Брука во Хрватска

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne ama bea prinudeni da se borat.Vo sprotivno ke gi "lapneshe matnata"!

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ABC напиша:
Имаме изјави од овој наш војсководец од типот им се извинувам на хрватите, ама бевме приморани да убиваме, во спротивно ќе не колеа и бесеа?

Сепак се работи за официјален претставник на државата, не за платеник.

Не ги подржувам хрватите, зошто така и така премногу серат, но овде ситуацијата е друга, Вуковар им е болна точка, пред некој ден имаа некаква годишнина околу тоа.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
кој рече?

на 25 јуни 1991 мене ме прашаа дали сакам да си одам дома или ќе одам со нив...

„нормално” (пошо бев млад и глуп) реков дека ќе одам...

кога при една акција, кај шо беше децидно кажано „ако мрда-пукај”, имав еден словенец на нишан...

и?

ме прави лош војник тоа шо не го отепав чоекот?

требаше да го отепам само зато шо одеше по истиот пат како и секој ден, патот кон работа, патот кон лебот за неговите деца?

ајде бе...

ДЕМАГОГИИ

премногу филмој имате глеано...

и убо рече конкрет

сето друго е чамче муабет...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa trebashe pri izborot na Stojanovski za komandant na ARM da interveniraat i da kazat shto imaat protiv toj general i da im izberevme general po merka za sluzbeni poseti.Nekoj taka so golem stomak koj ne znae da razlikuva pushka od lazica?

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ABC напиша:
Pa trebashe pri izborot na Stojanovski za komandant na ARM da interveniraat i da kazat shto imaat protiv toj general i da im izberevme general po merka za sluzbeni poseti.Nekoj taka so golem stomak koj ne znae da razlikuva pushka od lazica?
Има способни луѓе, не го прави Стојановски како еден и незаменлив. И не го прави како да бил приморан да го стори тоа.
Најмногу наши војници загинаа од причина што останаа, а не од причина што избегаа или си отидоа од фронтот. Не ја врти реалноста.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ubavo shto si go "poshtedil" Slovenecot.Samo trebalo da te pratat vo Hag zatoa shto si go imal na nishan.Zoshto odma ne izbega vo Makedonija vo Mariovo pa ni so fenerce da ne mozea da te najdat.Dali si siguren deka Stojanovski nosi nekogo na dusha ili samo gledal da ja zacuva glavata vo Vukovar kako i site nie?
Dokolku Hrvatite imaa soznanija za negovite zlostorstva trebashe da pobaraat extradikcija na koja si velam deka nashive ke im go predadea za dva sati maximum,a ne vaka se borel ama mozebi i ne se borel.Pa toa mu beshe profesija shto trebashe da pravi vo Vukovar,da cita bukvar ili da igra tenis?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
humanoid напиша:
Најмногу наши војници загинаа од причина што останаа, а не од причина што избегаа или си отидоа од фронтот. Не ја врти реалноста.
точно

додуша, ако на некој „му е пишано” ќе скини конци и без војна, ама јас не знам ни еден случај некој да бил стрелан или пикнат в затвор зато шо одбил да се бори во глупавата војна (словенија-хрватска)

ама абц по навика ја менува реалноста по потребите и расположението на денот :)

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ABC напиша:
Ubavo shto si go "poshtedil" Slovenecot.Samo trebalo da te pratat vo Hag zatoa shto si go imal na nishan.Zoshto odma ne izbega vo Makedonija vo Mariovo pa ni so fenerce da ne mozea da te najdat.Dali si siguren deka Stojanovski nosi nekogo na dusha ili samo gledal da ja zacuva glavata vo Vukovar kako i site nie?
Dokolku Hrvatite imaa soznanija za negovite zlostorstva trebashe da pobaraat extradikcija na koja si velam deka nashive ke im go predadea za dva sati maximum,a ne vaka se borel ama mozebi i ne se borel.Pa toa mu beshe profesija shto trebashe da pravi vo Vukovar,da cita bukvar ili da igra tenis?
За чии интереси се борел Стојановски во Вуковар?
За македонски?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vukovar treba da se dozivee a ne da se gledaat filmovi za nego.Kazi eden koj navistina izbegal od centarot na Vukovar ili odbil komanda,pa jas ke go proglasam za naroden heroj!Tamu se gineshe za pogled pa kamo li za protest ili odbivanje komanda.

