18 0000 оперативни интервенции, записани от практиката в цјал свјат. Тренажор'т сам селектира оператора. В цент'ра са обособени и заседателна зала, библиотека.
С изграждането му студентите, докторантите и специализантите получават уникално обучение за работа с авангардна апаратура. Системата позволјава постојанна вр'зка между оператора по време на хирургическата интервенција, конферентните и експерименталните операционни зали, центровете за диагностика и терапија в страната и чужбина.
Традиционната хирургија е изчерпала своите в'зможности, затова се в'рви к'м един нов вид интервенции. В Плевен има цјалата база за телехирургија, или т. нар. Хирургија от разстојание.
__20091129_1637998847[1].jpg

_-__20091129_1267829745[1].jpg

__20091129_1326126520[1].jpg

__20091129_1948694250[1].jpg

__-___20091129_1122996990[1].jpg

V

VeniVidiVici

Гостин
Што е ова бе бугарче? Обични операциони сали... и да ви се мочам во сликите - ТЕЛЕЦ :tapp::pos2::pos2::pos2:

Член од
2 декември 2009
Мислења
44
Поени од реакции
3
Jас сум за слободна демократска Македониjа. Коj как може,така да го разбира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom