Било каква помош е добредојдена...

Член од
6 март 2025
Мислења
3
Поени од реакции
8
Добра вечер на сите.

Пред сѐ овој текст го пишувам за да споделам и лично мене да ми олесни. Последниве две години се пеколни за мене. Од раскинувањето со девојка ми. До сиромаштијата и фрлени со мајка ми на улица поради истото. Бркање од работа поради тоа што немав каде да се избањам и слично. До ракот на мајка ми, до беспомошта да и обезбедам. До мојот психички крах и терорите во Бардовци кои ги преживеав и секојдневниот плач и гребење по ѕидови да искочам за да се борам за себе и за неа. До "почек" за плаќање во куќа на роднини без струја, до целосно влошување на здравјето на мајка ми и до сопственото самоуништување и немање самодоверба ни почит кон себе со тоа што не личам на човек повеќе, ослабнав околу 15 кила и нема веќе место каде што ме примаат на работа, па и таму во фабрики каде што бев потфрлав бидејќи паднав два пати во несвест. До вчера, кога се соочив дека се ближи крајниот рок за операција. До завчера, кога пробав животот да си го одземам. До вчера, кога не успеав и сфатив зашто не заслужувам подобро, бидејќи не размислив дека таа моја мајка ќе остане сама доколку успее. До вечерва, кога анонимно си признавам дека можеби можев подобро - но не знаев како. Па се надевам од минимална помош каква и да е. Дел од фондациите се уште го разгледуваат случајот..

По повод оваа кратка приказна, сакам само да ви кажам. Вие што имате добри фамилии или родители - одете и кажете им сега дека ги сакате.
Доколку имате добра работа, а некогаш мислите не ви оди - заблагодарете си се на себе дека сте силни и храбри, бидејќи се борите.

Ова го пишувам со празен стомак, малку батерија, со "позајмени" отпушоци од автобуски и вифи од комшијата, но со полно срце. За мене, за мојата мајка. Се извинувам и ви благодарам ако прочитавте.

Сакајте се. Кратко е сѐ, па и болката.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.677
Поени од реакции
10.680
Добра вечер на сите.

Пред сѐ овој текст го пишувам за да споделам и лично мене да ми олесни. Последниве две години се пеколни за мене. Од раскинувањето со девојка ми. До сиромаштијата и фрлени со мајка ми на улица поради истото. Бркање од работа поради тоа што немав каде да се избањам и слично. До ракот на мајка ми, до беспомошта да и обезбедам. До мојот психички крах и терорите во Бардовци кои ги преживеав и секојдневниот плач и гребење по ѕидови да искочам за да се борам за себе и за неа. До "почек" за плаќање во куќа на роднини без струја, до целосно влошување на здравјето на мајка ми и до сопственото самоуништување и немање самодоверба ни почит кон себе со тоа што не личам на човек повеќе, ослабнав околу 15 кила и нема веќе место каде што ме примаат на работа, па и таму во фабрики каде што бев потфрлав бидејќи паднав два пати во несвест. До вчера, кога се соочив дека се ближи крајниот рок за операција. До завчера, кога пробав животот да си го одземам. До вчера, кога не успеав и сфатив зашто не заслужувам подобро, бидејќи не размислив дека таа моја мајка ќе остане сама доколку успее. До вечерва, кога анонимно си признавам дека можеби можев подобро - но не знаев како. Па се надевам од минимална помош каква и да е. Дел од фондациите се уште го разгледуваат случајот..

По повод оваа кратка приказна, сакам само да ви кажам. Вие што имате добри фамилии или родители - одете и кажете им сега дека ги сакате.
Доколку имате добра работа, а некогаш мислите не ви оди - заблагодарете си се на себе дека сте силни и храбри, бидејќи се борите.

Ова го пишувам со празен стомак, малку батерија, со "позајмени" отпушоци од автобуски и вифи од комшијата, но со полно срце. За мене, за мојата мајка. Се извинувам и ви благодарам ако прочитавте.

Незнам како би можеле да ти помогнеме, навистина ми е жал....Ти посакувам само Бог да ти даде сила да издржиш и да почнеш полека да ги средуваш работите.
Нема човек на планетава земја а да нема некоја мака.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Добра вечер на сите.

Ne si sam so tvoite maki!
Veruvaj poznavam nekogo koj e vo beter situacija od tebe!
Probaj napish kako i so shto bi mozhel nekoj da ti pomogni?
Forumov e golem i poln so dobri lujge!

Член од
6 март 2025
Мислења
3
Поени од реакции
8
Ne si sam so tvoite maki!
Veruvaj poznavam nekogo koj e vo beter situacija od tebe!
Probaj napish kako i so shto bi mozhel nekoj da ti pomogni?
Forumov e golem i poln so dobri lujge!
Пред се разговарав со некои фондации меѓутоа треба инјекции да прима Fraxiparine a 0.4 ml 3800IE S а нема да можат да излезат во пресрет дека се скапи а ги враќале од фондот на крај 80% а проблем е како да се купат... За храна се снајдов преку донации. Другово не знам како ќе го изведам... Фала ви на сите за убавите зборови.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Пред се разговарав со некои фондации меѓутоа треба инјекции да прима Fraxiparine a 0.4 ml 3800IE S а нема да можат да излезат во пресрет дека се скапи а ги враќале од фондот на крај 80% а проблем е како да се купат... За храна се снајдов преку донации. Другово не знам како ќе го изведам... Фала ви на сите за убавите зборови.
Ako 10€ za 20 Parcina ce "mnogu Skapi" togash ne znam kolku se evtini

Screenshot 2025-03-07 at 14-13-06 FRAXIPARINE 0 4 ml Injektionslösung i.e.Fertigspr. 20X0 4 ml...png

Член од
30 август 2024
Мислења
285
Поени од реакции
1.239
Ако има некој надвор од Македонија, нека направи GoFundMe. Кој колку може нека донира.

Или на оваа нашава што е.

Член од
6 март 2025
Мислења
3
Поени од реакции
8
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588

Eve ti prijatele, plus ova e edna doza I mi prakjash link od Nemachka.
Ne prijatele!!!!
Na toj linkot ubavo si pishuva :
Пакување 10 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml со игли (27 G х 0,4 mm)/кутија

A vo Germanija za 20 dozi koshta 600 denari ! Baraj nekoj od tie so avtobusite (odaat sekoj vtor den do Germanija i nazad) da ti donesat! Euro Turs, Rasim Turizam , Bashkim.......
Daj im recept i ce ti gi donesat! Ama po pravilo taa e cenata za na privatno a ako ti gi prepishi lekar ce platish samo participacija!
Plus imash socijalo i sl koi mozhat AKO sakaat da ti pomognat! i 2100 denari kolku shto e cenata vo Mk sigurno na nikoja Fondacija vo Mk ne im se MNOGU pari!

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.454
Поени од реакции
38.556
Ama po pravilo taa e cenata za na privatno a ako ti gi prepishi lekar ce platish samo participacija!
Не се плаќа партиципација за Фраксипарин. Целата сума ја плаќаш, после фондот ти враќа 70 или 80% од парите.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Не се плаќа партиципација за Фраксипарин. Целата сума ја плаќаш, после фондот ти враќа 70 или 80% од парите.
Ne se razbiram mnogu mnogu od tie raboti ama vo sekoj sluchaj tie 30€ za deset injekcii ne se nikakvi pari za nekoja fondacija ili za socijalni grizhi da mu pomognat na covekov.

Kajgana Shop

На врв Bottom