Бог/Богови = Вонземјани?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Види вака просветлен ако ти мислиш дека јас
Тогаш си во заблуда,и ако не забележа истиот линк кој ти го постави претходно ти го дадов и јас само скратив за да ја сватиш поентата.
Како што гледаш постои и друга мерка така да спорењето ти е неосновано бидејќи ние одиме според SI
Е сега овде како што си напишал
Но тоа кажува ШТО е забрзување а не како се мери,а ти негираше дека
Е сега погоре прочитај го повторно текстот со големи букви и ќе т биде јасно т.е би требало.
Нека му каже некој на ботов дека m/s² и m/s не е исто.

B

Black Guard

Гостин
Нели ги прочита буквите со големина 5-таму пишува m/s² тоа никој не го оспори затоа беше и со големи букви,незнам дали оти сме навикнати ама мислам дека метричкиот систем е подобар,да мерам во инчи не можам да замислам.

Боди ти мислиш дека Бог е всушност вонземјанин??

Ако веќе мислиш и се согласуваш со шкорпион тогаш има некои докази макар и шпекулативни но не од типот митохондрии оти ние веќе видовме атоми,електрони еве конкретно на железо ова е успех на ИБМ

Имаше една таква УФО религија се викаше Heaven Gate Они се откажале од фамилијата,имињата а верувале дека и вонземјаните се размножуваат без употреба на гениталии па имало и кастрација додека телото го нарекувале vehicle сметале дека после смртта вонземјаните ќе ги однесат на повисоко ниво на свест,прочитај доста интересно е само што овој култ бил фанатичен-едно е да веруваш дека вонземјани го створиле животот а сосема друго да го модифицираш верувањето и додадеш делови од други религии и следува лоботомија.

Attachments

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нели ги прочита буквите со големина 5-таму пишува m/s² тоа никој не го оспори затоа беше и со големи букви,незнам дали оти сме навикнати ама мислам дека метричкиот систем е подобар,да мерам во инчи не можам да замислам.

Боди ти мислиш дека Бог е всушност вонземјанин??

Ако веќе мислиш и се согласуваш со шкорпион тогаш има некои докази макар и шпекулативни но не од типот митохондрии оти ние веќе видовме атоми,електрони еве конкретно на железо ова е успех на ИБМ

Имаше една таква УФО религија се викаше Heaven Gate Они се откажале од фамилијата,имињата а верувале дека и вонземјаните се размножуваат без употреба на гениталии па имало и кастрација додека телото го нарекувале vehicle сметале дека после смртта вонземјаните ќе ги однесат на повисоко ниво на свест,прочитај доста интересно е само што овој култ бил фанатичен-едно е да веруваш дека вонземјани го створиле животот а сосема друго да го модифицираш верувањето и додадеш делови од други религии и следува лоботомија.
Не пробуј да ми накалемиш некои глупости жити вера.
Ама ај штом сакаш да ме дефокусираш..... доста беше, желбата ќе ти ја исполнам, жал ми е за тебе.
Електрони сме виделе......ама што со ова http://en.wikipedia.org/wiki/Measurement_problem
Околу вонземското потекло...земи барај за да најдеш, може помош парцијална да добиеш, тук там по некоја информација......сумирај и одлучи. Вака само бладаш на празно.

B

Black Guard

Гостин
Зошто глупости освен ако не веруваш дека Бог е вонземјанин.

Што се однесува до проблемот,па самата интерпретација од копенхаген тврди дека квантната физика ни дава само веројатности никако 100% егзактен резултат,лично не ми се допаѓа оваа интерпретација и ја прифаќам втората т.н Hidden Variables која тврди дека сеуште немаме доволно познавање за материјата(не е само бозонот,ни фали гравитонот кој е есенцијален и низа пресметки,а теорија која ги обединува силете т.е барем ја сметаат за таква е Стринг теоријата но за многумина шпекулативна бидејќи има само математичка поткрепа а ниту еден доказ-Бараа доказ во ЦЕРН,Стринг тврди дека вселената се шири бидејќи гравитоните преминуваат во друга димензија што значи при колизија во ЦЕРН ако се забележи минимално отстапување во однесувањето(стандардно при колизија) на честиците тоа би значело "бегање" на гравитон во друга димензија и негова детекција-но не се случи) па да можеме да достигнеме егзактност па и со тоа да ја поврземе т.е обединиме класичната њутнова (физика) со квантната(физика) ,што се однесува до скриените варијабили исто така сум убеден дека покрај честиците кои ги немаме откриено и нивните карактеристики исто така улога има и антиматеријата како фактор за пресметка а лично посебно за скриена варијабила ја сметам темната материја (Dark mater) така да мислам дека ни фали уште многу повеќе отколку што мислиме,скоро сум убеден дека интерпретацијата од копенхаген мора да претрпи ревизија и да се земат предвид а воедно и бараат скриените варијабили кои откако ќе се откријат и постават како фактор за пресметка ќе имаме веќе егзактни резултати.

Btw
дабл сплит експеримент е направен и со честици,од електрони,атоми па дури и со C-60структура на молекулот е како фудбалска топка и резултатите се секогаш исти,е сега имаше еден научник планираше да направи дабл сплит експеримент со вирус или бактерија(очигледно се со молекуларен состав а карбон 6о не направи проблем) но засега немам инфо околу тоа т.е дали обидот е извршен кога сме овде еве нешто интересно

Can we bring life forms into pure quantum states? Will we ever manage to elevate Schrodinger's cat from thought experiment to real-life experiment?

A recent publication suggests the answers to above questions are affirmative.

In 1935 Erwin Schrodinger proposed a famous thought experiment in which a cat was brought in a coherent quantum state and thereby rendered alive and dead at the same time. Schrodinger used this thought experiment to illustrate conceptual problems in the interpretation of quantum mechanics. In the years thereafter, and in fact throughout the twentieth century, Schrodinger's cat has been subject of various debates and a vast number of scientific studies on the conceptual foundation of quantum mechanics. As a result, Schrodinger's cat has led to
alternative interpretations of quantum mechanics, including the many-worlds interpretation.

Also, Schrodinger's cat became a recurring theme in popular culture and continued to amaze and intrigue not only the general public, but also students of quantum physics. Now, three quarters of a century later, a Spanish-German collaboration is proposing real-life Schrodinger cat experiments.

Animal rights activists need not worry (yet). The goal of the proposed experiments does not involve quantum catslaughter. Initial focus is on bringing nano-sized lifeforms such as viruses into quantum superpositions. This in itself would open up the possibility to observe genuine quantum effects with living organisms. However, these experiments need not be limited to nano-sized organisms, but could be extended to bring larger and more complex living organisms to the quantum realm. Organisms sized up to 1 mm could in principle be brought in quantum superposition. Cat-sized animals, and experiments addressing the role of consciousness in quantum mechanics might not be within immediate reach.

Yet, the proposed experiments – when successful - will be a first step towards such a goal.

The proposed experiments build on recent progress in quantum optomechanics, and involve living organisms such as viruses levitating in vacuum inside an electromagnetic cavity. The fact that these organisms will not be in contact with any mechanical objects should enable so-called ground state cooling and would at the same time avoid decoherence of their quantum states.

Viruses are ideally suited for these experiments not only because they have dielectric properties, but also because their size is comparable to the laser wavelengths used in these quantum optomechanics experiments. Furthermore viruses exhibit high resistance to extreme conditions and can live in low-pressure vacuum. As an example, the common influenza viruses, with a typical size of 100 nm, can be stored for several weeks in deep vacuum.

It is believed that the condition of the microorganism being of size comparable to the wavelength of the light used can be relaxed. This would allow extension to objects larger than the wavelength, and would permit us to bring larger and more complex living organisms to the quantum realm. For instance, the Tardigrade or water bear, with size ranging from 100 μm to about 1.5 mm, is known to survive during several days in open space.

One would assume that in the proposed quantum optomechanic experiments it will not die, but get into a quantum superposition of life and death.

Quantum immortality might be just around the corner.
Најверојатно сеуште не е извршен но како што успеа на молекуларно ниво сп С-60

Што се однесува за евентуално вонземнско потекло сум јасен-НЕ.

Поверојатно е астероид да има донесено органска материја отколку вонземјани да си прават експерименти.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Зошто да се отфрла веројатноста дека вонземјани не направиле во епрувета исто е веројатно како астероид да донел органска материја.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто глупости освен ако не веруваш дека Бог е вонземјанин.

Што се однесува до проблемот,па самата интерпретација од копенхаген тврди дека квантната физика ни дава само веројатности никако 100% егзактен резултат,лично не ми се допаѓа оваа интерпретација и ја прифаќам втората т.н Hidden Variables која тврди дека сеуште немаме доволно познавање за материјата(не е само бозонот,ни фали гравитонот кој е есенцијален и низа пресметки,а теорија која ги обединува силете т.е барем ја сметаат за таква е Стринг теоријата но за многумина шпекулативна бидејќи има само математичка поткрепа а ниту еден доказ-Бараа доказ во ЦЕРН,Стринг тврди дека вселената се шири бидејќи гравитоните преминуваат во друга димензија што значи при колизија во ЦЕРН ако се забележи минимално отстапување во однесувањето(стандардно при колизија) на честиците тоа би значело "бегање" на гравитон во друга димензија и негова детекција-но не се случи) па да можеме да достигнеме егзактност па и со тоа да ја поврземе т.е обединиме класичната њутнова (физика) со квантната(физика) ,што се однесува до скриените варијабили исто така сум убеден дека покрај честиците кои ги немаме откриено и нивните карактеристики исто така улога има и антиматеријата како фактор за пресметка а лично посебно за скриена варијабила ја сметам темната материја (Dark mater) така да мислам дека ни фали уште многу повеќе отколку што мислиме,скоро сум убеден дека интерпретацијата од копенхаген мора да претрпи ревизија и да се земат предвид а воедно и бараат скриените варијабили кои откако ќе се откријат и постават како фактор за пресметка ќе имаме веќе егзактни резултати.

Btw
дабл сплит експеримент е направен и со честици,од електрони,атоми па дури и со C-60структура на молекулот е како фудбалска топка и резултатите се секогаш исти,е сега имаше еден научник планираше да направи дабл сплит експеримент со вирус или бактерија(очигледно се со молекуларен состав а карбон 6о не направи проблем) но засега немам инфо околу тоа т.е дали обидот е извршен кога сме овде еве нешто интересно

Најверојатно сеуште не е извршен но како што успеа на молекуларно ниво сп С-60

Што се однесува за евентуално вонземнско потекло сум јасен-НЕ.

Поверојатно е астероид да има донесено органска материја отколку вонземјани да си прават експерименти.
Пријателе убаво што си се потрудил да преведеш некои работи кои си ги прочитал, ама не си рзабрал ма баш ништо.

Остави ја Стринг Теоријата, бозонот, гравитонот, ЦЕРН и квантната физика во оваа дискусија.

Не ти е познато тоа. Те читаат и луѓе што разбираат, така да скокни ги овие делови.

Болдот што ти си го дал како заклучок дека не си поборник на теорија за вонземско потекло нема никаква врска со претходниот превод од некаде.

Во ред е го почитуваме твоето мислење, ако можеш образложи зашто си категоричен во твоето НЕ, со прости зборови и твои размислувања.

B

Black Guard

Гостин
Болдот што ти си го дал како заклучок дека не си поборник на теорија за вонземско потекло нема никаква врска со претходниот превод од некаде.

