Бои за лице

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Дали некој знае каде можат да се набават бои за цртање на лицето, и по која цена? Зборувам за вакво цртање:

Само немојте да предложите темперни бои, еден другар се нацрта еднаш и се сјеба во фацата.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Гарант ке се праиш ко некој од Кис :pipi:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Гарант ке се праиш ко некој од Кис :pipi:
Натурлих. :)

Планирам ко сите 6 маски со тек на време да се маскирам, па да монтирам една групна слика од мене. :pos:

Кај да најдам бои е прашање...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Креони сине :) ако ништо друго прашај ја сестра ти, ќе знае кај има - полни се со такви информации :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Испробано со креони, лошо изгледа... Сакам да се долови „мрсниот“ ефект, како на сликава:

Особено ефектот на сивата/сребрената боја кај Томи Тајер, назад.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
За бела боја можеш да искористиш пудра за сипаници,таа бела е,а за сребрена ако сакаш таков “мрсен“ ефект можеш да ставиш сребрена прашина за торти помешана со вода или евентуално некое масло.Е за црната не знам :)
Инаку овие проверено не се штетни :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Темпера не... Ама боја за ѕид (поликолор) слободно. Сум бил бојадисан на лице којзнае колку пати со бела, не е ништо штетно, но заебана е за вадење ако стои предолго на лице (8 часови и повеќе).

Едит: сребрениот мрсен ефект се добива ако испотиш :smir:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Мислам дека нема во Скопје :) Имам јас некои 6 бои, ако сакаш, можам да ти ги позајмам :) Ама нема сребрена...

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Наместо сребрена стави боја за лули што е онаа (на таа пва ми текна ) ама сега дали е штетна за лицето нај искрено да ти кажам незнам:toe:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Има во Струмица насекаде, посебно овој период пред карневалот. Тубичка е околу 100 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom