Блам држава

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.887
Поени од реакции
7.175
Screenshot_20230928-212908_Chrome.jpg

-Кај нас е донесен во многу тешка состојба. Имал силна инфекција, ангина на крајниците, но не примал ништо цела недела. Само последните три дена бил лекуван со амоксиклав, лек препишан од страна на матичниот лекар. Но, ваквите силни инфекции пропратени со високи температури прават невидена штета на организмот. Резултатите од обдукцијата покажуваат дека причината за смртта е десиминирана интраваскуларна коагулација. Во ваков случај, многу брзо се трошат факторите за згрутчување на крвта, што доведува до неконтролирано крварење на многу органи и системи во организмот. Смртноста од тешките инфекции кои доведуваат до десиминирана интраваскуларна коагулациа е 96 проценти, вели директорката Ивановска.

:facepalm:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.290
Поени од реакции
19.755
На вестите на сред изјава од директорката ја прекинаа и почнаа да даваат репортажа за некој си мост, ооо маме ваше гнасно скапано

Член од
30 октомври 2022
Мислења
747
Поени од реакции
1.955
Сами си сме криви како народ за многу работи шо ни се дешаваат.Случајот онкологија стивна.Се собраа пред собрание 1500 души два-три дена и толку.Никој не им даде подршка на лугето и целата работа стивна.Не прочитаа дека сме народ кој шо лае по социјалните мрежи ама не каса.Исто и пензионерите кој земаат пензии по 13000 никој од нас не ги подржа.За уставобранителите од 27ми април не мрднавме со прст.Прогласени се за терористи ,а терористи ни ја водат државата.Утре да не прогласат за Бугари не верувам дека ќе се собери повеќе народ на протести.Освен ако протестите не ги организира некоја партија.Блам држава за блам народ кој лае ама не каса.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
583
Поени од реакции
1.252
Zena mi me tera da idam da izvadam severen pasos po brza postapka amend mi se povraka ne mi se odi dole koga citam ovie grupite sto sedesava.... ke posedam da go izvadam idam vo nekoa suma edna nedela dodeka sum dole da sredam uste nekoj papir I dim da me njama...so 100 ti ci sirijci I avganistanci se razminuvam po ulica ne etolku morbidno kako momentalnite slucuvanja kaj nas...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.422
Zena mi me tera da idam da izvadam severen pasos po brza postapka amend mi se povraka ne mi se odi dole koga citam ovie grupite sto sedesava.... ke posedam da go izvadam idam vo nekoa suma edna nedela dodeka sum dole da sredam uste nekoj papir I dim da me njama...so 100 ti ci sirijci I avganistanci se razminuvam po ulica ne etolku morbidno kako momentalnite slucuvanja kaj nas...
не читај ја темава, супер ќе ти биде, ќе посакаш да се вратиш дома.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
СКАНДАЛ во детска градинка во Велес: Воспитувачка ги терала децата да пушат електронски цигари
може има оваа бизнис со увозникот :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

https://www.faktor.mk/suspendirana-firma-koja-se-zadolzuvashe-so-struja-bez-da-mu-plakja-na-mepso?fbclid=IwAR39KnTMNfR7AehsHJ-SAi52YULLBLFlHC7UzTsxOtFhz2_dDFF4rpOQVvE
„Времено се суспендира учесникот на пазар на електрична енергија БЛЕСМ ПОУЕР ПЛУС ДОО Скопје со лиценца снабдувач со електрична енергија, со ЕДБ: 4080021599229, од пазарот на електрична енергија,..
Како бе ВРЕМЕНО ????!!!, ова се тужи и ИЗВРШУВА !!!
ама ова е фирма на блиски со Аљи:cool:

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.989
Ако се јавите да закажете термин за личен документ во вештачкава творевина измислена во 45-та со крадена историја и идентитет, ќе добиете термин во втората половина од следната година...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.106
Поени од реакции
12.683
Ако се јавите да закажете термин за личен документ во вештачкава творевина измислена во 45-та со крадена историја и идентитет, ќе добиете термин во втората половина од следната година...
Е па мора да се подготви терен за редовни претседателски избори и редовни парламентарни избори во 2024 година, забрането гласање за тие кои нема да имаат анти-македонски лични и идентификациски документи ќе им биде несомнено последната карта на плавите жолтици која ќе ја одиграат.

Им успеа во 2020 година среде лето со штотуку укинати вонредна состојба и полициски час, ја заболе рајата за избори штотуку излезена од карантин среде летни горештини, си ги собраа парталите и правец на море. Зошто да не им успее повторно и во 2024 година со забрането гласање за тие со лични карти и/или пасоши на кои пишува Република Македонија ? Сепак им требаат само минимум 51% (ПЕДЕСЕТ И ЕДЕН ПРОЦЕНТ) од сите гласачи да излезат на избори и да гласаат, останатите слободно нека си бркаат викенд занимации.

А рајата ќе си чека некои наредни избори за кои повторно ќе си измисли причина зошто да не гласа на истите.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.887
Поени од реакции
7.175
Е па мора да се подготви терен за редовни претседателски избори и редовни парламентарни избори во 2024 година, забрането гласање за тие кои нема да имаат анти-македонски лични и идентификациски документи ќе им биде несомнено последната карта на плавите жолтици која ќе ја одиграат.

Им успеа во 2020 година среде лето со штотуку укинати вонредна состојба и полициски час, ја заболе рајата за избори штотуку излезена од карантин среде летни горештини, си ги собраа парталите и правец на море. Зошто да не им успее повторно и во 2024 година со забрането гласање за тие со лични карти и/или пасоши на кои пишува Република Македонија ? Сепак им требаат само минимум 51% (ПЕДЕСЕТ И ЕДЕН ПРОЦЕНТ) од сите гласачи да излезат на избори и да гласаат, останатите слободно нека си бркаат викенд занимации.

А рајата ќе си чека некои наредни избори за кои повторно ќе си измисли причина зошто да не гласа на истите.
Не се исклучува и можноста да направат грабеж на изборите, исто како што направија на изборите во 1994.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.481
Ивона Талевска(ко жели бити милијунаш) даде изјава дека комуњарата можи да се надева на неповеќе од 100 до 120 000 гласови, и тоа правејќи компарација од неколку анкети

можно ли е дотолку да се паднати???

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.202
Поени од реакции
12.004
Ивона Талевска(ко жели бити милијунаш) даде изјава дека комуњарата можи да се надева на неповеќе од 100 до 120 000 гласови, и тоа правејќи компарација од неколку анкети

можно ли е дотолку да се паднати???
Државата е на апарати, буквално. Нема дно кое не е пробиено во било која сфера, за криминалите излишно е да збораме, колумбија може да ни позавиди за кока, а и она малку од малку што функционираат некои институции е заради тоа што се' уште има некои кадри со крстот на чело кои не се пензионирани.
Во слободен пад сме, буквално.

Kajgana Shop

На врв Bottom