Блокбастери 2012

Ваш фаворит за годинава?

• Вкупно гласачи
    124

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Океј, имавме лани тема за летни блокбастери, иако беа вклучени од цела година. После цела возбуда од Prometheus кој си доби своја тема, несмеат да се изостават некои како Hunger Games, Dark Knight Rises (кој го подзаборавивме), па дури и The Hobbit, кој сигурно ќе има фантастична заработка.

Изборот во анкетата ќе го сведам на 10, филмови за кои најмногу дискутираме во генерална, како Total Recall или продолжението на Clash of the Titans, Wrath of the Titans, кој доста се има посветено на својот маркетинг и промовирање.

И да не го изоставам, Avengers кој во буквална смисла на зборот блокбастер, треба да владее! Инаку, иако лани X Men според мене беше класи над сите, ипак беше дел од серијал. Оваа година, скоро секој е продолжение, prequel и слично, што збори доста за Холивуд. Но, тоа е друг муабет.

Па, дискутирајте/гласајте, и не само за набројаните, туку општо за блокбастери кои не очекуваат а не влегле во потесната лисна, а како филмофили/филмомани, да ни остане генералната тема, за квалитетни филмови.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Мислам дека на годината 1982-ра и доаѓа конкуренција. Само што ја погледнав листата мозокот ми ја прати следната информација, attenzione, attenzione ainen grossen erekzion!

Само еден филм не би ми бил гледан од овие, другите сите се на "листата".

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Искрено незнам кој да го одберам, знам само дека годинава ќе биде страшно добра за блокбастериве. Avnegers и Hunger Games со душа ги чекам. За Hobittot да не зборувам нема кој не го чека него, Prometheus ветува премногу, Спајдермен и Бетмен ќе бидат страшно јаки.
Ќе биде добра визуелна година оваа, има да се изнагледаме забавни тепачки.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Го изгледав The Hunger Games и не е ништо посебно, повеќето од останативе обавезно ќе се гледаат во кино.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Пет минути веќе на темава се мислам што да изгласам :eek:. Толку квалитетни филмови има.
Ама The Expendables 2 како да нема шанса со другиве. Ама па истото мислење го имав и пред две години во однос на Еxpendables и Scott Pilgrim па ми се расипа предвидувањето. Еxpendables добива продолжение додека другиов отиде јабана во заборав.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Темниот Витез и Хобитот, другиве не верувам ни дека ќе ги гледам. Освен можеби The Hunger Games, загледав вчера трејлер од него и не ми се виде лош.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Expendables, Wrath, Bourne, Spiderman i noviot 007, nema po zarabotka da se ni blisku do Batman, Hobbit, Avengers, Prometheus, Brave.

The Winners:
1.Avengers mnogu se ebava so trejlerite, do sega ima solidni 6-7 minuti (ako ne i poveke) izdadeno od filmot, uste od sega ja znam prikaznata, sto e losho. Za mene, film koj go chekam uste koga bev 5-6 godini :D

2.Ne sum fan na betmen i na nolan, ama ke go gledam, a mozam i da ne go gledam voopsto seedno :)

3.Hobbit ne ni planiram da go gledam, a znam deka ke bide dosta uspeshen i dobar.

4.Prometheus na stara slava ke dobie mnogu publika, a po trejlerite i toa chudoto shto se crti bogami i site koi pojma nemaat za Alien/s ke sakaat da go gledat filmot.

5.Brave, tipichen pixar. mnogu zarabotka :D

The Loosers:
1.Expendables, we already saw it, yes it can be fun to watch, but we already saw it. Ako uspee da si gi vrati parite ke me zachudi.

2. Wrath, od trejlerot se gleda deka e film bez dusha, ne te tera da go gledash, i se gleda deka epten nabrzina e praven, za mene najgolem gubitnik od site.

3. Spiderman, ne vredi da se troshat zborovi kolku losh ke bide. Toj akterot so vratot dolg kako na zhirafa kaj go nashle jas ne znam :)

4. Bourne, kako film ke e dobar, akteri dobri ima, ama nema da zaraboti mnogu za vreme na letoto, ili ke zaraboti ama ne kolku sto zasluzhuva, pa zatoa i vo loosers bracket :)

5. Isto i so bond, dobar film, ama dobar film na leto ne se gleda, se gledaat efekti :D, ovoj zaedno so bourne da se chuvaa za noemvri ili dek, mnogu poveke ke zarabotuvaa.

E sega, toa pogore beshe za zarabotka, ova podolu ke e prognoza za kvalitet na film (dobar/los):

(10 being, THIS MOVIE SUCKS!!! MOM GO ASK FOR MY MONEY BACK!!!!!!!!. 1 being, OMG OMG OMG, CANT WAIT FOR THE NEXT FRIDAY TO GET MY PAYCHECK AND GO WATCH THE MOVIE AGAIN!!!!!!)

10. Spiderman, sto ne go pravat serijal?
9. Wrath, glupo sve, ni akterot so kosa ne go lichi, ni liam kako zeus ne go lichi.
8. Expendables, roki i brus pa i chuck... :D poveke ke se smeeme na filmov nego drugo
7. dupc
6.A
5.dupcA
4. /
3. Batman
2. Avengers
1. Prometheus.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Бетмен и Борн. И од двата очекувам да бидат одлични филмови, но самата помисла дека не глуми Мет Дејмон ме одвраќа да не го гледам Борн.:(

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
A da, kako go zaboraiv be Hunger Games. Or should i say Battle Royale on steroids? :D

Sfakash wot? Deka sve vo USA e na steroidi :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Sfakash wot? Deka sve vo USA e na steroidi :D
Они не се на стероиди они се само екстремни. Екстремни до коска!

А инаку баш The Hunger Games ке направи бајаги пари. А на врвот ке биде Avengers, мое мислење.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
Најголеми очекувања имам од The Hobbit (Толкин фан јебига) и Prometheus (Alien фан :LOL:) . По нив следи The Dark Knight Rises, ми се допаѓа насоката во која се движи Бетмен, добро е што нема чизи срања и го има задржано она dark чувство.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ги гласав Хобитот и Темниот витез, затоа што нив ги чекам со најголемо нетрпение. Како голем фан на Борн серијалот се надевам на добро продолжение, иако не можам да го замислам без Дејмон. Обавезно ќе се гледа и Expendables 2, да видиме што ќе ни понудат акционите ветерани. The Avengers и Prometheus би требало да развалат со ефектите најмногу од сите на листава. :)

Се' на се' би требало да биде далеку “поплодна“ година на блокбастери за разлика од претходнава и мислам дека добар дел од нив ќе ги оцениме како успешни. :)

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
1. The Hobbit
2. The Dark Knight Rises
3. Prometheus

Единствениот точен одговор.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
А имате слушнато за Battleship, Lockout, Snow White and the Huntsman, The Raven, Men in Black 3? За некои од нив се уште не е почнат агресивен маркетинг, сите овие се високобуџетни и мислам дека ќе имаат солиден финансиски успех :)

Kajgana Shop

На врв Bottom