Бизнис за 2000-3000 евра, Чист неуспех-Предизвик-Успех

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Со дечкото си правиме некои планови имаме идеја да отвориме бутик со бижутерија, чанти и алишта (робата да ја порачуваме од интернет) па ако некој од вас има сигурни информации нека пиши што и како треба, деклариции, услови ова она би ми било од помош :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.567
Поени од реакции
29.164
Со дечкото си правиме некои планови имаме идеја да отвориме бутик со бижутерија, чанти и алишта (робата да ја порачуваме од интернет) па ако некој од вас има сигурни информации нека пиши што и како треба, деклариции, услови ова она би ми било од помош :)
Од старт ти кажувам нема да успееш. Мајка ми води ланец на дуќани за текстил, и 1 бижутерија. Најчесто преку карго ја царини и кога ќе дојде многу пати се случило да биде оштетена бижутеријата. А, ти од интернет биди сигурна дека најчесто скршена ќе ти доаѓа. Згора на се ако нарачуваш на парче цената ќе ти биде огромна и ќе си многу поскапа од останатите, и нема да ти купуваат. Ако нарачуваш пакети на царина изгор ќе ти биде.

Башка DUKI DASO што е човекот си зима директно од Кина, ти ако најдеш нешто за 5 евра он го зима за 0.5 и си има најефтини цени. За бутик исто најубаво ти е сама да си набавуваш односно од Грција/Србија/Италија/Турција.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Одгледувајте лебарки таму е иднината луѓе. Има отворено тема за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom