Блокирање на нова Nokia N73

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Jane напиша:
Јас имам 2ГБ картичка Кингстон веќе 3 недели и имам некои забелешки.
Телефонот кога е без картичка го отвара Мени-то за 1секунда. Со 2ГБ картичка го отвара за 3секунди. Исто така се останато е поспоро со толкава картичка. Ама јас се навикнав.
Иначе имам ставно песни по 15-16МБ и си работат без проблем, а вчера снимав еден клип голем околу 6-7МБ и после тоа Images and Videos кога ќе го отворев се закочуваше телфонот и не реагираше. Пробав некоку пати и на тој начин не се отвараше Galeru -> Images and Videos, па морав преку фајл менаџер да го избришам клипот за да можам да отворам Images and Videos.
абе ја кога ти велев да си купиш Kingmax или pqi? ти си викаш ке ја рекламирам апејсеров... хаха...:pos2:

не е разликата само во квалитетот дали е издржлива картичката т.е. дали ке прави бед-сектори или ке цркне. Туку и на која волтажа работи, какви чипови користи и со која брзина и е трансферот.
и самите знаете дека има разлика од хард диск до хард диск или од рам меморија до рам меморија... како и да е ретко испаѓаат фалични рамови...

Член од
29 април 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Necrophilia напиша:
...Не е разликата само во квалитетот дали е издржлива картичката т.е. дали ке прави бед-сектори или ке цркне. Туку и на која волтажа работи, какви чипови користи и со која брзина и е трансферот...
Ова е во потполност точно што го вели Necrophilia, бидејки од искуство во професијата - истото можам да го потврдам - на пример - и за ДОТЕРАНИТЕ FMC картички за KORG-овите аранжер клавијатури (Па и SSДискови, ZIP драјвови за Roland G-1000, EM-2000 итн...) Наивни (И обично помлади) музичари буквално - се навлечуваат на продавање финти за купување на FMC со што повеќе мегабајти за семплови, а реалната (И жалостната) вистина е дека фрлаат пари по Кинеско ѓубре, преработено и „Нај-високо-стручно„ средено со проширувањата - во некои визби по околните селца на Чачак, Крагујевац и пошироката околина... Него, кога сме кај картичкиве за телефони, погледнав набрзинка нешто на сајтот на Niko, ама не забележав дека има Kingmax од гига! Велам - набрзинка и мислам дека максималната беше 512... Можеби и имам испуштено нешто во понудата...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
најубаво е преку телефон да се слушнеш и да прашаш. Оти имаа многу производи што не им се во ценовник.

ако неможеш кингмакс од 1гига да најдеш мини сд, тогаш јави се на 3231-121, МегаТел. Побарај им од pqi картичка дали имаат.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
I jas so 2GB kartickata se mi e isto ali koga ke uklucam da snimam video mn sporo e epten sigurno se ceka nad 10sec sto e premnogu ali se naviknav vise i taa e

Kajgana Shop

На врв Bottom