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ABC напиша:
Vukovar treba da se dozivee a ne da se gledaat filmovi za nego.Kazi eden koj navistina izbegal od centarot na Vukovar ili odbil komanda,pa jas ke go proglasam za naroden heroj!Tamu se gineshe za pogled pa kamo li za protest ili odbivanje komanda.
:icon_lol:

Мешаш работи, мешаш и ич гајле не ти е :pos:

И одговори на некое прашање да му се сневиди

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vo Vukovar zaginaa okulu 8 000 vojnici i rezervisti,megu niv imashe i Hrvati koj "se borea" protiv svoite braka i sestri vo bukvalna smisla i ne se ubiduvaa da pobegnat od edinicata iako ke gi razberevme za toa.Hrvatski vojnici zaginaa mozebi i poveke no toa sepak ne treba da gi napravi vinovni onie shto ostanaa i bea prisileni da se borat na stranata od JNA.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Meshanjeto mi e slaba strana,i nemoj nekoj da napadnal vojnik od Vukovarskoto boishte oti jas ke se spravam so nego,bez razlika dali e Srbin,Hrvat ili ponajmalku Makedonec.

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ABC напиша:
Meshanjeto mi e slaba strana,i nemoj nekoj da napadnal vojnik od Vukovarskoto boishte oti jas ke se spravam so nego,bez razlika dali e Srbin,Hrvat ili ponajmalku Makedonec.
А како тоа некои војници го напуштија Вуковар или линијата уште пред да почне клањето?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ABC напиша:
а бе велам јас премногу филмој имате гледано...

или погрешни филмој...

покажувајки глупава (неоснована и неоправдана) солидарност не се прави ништо...

ај шо избегавме од темата, ај шо темата нема врска...

нема врска, важно да се пери мозокот на народот

абц, сигурен си дека не си ја продал душата на некого? (илуминатите, евреите?)

многу шаблонски „работиш” бе чоек...

полека од смеење и понекоаш лутење, добивам чувство на гадење коа ти ги читам коментарите...

и да...

тие шо доброволно отишле да пљачкаат и колат по Славонија и Барања не заслужуваат никаква почит од другите, напротив...

имаше и такви кои шо од пуст страв или незнаење останаа во униформите на ЈНА...

и такви кои некако веруваа во братство и единство сеуште... секој човек посебна приказна...

ама да се прави херојска приказна од една глупава непромислена битка/војна...

шо треба да кажам против „Вуковарци” авц?

ај вака:

дека се копилиња шо пљачкаа куќи и дуќани дури други гинеа...
дека се копилиња шо убиваа и гинеа, без да размислат дали е тоа правилно и потребно

велам

КОПИЛИЊА

и тие во Вуковар, и тие во Варошица, Вардарац, Осијек, Книн, Ново Место, Брник, и тие во Сребреница, и тие на Сараевскиот пазар...

СИТЕ ТИЕ СЕ КОПИЛИЊА, НЕЛУЃЕ

и сеа, абц?

како ќе се пресметаш со мене?

да ти даам адреса?

или ќе сватиш дека треба да признаеш дека си направил нешто погрешно? (ако воопшто си бил во борбите за Вуковар)

јас сватив оддамна

ти?

ма најверојатно никоаш не си ни бил блиску до Вуковар

дури и потесниот круг пријатели на Аркан, кого ти неколку пати го спомена, сватија и признаја дека Вуковар беше грешка...

само инеатчијата АБЦ продава сматок за кајгана...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Стојановски, ако бил во Вуковар, бил по службена должност во ЈНА, како што беа еден куп војничиња од Македонија.

Ако бил унапреден поради некоја акција, тоа по линија на војни достигнувања.

Ако Хрватите имаат докази дека направил воено злосторство, има судови.

Kajgana Shop

На врв Bottom