.
Квантна физика со задоволсво ќе ти пратам.(и низа друга литература),сеедно твое мислење ама ако повеќето преведуваат не значи дека сите го прават тоа,нели генерализациите,јас го пишувам тоа што ми останало во главата и се надоградувам како секој посебно за работи кои ме интересираат.а да ме прашаш за милан или барса како теле ќе се чудам оти НЕМАМ ПОИМ....еххххх-таман работа да се замарам да преведувам (мачката на шредингер оти не ја преведов-бидејќи побарав инфо дали веќе експериментот е направен на вирус-тоа е само од нет,и Сликата т/е моделот на атомот а она на Македонски од мојава глава) кога можам како Х лченови да направам копи-пасте или уште полошо "образовно видео" од Ју тјуб.

ама не си рзабрал ма баш ништо.
Каде е спорниот дел,па дискутиравме за важен проблем ми поставија прашање колку што имав време и расположение ќе се потрудам да одговорам токму бидејќи го почитувам соговорникот,не знам дали си забележал моите постови се сериозни или поточно на форум сум да разменам мислења не да користам сарказам или омаловажам некој,уште полошо неговит напор или труд.

Изгледа не си забележал

Електрони сме виделе......ама што со ова http://en.wikipedia.org/wiki/Measurement_problem
.
Ме прашаа и одговорив..

Во ред е го почитуваме твоето мислење,
Јас не мислам така конкретно ти(не за сите) тврдиш експлицитно сигурно дека е превод а превод не е мислење

ако можеш образложи зашто си категоричен во твоето НЕ, со прости зборови и твои размислувања
Ете и сега???

Но ало си ја читал бнимателно темата веќе образложив и тоа со "прости зборови и мои разамислувања"

Нели е поголема веројатноста некој астероид да удрил па така да допринел за создавањето на живот инаку ова глединште нема многу разлика од филмот прометеус.

Не верувам да сме нус производ на некоја цивилизација бидејќи секој експеримент има крај и најчесто субјектите се терминираат.

Понатаму како аргумент дека Бог=вонземјанин беа земени предвид масовните изумирања(го дадов примерот со диносаурсите) и прашањето ако се експеримент зошто не не терминирале

Тоа се еволутивни причини најчест пример се диносаурсите кои биле на врв на синџир на исхрана но поради големината конзумирале многу храна па после катастрофата откако се намалила количината на храна нивната предност(големина,јачина) се претворила во недостаток и изумреле од глад додека помалите дорми на живот успеале да преживеат бидејќи за нив имало храна-тоа е са пример колку едноставно предноста во зависност од условите може да се трансформира во недостаток и јас не мислев на масовни изумирање.

Терминација,тотална апсолутна.

И на крај краеви самата претпоставка дека се толку развиени ја побива тезата дека мора да идат дури до овде па да експериментираат кога согласно нивната технологија би можеле да ги имитираат условите на некја нивна Ареа 51 или истражувачки центар-чуму да патуваат толку далеку кога го можат истото и дома буквално???

Да бидеме реални помина времето на деникен.
--- надополнето: 15 август 2012 во 13:23 ---

Јас ја отврлам бидејќи нема шанси да е јахве,џошуа или алах опишани како што се,не ја отврлам можноста да е некој ентитет надмоќен туку ја отфрлам тотално можноста да се опишаните низ светиве книги кои имаат примеси на човечка психологија,стравопочит молење величење.
Следуваат и низа варијабили

Зошто премало можеме да претпоставиме дека нивната планета е 10 пати поголема од нашата па простор изолиран од 50 000 квадратни метри би бил доволен со посебна биосфера еве и да не е-зарем нема да одберат месечина или најблиските планети-зошто толку далеку??
Ако веќе не создале се поставува прашањето зошто овде а ние одиме со претпоставката дека овие вонземјани се неверојатно технолошки развиени,имаат можноср за генетска манипулација согласно тврдењето дека они не создале, но ако биле супер интелигентни зарем не е логичен избор локација која е најблизу,ако претпоставиме дека во нивниот соларен систем нема планета како земјата но има слични(може идентични во поблиските) согласно тврдењето дека се мастери за генетиката(наводно создале на земјава цела биосфера синџир на исхрана) тогаш сигурно можеле истото да го направат на нивна месечина или планета со модификаци кои би овозможиле создадениот живот да опстане.

Исто така еволуцијата веќе е докажана,вршени се експерименти со бактерии,вируси па и мали инсекти и согласно механизмите на еволуцијата се создаде нов вид кој еволуираше.

На крај краеви земјата дури и да немала услови за живот односно согласно создавањето на сончевиот систем нашата планета добила јадро,гравитација па на тој начин ечементите се тука,но во прилог на теоријата за допринес за создавање на живот тука се астероидите(а за нивната активност сведочи месечината што значи повеќе од очигледно е дека и ние сме го добиле истото исто така кометите се доста важни бидејќи се буквално вода смрната поради ладната темпеатура во вселената(-252 или -255 ако не се лажам) а оние поголемите за време на создавањето на нашиот сончев систем иако согорувале при падот и фрикцијата со атмосферата, но докажано е дека додека паѓа комета само делот кој врз кој имаме фрикција(сила на триење) температурата се качува над илјада целзиус,но внатре сеуште е температурата под нула поради овој факт многумина сметаат дека тука е одговорот на финската мистерија која е над 60 000 езера т.е небеските тела создавале кратер а потоа мразот се топел и ете ти ги езерата.

Ако водата во поголема мера е од небесни тела и низа елементи и соединенија има општ став дека животот настанал во вода почнувајќи од беланчевите форми на живот па до едноклеточните понатаму колонијалните и фактот дека имаме ист предок се наоѓа во ембрионите и на Цицач,и на водоземе,рептил па дури и инсекти

Што негира дека човекот е создаден директно од вонземјани како експеримент,друга теорија има дека наводно не создале наменски т.е да им обезбедуваме ресурси(за злато се шпекулира) но ако е така зарем не би не ограничиле генетски само да работиме да се.сексаме и јадеме???

А зошто сметаш дека нема доказ, само заради тоа што нам ни е непознат, недостапен итн..

.
Така да не само што е евидентно отсуство на докази и аргументи,туку има факти кои ја побиваат самата теорија во сржта.

Сега знаеш зошто ја отфрлам оваа теорија.

Уште нешто сепак сакам да појаснам,веројатноста дека постојат вонземјани расте секој ден и тоа со специјална формула но не е само таа единствена причина поради која верувам дека има вонземјани,самиот факт и големината на вселената од галаксии до клусстери,суперклустери очигледно има надеж дека таму некаде постои живот.

Овде е најважниот дел кој сакам да го потенцирам, значи негирам дека вонземјани не создале но ако БОГ=ВОНЗЕМЈАНИ го погледнеме од друг аспект односно постои можност сепак да додека сме биле недоволно развиени да не имаат посетено(се симнат со огнена топка-има можност и да е астероид;) ) вонземјани да излечат неколку луѓе,направат чуда и заминат со огнена топка(тука нема можност за астероид) т.е има огромна разлика од верувањето дека вонземјани не створиле со верувањето дека имало посета(ако не и повеќе),јас повеќе веројатност давам на евентуална посета и Х чуда па оттука и луѓето да ги сметаат за богови или ,духови на предците,но сум категоричен во однос на теоријата дека они нас не создале директно.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Овде е најважниот дел кој сакам да го потенцирам, значи негирам дека вонземјани не создале но ако БОГ=ВОНЗЕМЈАНИ го погледнеме од друг аспект односно постои можност сепак да додека сме биле недоволно развиени да не имаат посетено(се симнат со огнена топка-има можност и да е астероид;) ) вонземјани да излечат неколку луѓе,направат чуда и заминат со огнена топка(тука нема можност за астероид) т.е има огромна разлика од верувањето дека вонземјани не створиле со верувањето дека имало посета(ако не и повеќе),јас повеќе веројатност давам на евентуална посета и Х чуда па оттука и луѓето да ги сметаат за богови или ,духови на предците,но сум категоричен во однос на теоријата дека они нас не создале директно.
Овој ДРУГИОВ АСПЕКТ кој го наведуваш е и суштината на темата ... би требало да биде

незнам само шо забегувате на подфорум религија со физики и науки ...
треба „филозофски“ повеќе да се дебатира на темва од аспект (имам пишувано за ова на темава или слична тема одамна) што ако ние со моменталниов развиток на цивилизација .. посетиме племе кое немало контакт со цивилизација .. дали за нив би биле богови .. дали тоа се случило некогаш многу одамна .. дали пишуваното од Езекиел има некоја вистина и може така да се протумачи и сл ..
значи да има муабетов поврзаност со религиски записи .. како Езекиел на пример ... не тука ми дебатирате ко на подфорум Наука или штознам што сте ..

Ќе ве бришам ! ... а и казнувам за офтопици од сега натаму ...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Black Guard

Толку многу изнапиша, за да на крајот кажеш дека даваш поголема веројатност на посета од вонземјани, отколку на хипотезата дека сме создадени од нив.:P

Ок. Тоа е муабетот.
Си кажа преку сликичката со сите фази во развојот на ембрионот, и преку тезата за настанокот на животот мора да настанал во водата, дека за тебе е неверојатна помислата дека не создале вонземјаните.

Нека е така. Ако има некое прашање, ќе си пишеме тука.

п.с Не се возбудувај околу квантната физика:P
Не ти е добро концепирано тоа што си го напишал у постот за копенхагенската интерпретација, и содржи работи кои си ги навел, а одамна се надминати:)
Ама не ќе разглабаме сега тука физика, затоа ти реков батали ја, има луѓе што читаат, а разбираат.
--- надополнето: 19 август 2012 во 01:13 ---
Исто така еволуцијата веќе е докажана,вршени се експерименти со бактерии,вируси па и мали инсекти и согласно механизмите на еволуцијата се создаде нов вид кој еволуираше.

Ова сега го заприметив.

Особено тоа со малите инсекти.

Можеш ли малку поопширно да напишеш, околу ова?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сакам Black Guard да објасни за човечката митохондрија. И зошто од вкупниот генетски потенцијал што го имаме, активирани гени се само 8%? Која ќе е продуктивноста на еволуцијата како механизам за развиток, ако исклучува гени? А станува збор за гени ко кои го хипервитализираат телото, бустираат имунитетот sky high, пролонгираат живот, автоматска регенерација на секакви ткива и органи итн. - зошто еволуцијата би го ускратила тоа?

Ова го дрвам зошто упорно ја користиш како аргумент овде. А да не бидам сфатен оф топик, поентата е, самите богови/бог ги казниле луѓето затоа што вкусиле од Дрвото на Знаењето, и на Животот, наведени од Луцифер, во библиската приказна, а во теоријата денес меѓу алтернативните кругови владее мислењето дека вонземските цивилизации не лимитирале на ова ниво, поради тоа што некој го однел експериментот на превисоко и комплицирано ниво (Луцифер и компанија/друга група вонземјани).

B

Black Guard

Гостин
Овој ДРУГИОВ АСПЕКТ кој го наведуваш е и суштината на темата ... би требало да биде

незнам само шо забегувате на подфорум религија со физики и науки ...
треба „филозофски“ повеќе да се дебатира на темва од аспект (имам пишувано за ова на темава или слична тема одамна) што ако ние со моменталниов развиток на цивилизација .. посетиме племе кое немало контакт со цивилизација .. дали за нив би биле богови .. ..

Повеќе ми иде терминот пророци( и тие правеле чуда) ама и опцијата богови не е исклучена ако дојдеме со хеликоптер и испалиме 2 ракети за казна и побараме жртва во форма на злато за "боговите".:)

Има во подфорум Свет тема каде е снимен прв комнтакт помеѓу племе.

ЕДИТ се потрудив и ја најдов темата има и видео од контактот.

