Овој ДРУГИОВ АСПЕКТ кој го наведуваш е и суштината на темата ... би требало да биде
незнам само шо забегувате на подфорум религија со физики и науки ...
треба „филозофски“ повеќе да се дебатира на темва од аспект (имам пишувано за ова на темава или слична тема одамна) што ако ние со моменталниов развиток на цивилизација .. посетиме племе кое немало контакт со цивилизација .. дали за нив би биле богови .. ..
Повеќе ми иде терминот пророци( и тие правеле чуда) ама и опцијата богови не е исклучена ако дојдеме со хеликоптер и испалиме 2 ракети за казна и побараме жртва во форма на злато за "боговите".
Има во подфорум Свет тема каде е снимен прв комнтакт помеѓу племе.
ЕДИТ се потрудив и ја најдов
темата има и видео од контактот.
Сакам Black Guard да објасни за човечката митохондрија. .
Јас не сум вишгрантер ама ме интересира што не е во ред со неа на крај краеви помага за решавање на криминални случаи,убиства,силувања Крим техника се замараат со митохондрии ама стварно не знам што не е во ред.??
И зошто од вкупниот генетски потенцијал што го имаме, активирани гени се само 8%?
Бидејќи е во согласност еволутивните механизми,кај наш предок биле 7% кај друг помалку но е доволно да сме на врвот на синџирот на исхрана а доаѓа ерата на нано-револуцијата и трансхуманизмот така
да не верувам дека некој вештачки не ограничил-практично ограничување е
буквално ниско ајкју само да работи,да се храни да нема таленти за ништо,генетски деловите од мозокот за уметност,аритметилко логички операции да бидат закржлавени-ете тоа е ограничување
буквално.
Ако се активираат другите гени хипотетички колку си сигурен какви слабости носат со себе,какви болести алудирам дека тоа не е ограничување на потенцијал туку одржување баланс.
Која ќе е продуктивноста на еволуцијата како механизам за развиток, ако исклучува гени?
Бидејќи еволуцијата
нема свест нема ниту замисла,секој ген ќе биде "исклучен" додека не се променат условите па со согласно механизмите на истата да се достигне друго ниво.
А ништење на природен еквилибриум и цела биосфера може да значи крај.
А станува збор за гени ко кои го хипервитализираат телото, бустираат имунитетот sky high,
А што му фали на имунитетот денес,спортувај,храни се здраво и нема да имаш мака,а добивам и заклучок дека еволуцијата не ти е баш во доволна мера спознаена(како мене фудбалот-али шах сум добар да не се фалам),еве Шкорпион знаеш што се случува со лицата
кои си ги мијат рацете со сапун по 6-9 пати на ден???
Бактериите се адаптираат и стануваат имуни буквално,така да моментален појачан имунитет ќе повлече со себе низа појачувања на бактериите(имајќи ја предвид нивната дарба за преживување-да се трансформираат во спори и сл.) и вирусите па да видам како тогаш ќе одговориме па така токму овие често добиваат инфекции-имај предвид дека овие организми еволуираат многу побрзо од комплексните а веќе со експерименти имаат еволуирано бактерии во илјадници нови типови но се чуваат во лабораторија за да се одржи еквилибриумот кој ни е даден,ете затоа не ни треба хипервитализација,бустиран имунитет оти ќе го утнеме балансот и може тоа да биде фатално за нас-исто како што предноста на диносаурсите се претворила во нивна маана.
Beyond uniquely demonstrating the evolution of reproductive
isolation in the laboratory, our study extends the literature
describing the evolutionary genetics of narrowed host range when
viruses adapt to a single host. Such experiments suggest a causal
relationship between the observed reductions in host range and the
general role of host attachment proteins in virus adaptation to new
hosts, both in the laboratory (e.g., phage X174 [Crill et al. 2000],
Vesicular Stomatitis Virus [Z´arate and Novella 2004], and SARS
Coronavirus [Poon et al. 2005]) and in nature (e.g., InfluenzaVirus
[Parrish and Kawaoka 2005], and Canine Parvovirus [Shackelton
et al. 2005]). Because many viruses seem capable of changing
host range via only one or two mutations (Baranowski et al. 2001;
Rainey et al. 2003; Parrish and Kawaoka 2005; Duffy et al. 2006),
it hints that other RNA viruses have the potential to evolve reproductive
isolation through no-gene mechanisms as rapidly as we
observed in 6
Гледаш-Грипот си еволуира природно никој не прави заговор за вакцини-затоа и составот на вакцините се менува на секои 4-5 години.
пролонгираат живот, автоматска регенерација на секакви ткива и органи итн. - зошто еволуцијата би го ускратила тоа?
Па и денес имаме автономна(не автоматска
) регенерација
на сите ткива и мал дел од нервни ОСВЕН мозочните клетки не можат да се регенерираат,тоа е неговата иронија имено го контролира организмот,балансот обновата а не може самиот да се регенерира-ерна мртва мозочна клетка и сте потуп,повеќе мртви/оштетени уште потуп,абсинт ги оштетува на големо.
а во теоријата денес меѓу алтернативните кругови владее мислењето дека вонземските цивилизации не лимитирале на ова ниво, поради тоа што некој го однел експериментот на превисоко и комплицирано ниво (Луцифер и компанија/друга група вонземјани).
Чекај сега се повикуваш на библијата или ја користиш за компарација демек на некој вонземјанин му станало жал поради експлоатирањето на безмозочни фикуси па си рекол дај да им посолам УМ а потоа може ќе испадне РАзум
Чија е теоријава??
Black Guard
Толку многу изнапиша, за да на крајот кажеш дека даваш
поголема веројатност на посета од вонземјани, отколку на хипотезата дека сме создадени од нив.
Веројатност-да бидеме јасни,но можноста да сме креација на вонземјани е невозможна и нечогична.
Ти што мислиш според тебе би приложил низа аргументи и факти ако веќе веруваш или си сигурен дека сме дело на вонземјани.
Ок. Тоа е муабетот.
Си кажа преку сликичката со сите фази во развојот на ембрионот, и преку тезата за настанокот на животот мора да настанал во водата,
Нека е така.
Не е??
Зарем не ти е познат постанокот на сончевиот систем,кратерите на месечината добро секој има право на свое мислење јас не настојувам да променам ничиј став како што напишав сакам сериозна дискусија-заебанции во ЧДА..
Не е точно мислиш ова за ембрионите или се шалиш??
(најискрено се надевам е второто)
п.с Не се возбудувај околу квантната физика
Не ти е добро концепирано тоа што си го напишал у постот за
копенхагенската интерпретација, и
содржи работи кои си ги навел, а одамна се надминати
Ахх да
дека за тебе е неверојатна помислата дека не создале вонземјаните.
Па како не оставиле барем парче метал(некоја легура за која не знаеме уште),направа,а ако имале тука огромни постројки да не користрат за работѕа тогаш мора да имале и лаборатории абе
барем еден физички доказ.
Многу јасно но останува фактот дека ја нема потребната егзактност а мене поентата ми беше баш тоа иако е нашироко прифатена копенхаген,не значи дека хиден вариејблс е отфрлена,јас лично ја сметам за далеку подобра отколку копенхаген и не сум единствен..
Ама не ќе разглабаме сега тука физика, затоа ти реков батали ја, има луѓе што читаат, а разбираат.
Па конкретно одговарав на прашањето на боди.Инаку на темава нема потреба од физика,ниту класична ниту квантна.
Ова сега го заприметив.
Особено тоа со малите инсекти.
Можеш ли малку поопширно да напишеш, околу ова?
повели
After repeatedly subjecting fruit flies to a stimulus designed to teach numerical skills, the evolutionary geneticists finally hit on a generation of flies that could count -- it took 40 tries before the species' evolution occurred. The findings, announced at the First Joint Congress on Evolutionary Biology in Canada, could lead to a better understanding of how we process numbers and the genetics behind dyscalculia -- a learning disability that affects a person's ability to count and do basic arithmetic.
Ова релативно нова вест е прилично чисто и неконтроверзно за разлика од случајот со пеперутката која еволуираше но куп скептици тврдеа дека е варијација а не еволуција,а кај бактериите па се создаваат прилично брзо нови организми,имаат дури создадено нештетна бактерија но флуоресцентна која може да се користи за истражување пештери и сл. т.р буквално е светилка