Сакам да се извинам на сите затоа што денес увидов дека сум имал сосема погрешна претстава за Бугарија и за бугарите. Целото мое детство сум живеел во заблуда мислејки дека сите оние фалсификувани производи што ги имаше на нашиот пазар до пред некое време, како патики Adibas, и тостери Gorenie се бугарски, но денес кога се подзамислив видов дека биле турски, затоа што бугарите се толку глупава нација што не би можеле нити да копираат нешто толку добро. :pos2:
И сеуште не ми е јасно како од нуклеарната централа Козлодуј што им ја направија русите како поклон затоа што 50 години му го цицаа на Сталин, не успеаја да направат втор Чернобил, раководена од нивните инженери затоа што колку и нашиве да се заостанати, кога во 2005 година бугарски студенти по машинство дојдоа во Машинскиот факултет - Скопје за едукација, кога ја видоа новата зграда на факултетот и технолигијата која се применува нивните реакции беа - ОВА Е АМЕРИКА(сведок сум на настанот).
И уште една работа, како е можно бедниот турбофолк од Србија да го копираат на толку лош начин и од него да направат музика за вонземјани, и 90% од бугарирчињата да ја слушаат таа музика и да мислат дека тоа е кул и ин.
НЕ ОВА НЕ Е ОФТОПИК, ова е и за нас Македонците да се замислиме малце, како на куров е возможно едни бугарчиња кои се најбедниот, најмизерниот и најглупавиот народ да дојдат до ниво и да ни кажат, цитирам: " Во сета таа мизерија во Охрид се обидуваат да направат туризам", па и да дојдат до тоа ниво да ги средат проблемите и да имаат територијални претензии прека нашата држава.
Не ми е јасно зашто комуницираме со нив? Не се чувствувате бедно кога вие припадници на светата и вековна Македонска нација, губите дел од вашето време да одговарате на мислење на бугарче?
И да, слободно можете да ме обвините за национализам...
Но оваа држава не настанала од глобалисти и "демократи" кои драпале мадиња, туку од вистински патриоти кои се бореле за неа. Погледнете ги грците колку далеку дотуркаа со нивниот екстремене национализам, иеве ние сме готови и името да го смениме.
Зашто сум толку вулгарен и своето го издигнувам секогаш над другото, без разлика дали се работи а култура, историја, јазик, машинство или бомбони?
Затоа што тоа се основните начела на национализмот кој достоинствено ќе го бранам и почитувам. За сите необразовани - не мешајте баби и жаби, не сум нацист кој сака да ги треби евреите и да ја нападне Полска, туку екстремен националист - само едно скалило погоре од врвен патриот.