Сакам Black Guard да објасни за човечката митохондрија. .
Јас не сум вишгрантер ама ме интересира што не е во ред со неа на крај краеви помага за решавање на криминални случаи,убиства,силувања Крим техника се замараат со митохондрии ама стварно не знам што не е во ред.??

И зошто од вкупниот генетски потенцијал што го имаме, активирани гени се само 8%?
Бидејќи е во согласност еволутивните механизми,кај наш предок биле 7% кај друг помалку но е доволно да сме на врвот на синџирот на исхрана а доаѓа ерата на нано-револуцијата и трансхуманизмот така да не верувам дека некој вештачки не ограничил-практично ограничување е буквално ниско ајкју само да работи,да се храни да нема таленти за ништо,генетски деловите од мозокот за уметност,аритметилко логички операции да бидат закржлавени-ете тоа е ограничување буквално.

Ако се активираат другите гени хипотетички колку си сигурен какви слабости носат со себе,какви болести алудирам дека тоа не е ограничување на потенцијал туку одржување баланс.

Која ќе е продуктивноста на еволуцијата како механизам за развиток, ако исклучува гени?
Бидејќи еволуцијата нема свест нема ниту замисла,секој ген ќе биде "исклучен" додека не се променат условите па со согласно механизмите на истата да се достигне друго ниво.

А ништење на природен еквилибриум и цела биосфера може да значи крај.

А станува збор за гени ко кои го хипервитализираат телото, бустираат имунитетот sky high,
А што му фали на имунитетот денес,спортувај,храни се здраво и нема да имаш мака,а добивам и заклучок дека еволуцијата не ти е баш во доволна мера спознаена(како мене фудбалот-али шах сум добар да не се фалам),еве Шкорпион знаеш што се случува со лицата кои си ги мијат рацете со сапун по 6-9 пати на ден???

Бактериите се адаптираат и стануваат имуни буквално,така да моментален појачан имунитет ќе повлече со себе низа појачувања на бактериите(имајќи ја предвид нивната дарба за преживување-да се трансформираат во спори и сл.) и вирусите па да видам како тогаш ќе одговориме па така токму овие често добиваат инфекции-имај предвид дека овие организми еволуираат многу побрзо од комплексните а веќе со експерименти имаат еволуирано бактерии во илјадници нови типови но се чуваат во лабораторија за да се одржи еквилибриумот кој ни е даден,ете затоа не ни треба хипервитализација,бустиран имунитет оти ќе го утнеме балансот и може тоа да биде фатално за нас-исто како што предноста на диносаурсите се претворила во нивна маана.

Beyond uniquely demonstrating the evolution of reproductive
isolation in the laboratory, our study extends the literature
describing the evolutionary genetics of narrowed host range when
viruses adapt to a single host. Such experiments suggest a causal
relationship between the observed reductions in host range and the
general role of host attachment proteins in virus adaptation to new
hosts, both in the laboratory (e.g., phage X174 [Crill et al. 2000],
Vesicular Stomatitis Virus [Z´arate and Novella 2004], and SARS
Coronavirus [Poon et al. 2005]) and in nature (e.g., InfluenzaVirus
[Parrish and Kawaoka 2005], and Canine Parvovirus [Shackelton
et al. 2005]). Because many viruses seem capable of changing
host range via only one or two mutations (Baranowski et al. 2001;
Rainey et al. 2003; Parrish and Kawaoka 2005; Duffy et al. 2006),
it hints that other RNA viruses have the potential to evolve reproductive
isolation through no-gene mechanisms as rapidly as we
observed in 6
Гледаш-Грипот си еволуира природно никој не прави заговор за вакцини-затоа и составот на вакцините се менува на секои 4-5 години.

пролонгираат живот, автоматска регенерација на секакви ткива и органи итн. - зошто еволуцијата би го ускратила тоа?
Па и денес имаме автономна(не автоматска:) ) регенерација на сите ткива и мал дел од нервни ОСВЕН мозочните клетки не можат да се регенерираат,тоа е неговата иронија имено го контролира организмот,балансот обновата а не може самиот да се регенерира-ерна мртва мозочна клетка и сте потуп,повеќе мртви/оштетени уште потуп,абсинт ги оштетува на големо.

а во теоријата денес меѓу алтернативните кругови владее мислењето дека вонземските цивилизации не лимитирале на ова ниво, поради тоа што некој го однел експериментот на превисоко и комплицирано ниво (Луцифер и компанија/друга група вонземјани).
Чекај сега се повикуваш на библијата или ја користиш за компарација демек на некој вонземјанин му станало жал поради експлоатирањето на безмозочни фикуси па си рекол дај да им посолам УМ а потоа може ќе испадне РАзум:D

Чија е теоријава??

Black Guard

Толку многу изнапиша, за да на крајот кажеш дека даваш поголема веројатност на посета од вонземјани, отколку на хипотезата дека сме создадени од нив.:P
Веројатност-да бидеме јасни,но можноста да сме креација на вонземјани е невозможна и нечогична.

Ти што мислиш според тебе би приложил низа аргументи и факти ако веќе веруваш или си сигурен дека сме дело на вонземјани.

Ок. Тоа е муабетот.
Си кажа преку сликичката со сите фази во развојот на ембрионот, и преку тезата за настанокот на животот мора да настанал во водата,

Нека е така.
Не е??

Зарем не ти е познат постанокот на сончевиот систем,кратерите на месечината добро секој има право на свое мислење јас не настојувам да променам ничиј став како што напишав сакам сериозна дискусија-заебанции во ЧДА..

Не е точно мислиш ова за ембрионите или се шалиш??
(најискрено се надевам е второто)

п.с Не се возбудувај околу квантната физика:P
Не ти е добро концепирано тоа што си го напишал у постот за копенхагенската интерпретација, и содржи работи кои си ги навел, а одамна се надминати:)

Ахх да

дека за тебе е неверојатна помислата дека не создале вонземјаните.
Па како не оставиле барем парче метал(некоја легура за која не знаеме уште),направа,а ако имале тука огромни постројки да не користрат за работѕа тогаш мора да имале и лаборатории абе барем еден физички доказ.

Многу јасно но останува фактот дека ја нема потребната егзактност а мене поентата ми беше баш тоа иако е нашироко прифатена копенхаген,не значи дека хиден вариејблс е отфрлена,јас лично ја сметам за далеку подобра отколку копенхаген и не сум единствен..

Ама не ќе разглабаме сега тука физика, затоа ти реков батали ја, има луѓе што читаат, а разбираат.
Па конкретно одговарав на прашањето на боди.Инаку на темава нема потреба од физика,ниту класична ниту квантна.

Ова сега го заприметив.

Особено тоа со малите инсекти.

Можеш ли малку поопширно да напишеш, околу ова?
повели

After repeatedly subjecting fruit flies to a stimulus designed to teach numerical skills, the evolutionary geneticists finally hit on a generation of flies that could count -- it took 40 tries before the species' evolution occurred. The findings, announced at the First Joint Congress on Evolutionary Biology in Canada, could lead to a better understanding of how we process numbers and the genetics behind dyscalculia -- a learning disability that affects a person's ability to count and do basic arithmetic.
Ова релативно нова вест е прилично чисто и неконтроверзно за разлика од случајот со пеперутката која еволуираше но куп скептици тврдеа дека е варијација а не еволуција,а кај бактериите па се создаваат прилично брзо нови организми,имаат дури создадено нештетна бактерија но флуоресцентна која може да се користи за истражување пештери и сл. т.р буквално е светилка

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Black Guard

Мислам дека ќе заживее повторно темата за еволуција.:P

Благодарам за линкот. Ќе искоментирам за него после извесно време, како и за флуоросцентната нештетна бактерија.

Не се шалам за сликичката, туку само констатирам дека тие две работи си ги навел како доказ за невозможност на наша креација од вонземјани. Ок.

п.с другото мене не ми е многу интересно:P
Но ова околу линкот е друг муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom