Бугарија со грчки методи кон Македонија

R

RAYTHEON23

Гостин
Точно тогава Тито и Георги Димитров се бацкаха и кроеха мапата на Балкан во една Балканска Федерациja,каде БГ ке отстапи Пирин,па СР ке си врати Западните покраjнини со Ниш.
Точно тогаш се намериха брзо тези македонци и исто толкова брзо некаде изчезнаха.
Има 2 варианта-
1.Са постоели и после са ги накарали да се пишат бугари.
2.Никогаш не са постоели и са накарани да се напишат македонци преди предаването на Пирин.
Днес има докази и за едното и за другото.
ama zosto sporis zarem nli gledas fakti a tovno e tito deka vodese politika da gi zastiti narodite
vo jugoslavija pataka i makedoncite za makedonskite raboti knigata ne e izdadena vo 50-setite tuku mnogu poodamna druze i govori ZA MAKEDONSKI JAZIK A NE BUGARSKI DIJALEKT i pogledni malce za bukureskiot dogovor koj e nostrificiran a originalot e vo pariz i komentiraj so FAKTI ne stiti interesi...namerno OK

duri i na wikipedia se spomnuvaaat egejskite makedonski a ne bugari SANJAJTE JA SANSTEFANSKA BUGARIJA-PRAZNUVAJTE DOKUMENT-a nie praznuvame KILTURAzatoa kradete od nas i da znaes NE GO SAKAM(jas licno)nitu pirin nitu egej tuku sakam makedoncite da se ednakvi a grcija da im gi vrati imotite pa od 500000 ke se vratat 2miliona ete toa ve plasi

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ama zosto sporis zarem nli gledas fakti a tovno e tito deka vodese politika da gi zastiti narodite
vo jugoslavija pataka i makedoncite za makedonskite raboti knigata ne e izdadena vo 50-setite tuku mnogu poodamna druze i govori ZA MAKEDONSKI JAZIK A NE BUGARSKI DIJALEKT i pogledni malce za bukureskiot dogovor koj e nostrificiran a originalot e vo pariz i komentiraj so FAKTI ne stiti interesi...namerno OK
Пријателе остави ги, на нив и фактите не помагаат, тоа се поданици и стипендисти на „бугарскиот двор“, расудувањето и прифаќањето на фактите ним одамна им е оперисано. Се друго е твое трошење на време. :helou:

Член од
20 октомври 2008
Мислења
216
Поени од реакции
6
А овие Младенов и Стојанов, од која бугарска партија се? Некоја влијателно, властодржна, или некоја незначајна партија, како на пример НСДП парламентарците кај нас? Или пак како „Јединствена Србија“ во српскиот парламент? Колку се релевантни за да знаеме дали е тоа дефинитивно, или е лаење на кое и онака сме научени да го слушаме?
Николаj Младенов е од ГЕРБ - наjмокната во моментот во Бугариja Евгении Кирилов е од БСП - владеачката партиja во моментото во Бугариja Димитар Стоjанов е од АТАКА - партиjа без многу порджници

paradigm

The one&only
Член од
11 јуни 2007
Мислења
379
Поени од реакции
5
ti kazav 50-setite na popis vo pirin se izjasnija 70000ko makedonci iuste tolku se plasea a za OMO ne stitite vasi interesi tuku promovirate fasizam..TREBA DA UCITE DEMOKRATIJA OD NAS a i da vas ve obedinil han asparuh 9-ti vek kako tatarski-nomadski pleminja a nie ja nosime antickata krv vo sebe i sme edinstveni vo toa i genetikata dokaza a i faktot sto ne moze pri razvena civilizacija-znaci pred da dojdat slovenite-so monetaren sistem i kultura da bide slovenizirana naprotiv..slovenite se makedonizirale a tie vo planinite dremele ko ordi...I RUSITE PRIZNAA A TREBA I VIE ISTO KAKO RUSITE DA SE ZABLAGODARITE STO VI DADOVME JAZIK-OTI PRI USI BEVTE GLUVI A PRI OCI SLEPI:toe:
ИСтите пароли се повтараа в тоа форум от сите тука македонци като от матрица да сте направени.
Това за езика милион пати е говорено и е голема глупост да сте дали вие на нас език,кога Кирил и Методи биле византиијци-г'рци,кои наметнали на славјаните азбука близка с гр'чката по политически цели,а разпространението на езика и школите в кои се приписвали книги били финансирани от Б'лгарската д'ржава и цар и голема част от които били преписвани в Преслав-Б'лгарија!Каде е тука вашата ролја?Мисла нема смис'л от мерене пишки тука...
За македонците в Пирин продаваш на краставичар краставици,оти аз с'м там роден и израснал,живел се до 22 годишнина и неможе некои кој не е ни ст'пвал в Пирин да ме учи мене за това как било и што,ме разбираш?
И кои е тој попис с 70 000 македонци,да не е тове

С целтото ми уважение незнаеш толко за историјата колко си мислиш вервај ми :smir:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Уште еднаш велам -БГ има един основен услов-добрососедски односи.Ако ова е во ред,се ке е во ред.
ALOO! Oficijalna Bugarija ne negira kako nacija! ALOO! Za koi "dobrososedski" odnosi zboruvash!? :uvo:

R

RAYTHEON23

Гостин
Пријателе остави ги, на нив и фактите не помагаат, тоа се поданици и стипендисти на „бугарскиот двор“, расудувањето и прифаќањето на фактите ним одамна им е оперисано. Се друго е твое трошење на време. :helou:

Da taka e kakomozes da im OBJASNIS na Hordati koi poveke licat na cigani otkulku samite cigani:pos2:fala za sovetot:smir:

Член од
26 март 2005
Мислења
237
Поени од реакции
94
За македонците в Пирин продаваш на краставичар краставици,оти аз с'м там роден и израснал,живел се до 22 годишнина и неможе некои кој не е ни ст'пвал в Пирин да ме учи мене за това как било и што,ме разбираш?
И кои е тој попис с 70 000 македонци,да не е тове

С целтото ми уважение незнаеш толко за историјата колко си мислиш вервај ми :smir:
Горно джумајска областна дирекција
№ 3628/24.ХII.1946 г., гр. Горна Джумаја

ДО ОКОЛИјСКИТЕ УПРАВИТЕЛИ И ОБштИНСКИТЕ КМЕТОВЕ В ОБЛАСТТА

В наредбата за организиране и изп'лнение п'рвите операции по пребројаването в пункт 14, параграф 38 се говори за подготовката на населението за пребројаването.
Една от големите опасности за правилното провеждане на пребројаването е невежеството и страх'т, че статистическите сведенија могат да послужат за лични, дан'чни, реквизиционни или други нјакои обременјаванија положението на населението.
Като ви обр'штам внимание за голјамото стопанско и културно значение на пребројаването като голјамо народно предпријатие в нашата нова народна република, което ангажира достојнството и престижа на нашата народна власт, приканвам ви да објасните нај-широко на населението, че в негов собствен интерес е да даде нај-точни сведенија по пребројаването.
А поради това, че населението в Горноджумајска област има предимно македонски произход, објаснете на това население, че то днес в ОФ Б'лгарија разполага с абсолјутна свобода да посочи својата народност, своја произход свободно, непринудено, така, както всеки го чувства в с'рцето си като вјарно чадо на својата родина.
Разбира се, ште об'рнете внимание и на преброителите, че те нјамат право в никак'в случај да пречат на населението при изразјаването на националната си принадлежност като македонска.
Областен директор: (п) Не се чете.
Секретар: (п) Не се чете.

Со целото мое непочитување кон тебе!:bip:

paradigm

The one&only
Член од
11 јуни 2007
Мислења
379
Поени од реакции
5
Код:
:toe:
Кам да видиме нешто извор,от газот ли си го измакна това?
Не се чете :uvo:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Код:
:toe:
Кам да видиме нешто извор,от газот ли си го измакна това?
Не се чете :uvo:
А она твоето фалсификатче од шеес` некоја?
Како и остатокот од коњокрадната т.н историја.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
А бе што се глупирате бе бугари...:pos2: вие сте луди... јас не ги ценам луѓето кои извадија бугарски пасоши воопшто, меѓутоа 50% од нив се за да возат кола од бг. 50% за да не вадат визи...значи само парите се фактор а не дека се чувствуваат како бугари, а оние кои веќе се вистински бугари ОК ,секоја им чест, само тие не можат да и наштетат на нашата земја.
Како ќе реагира ЕУ кога сите Македонци со бг. пасоши ќе сведочат за „легалната процедура“ на вадење бг пасош и за цените за издавање бг документи и „адреси на живеење“ :pos2:...
А бе вие навистина сте биле глупи ...може пак ЕУ и вас да ве поддрже како и вашите браќа грци, па да ни го спушти нам...не викам НЕ.

M

marsovka

Гостин
А бе што се глупирате бе бугари...:pos2: вие сте луди... јас не ги ценам луѓето кои извадија бугарски пасоши воопшто, меѓутоа 50% од нив се за да возат кола од бг. 50% за да не вадат визи...значи само парите се фактор а не дека се чувствуваат како бугари, а оние кои веќе се вистински бугари ОК ,секоја им чест, само тие не можат да и наштетат на нашата земја.
Како ќе реагира ЕУ кога сите Македонци со бг. пасоши ќе сведочат за „легалната процедура“ на вадење бг пасош и за цените за издавање бг документи и „адреси на живеење“ :pos2:...
А бе вие навистина сте биле глупи ...може пак ЕУ и вас да ве поддрже како и вашите браќа грци, па да ни го спушти нам...не викам НЕ.
Ти најде да кажеш од сите дека не ги цениш луѓето поради тоа што си извадиле бг пасош
Лесно ти е на тебе од далеку да им судиш кога овдека луѓето немаат пари ни за леб а камоли за нешто друго
Језда морам искрено да кажам дека нашите соседи се крајно глупи чекале до сега можеле да почекаат уште некоја декада кога преостанатите македноци ќе бидат малцинство во Р:М па тогаш слободно ќе можат да се нафрлат врз македонија и македоскиот народ бидејќи се ќе биде или престаро или одамна одселено или населено со други народи.

paradigm

The one&only
Член од
11 јуни 2007
Мислења
379
Поени од реакции
5
А она твоето фалсификатче од шеес` некоја?
Како и остатокот од коњокрадната т.н историја.
Струмикс не е бе шееста 1946г. така си и пише на документа,оттогава е и тоа прословуто пребројаване нели с 100 000 македонци.Това тие д'ржавен архив,дали е фалсификат или не прецени сам.В Б'лгарија се отвориха после краја на комунизма всичките архиви на ДС и всички секретни д'ржавни документи после 1944 та се до 1990г.Тове документ е пронајден в Благоевград и сведочи за с'битијата от 1946г.
В Пирнскија крај има хора кои се определјат за македонци и аз НЕМАМ проблем с това,само требва всички тука да знаете,че при нас имаше так'в процес партиен на помакедончване на населението р'ководено от Москва.
Доколко мислиш че това е фалшификат нека некој да покаже документ от това време којто да доказва противното...аз не с'м видел так'в досега,а барем имам живи роднини кои са били свидетели на това пребројаване.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.896
Струмикс не е бе шееста 1946г. така си и пише на документа,оттогава е и тоа прословуто пребројаване нели с 100 000 македонци.Това тие д'ржавен архив,дали е фалсификат или не прецени сам.В Б'лгарија се отвориха после краја на комунизма всичките архиви на ДС и всички секретни д'ржавни документи после 1944 та се до 1990г.Тове документ е пронајден в Благоевград и сведочи за с'битијата от 1946г.
В Пирнскија крај има хора кои се определјат за македонци и аз НЕМАМ проблем с това,само требва всички тука да знаете,че при нас имаше так'в процес партиен на помакедончване на населението р'ководено от Москва.
Доколко мислиш че това е фалшификат нека некој да покаже документ от това време којто да доказва противното...аз не с'м видел так'в досега,а барем имам живи роднини кои са били свидетели на това пребројаване.
Немаше кај вас помакедончување туку побугарчување на небугарското население и тој процес трае до ден денешен:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom