Блокади во Припор: „Албанец нема да помине оттука!“

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Ево одличног примера за размишљање. Ево ситуације коју је могуће контролисати и изоловати ако има воље. Кад се оде предалеко нема повратка назад.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Koga ke se analizira sekoj slucaj na "genocid" vo ex Yugoslavija, od Slovenija do Makedonija , se doaga do licnosti koi ostanuvaat anonimni za Hag i ostanato , koi imaat nekoi cudni vrski i poteklo, doagaat i isceznuvaat , a koi ja palat prvata iskra......posle volovi ,ovci i druga stoka kolku sakas.
Toa ne e nekoja posebna karakteristika na Balkan Bacata , sekade e isto , ako se orkerstrra kako treba i cuda se pravat, za koi posle sedis i se cudis kako mozelo da se slucat !!!!!!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
хехе, ако веќе анализира човек, скоро секој воен конфликт од аце наш па до ден денешен, значи преку 2200 години, е инициран или срдечно помогнат од личности кои остануваат невини, или дури и се слават, некогаш ко херои, понекоаш дури и ко богови. :lud:

и некако сите меѓу себе се роднини, односно доаѓаат од исти 12 - 13 фамилии, ама то е друг муабет :wink:

поентата е друго

тука некој сака да се изгориме со млеко, а ние сме тие шо треба да подумат, дали ќе туриме уште тро масло на оганот, или поарно ќе дувниме на огнот и ќе го угасниме

опцијата да седиме и гледаме дури некој ни тура масло на огнот, не доаѓа во предвид

значи, треба да се агира, а не реагира

ама во вистинска насока

конструктивно

сакаме држава и соживот да градиме

или барем така мислиме...

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Сфе научници:raz:
Ај дај те ми еден пример у последно време албанец да биде нападнат или избоден од Македонец.
Кој е агресор?А врз кого се извршуваат агресии?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
а јас пак низ триста албански дуќани низ Хамбург Македонски зборам со Албанци од кај нас и фала богу, до сега никој не сакал да ме коли, ова она...

а и на Али А(х)мети мз се имам изнапцуено (пред нив), и на Шаќири, и на други...

и тие сами пцујат (албанците тука)

и по „наши” и по „нивни” политичари

пошто и НИВНИ деца гнијат по гробој поради 2001, и то ко шо ми се чини, баѓи поќе учки ојдоа курбан него Македонци...

да не зборам за секојдневните убиства кои се присутни меѓу Албанците во МК, да не зборам дека НИВНИТЕ деца се многу поќе џанкис него НАШИТЕ (Македонските)

а за примерот шо го бараш...

треба поарно да знаеш, таква ти е работата

само, јас знам дека и ние не сме цвеќиња за мирисање

не сакам да ги бранам Албанците, тие навистина во моментов имаат висок процент на криминогено население, ама колку сме сами за тоа криви?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Dani^^^ напиша:
Најди ми ти мене еден Грк што не мисли така...и да ми најдеш еден 99% мислат така барем за нив знам нон стоп сум таму..така да не е "клише" и ова што се случува тука...од 100 Албанци што сум ги знаела пред конфликтот 1 од нив ми останал другар сите други земаа пушките и ај у УЧК:icon_mad: А за темава конкретно..тотална поддршка за блокадите и се друго што се случи поврзано со нив.Само ќе кажам-ВРЕМЕ БЕШЕ!
Јас познавам повеќе од еден а сега, на форумот запознав уште еден : Сторм :wink:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
а јас пак низ триста албански дуќани низ Хамбург Македонски зборам со Албанци од кај нас и фала богу, до сега никој не сакал да ме коли, ова она...
Ти пријателе у хамбургер живееш или ...?
Би требало да знаеш дека овде не е канзас.И има голема разлика меѓу немачка и Мак.
Албанците овде си имаат еден добар начин на идење напред.Тестираат до каде можат.Со знамето не им беше прв пат.Му текнува на некого за МНТ?Тоа им помина.
Ако оставеа припорчани и ова да помине така,немаше да смеат у автобус да се качат.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
во Хамбург живеам

и порано знаев баѓи албански, пораснав со неколку од нив...

многу убаа та баклавата, жими мајка

само заради баклавата ќе ги чуваме в комшии, и поради то шо малку сами се понудија да помогнат да ја покриеме куќата, роднините ко „не можеа”

и поради то, шо имам комплекс на вина

сум ги тепал ко ѓаволи, да не беше полицаец, можи и ќе кажев кога и каде, ама не знам дали застаруваат такви дела :)

+ куќите и дуќаните им ги запалија другарите на брат ми 2001та на повеќето низ битола...

јес дека брачет ми го масакрираа 2001-та, ама јеби га... колку нивни ојдоа по петлите?

иначе, офтопик:

ајдее, сторм и албанец и грк бил...

ако е и тро букар, тогаш нека си прај најубо дна тестој, најверојатно чисто Македонче е :)

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Macedalien напиша:
Јас познавам повеќе од еден а сега, на форумот запознав уште еден : Сторм :wink:
Точно дека постојат-не се сите изроди ваљда..Јас ти кажувам од лично искуство со луѓешто јас ги знаев и познавав и што ми беа колку толку блиски..а за Сторм не ни праам муабет далеку од тоа дека зборувам за луѓе ко него...Али јеби га мнозинството секад го етикетира и малцинството..Коа ќе стаат прст на глава :raz: да размислат дека со насилство и глумење на сила нема да постигнат ништо тогаш ќе разговараме..а до сеа 100 пати се обидовме на мирен начин со нив АМА НЕ БИВА!! Посраниот (извинете за зборовите ама...) рамковен договор што беше??Мирно решение..и до кај стигнавме со мирот?До нигде..само до тоа да бидат они оние кои што мене ! ќе ми диктираат а не се ни 20% и тоа со сигурност..од 18% не се поише.Епа така нема да може

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Дани,браво за муабетов.Потполно си во право.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
..................realno be ne se ni 15-17% ( realni , zakonski gragjani po site tertipi).....ako e za toa, ama batkite gledaat vo SVETLATA IDNINA, so vreme si ja redat he,he!!!
Inaku za incidenti , incidenti ke ima, samo tie ne se resavaat so bradosani neizmieni i besni (Zengi,Ucki,Arkanovci....itn.)nadri vojnici.
Ako EU orkestarot sviri Valcer igraj Valcer , nemoj Foxtrot, vleguvas vo rezonanca.......,a ova batkive ili brgu ke uvidat deka rezoniraat ili vo betonski zid ke udrat......

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
виде европа со кого има работа, и дуват сега во јогуртот, им гори и косово (како прашање и како „успех“ или „џаба били коњи врани“)

им гори и МК

зато „позитивни“ сигнали, статус бла бла...

само, да не испадниме ние поголеми простаци од тие шо ги етикетирате како просјаци и примитивни...

то ми е муабетот

ветрот убо дува за нас, ама ние НИКАКО да сватиме дека треба ДА СИ СРЕДИМЕ КУЌАТА

а под средвање сигурно дека подпаѓаат и сите законски мерки против прекршителите на законот во случајот со знамето

ама, на крај на краевите, ако ништо друго, барем знајме дека ни Албанците не ни го сакат вентилаторот, па дај да си вратием сонцето :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Dani^^^ напиша:
Точно дека постојат-не се сите изроди ваљда..Јас ти кажувам од лично искуство со луѓешто јас ги знаев и познавав и што ми беа колку толку блиски..а за Сторм не ни праам муабет далеку од тоа дека зборувам за луѓе ко него...Али јеби га мнозинството секад го етикетира и малцинството..Коа ќе стаат прст на глава :raz: да размислат дека со насилство и глумење на сила нема да постигнат ништо тогаш ќе разговараме..а до сеа 100 пати се обидовме на мирен начин со нив АМА НЕ БИВА!! Посраниот (извинете за зборовите ама...) рамковен договор што беше??Мирно решение..и до кај стигнавме со мирот?До нигде..само до тоа да бидат они оние кои што мене ! ќе ми диктираат а не се ни 20% и тоа со сигурност..од 18% не се поише.Епа така нема да може
Посраниот договор? Не ми кажувај - во одредена мера работев на него и можам веднаш да ти кажам дека е средство за да им се стави до знаење дека се граѓани од втор ред на индиректен начин. :wink:

Како? Едноставно!!! Кога ќе бидете повеќе од толку и толку - тогаш ќе имате некои права. Ни тој не беше решение туку ај. Реков и јас - тоа што се случува е добар повод да се стигне до конфликт и да се решат некои работи. Ако ме читаш подобро ќе сфатиш а ако се прочиташ во исто време и ти ќе видиш дека одговараме и двајцата со ист одговор по прашањето дали треба да се генерализира.

А за грци - колку сакаш ги има што не се согласуваат со грчката политика и што мислат дека Грција е крива : сретнав дури и франко-грци коишто го мислат истото :wink:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Знам дека збориме исто само сакав да ти кажам тоа за Сторм и за другите ...се разбираме :wink:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Eh, narode... probajte malku da zumirate..da ja vidite GOLEMATA SLIKA ..od druga strana ne e ni strasno , ni mnogu epten "Evropjani" isto taka ne ja gledaat i tie zurat vo eden, dva piksela....

Kajgana Shop

На врв Bottom