1.Site evangelija kazuvaat deka Isus umre na krstot, znaci toa se poveke avtori, site na isti nacin ja opisuvaat smrtta Hristova.
2.Parakletos-starogrcki zbor=pridruznik, nesto sto ne pridruzuva
vo grckiot prevod stoi "parakletos" i vo prevod oznacuva Svet Duh,se spomnuva poveketo pati vo Noviot Zavet i nikade ne e dvosmisleno.
1. Ne e tocno deka site raspnuvanjeto go opisuvaat isto.
Samo edna kontradikcija okolu glavnata slucka:
Spored Marko:
A bijaše treća ura kad ga razapeše
(Po Marku 15,25)
Spored: Ivan:
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"
(Po Ivanu 19,14-15)
Da ne mi bide postot pregolem,kontradikcii ima okolu ova prasanje premnogu.
2.Za imeto "Paraklitos" podobro informiraj se sto znaci.
Јас не гледам дека на било кој начин е спомнат Мухамед, од каде знаеш дека баш на Мухамед се мисли? Не спомнува ни време ни место така да се е многу неодредено.
Silen.
Nema ni od Stariot zavet da najdes deka ima prorostvo za Isus po ime nitu vreme nitu nisto... slikata go opisuva toa.
Rimjanite 9/5
Давидов псалм. Господ Му рече на мојот Господ: „Седи оддесно, до Мене, додека не ги положам Твоите непријатели за подножје на Твоите нозе!”
Marijanco.Pobarav da mi dades kade Isus rekol "Jas sum Bog" ili pak "Molitemi se mene". TOA GO NEMA.
Naprotiv,ke najdes kade Isus rekol: "BOG E POGOLEM OD MENE,BOG E POSILEN OD MENE,NIKOJ NE E DOBAR OSVEN EDEN BOG,JAS NEMOZAM NISTO DA PRAVAM AKO NE GO VIDAM OTECOT DA PRAVI,KAKO STO GLEDAM TAKA I PRAVAM,NE E VOLJATA MOJA TUKU VOLJATA NA OTECOT A TOJ E POGOLEM OD MENE......." Vie povtorno,Ne,Isus e bog.
Dalje,nikoj ne veli deka Isus ne bil dobar i deka bil los. Sekogas koga ke go spomneme negovoto ime dodavame a.s - kratenka od Alejhi Selam (sto isto i za Muhammed a.s velime) a toa znaci NEKA E MIR SO NEGO.
Isus bil Bozji pratenik. Isus bil Bozji znak.
OVA DOBRO ZAPAMTI GO:
Pticata se vozdiga visoko vo vazduh i leta,a i nejzinata senka isto taka na zemjata dolu leta.
Nekoj bolen sakal da ja ulovi ovaa senka na zemjata,mislejki deka e ptica. Se umoril trcajki po nea.
Ne ni mislel deka toa e pticata vo fantazijata,samo senka na pticata sto leta. Ne znael bednikot kade e teloto na onaa senka-pticata.
Ja nategnal srelata i ja frlil na senkata. Prackata koja e frlena od srelata bila prazna,no i mestoto kade sto bila senkata bilo prazno.
Kovcegot za delata od tvojot zivot (zambilj)KE TI BIDE PRAZEN,zatoa sto zivotot ti pominal vo lov na senki !
Senkata Allahova na zemjata na kogo ke mu bide pomajka,ke se spasi od fantazijata i lovenje senki zaludno.
Znaci,ne bidi lovec na senki od divec.Trcajki po senkata,ke ti pobegne vistinskata lovina. Senkata neka ti bide znak deka postoi nesto sto ja pravi taa senka,pa baraj go nego !
Znaj,prijatele.Isus (a.s) i Site Bozji pratenici a.s i site Evlii,se senka na Allahovoto svetlo.
FATI SE ZA NIVNIOT SKUT,bez kolebanje i sumnjicanje,
da najdes spas na ovoj svet od losiot kraj na ovoj svet i spletkarenja.
Zborovite od Qur'anot: "Kako ja pruzi senkata..." ja prestavuva slikata na evliite.Tie se dokaz za Allahovoto svetlo.
Ne odi ti vo taa dolina bez vodic,kazi,kako sto kazal
Ibrahim a.s.: "JAS NE GO SAKAM ONA STO E PROLAZNO".
Odi i najdija senkata od Sonce,sledi ja... neka ti sluzi za dokaz,no znaj,deka toa e SAMO SENKA.
Ako na pat te stegne zavidnosta za grlo,priseti se,deka
zaradi zavidnosta iblis (proklet da e) pokazal neposlusnost.
Zaradi zavidnost se zastramil Iblis od Adema a.s i pocnal,isto taka da se bori od zavidnost.
Sekoe dobro.