Белорусија

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Нема да го испоштоваш нормално. Но сепак, има џентлменство и во војувањето, и ако си различен од нацистите, биди различен. Не мора да го поставуваш знамето на СССР на Рајхстагот, а на раката да имаш 8 часовници кои си ги украл...ЧАСОВНИЦИ ЕЈ....Ти во тие пукања и се да мислиш колку часовници да дрпниш... Ете тоа ти беда...
Вака сега, со тие куршуми,разводнување и шетање по тавани, на друго место. Мислам ептен си провиден.

Прво, мешаш баби и жаби..Протоколарни меѓудржавни средби на Хитлер со други државници имало, бидејќи Хитлер бил сепак канцелар на Нацистичка Германија, и како таков остварувал средби со сите лидери и челници на други држави.. Е сега, разводнувањето кое сакаш да го направиш со твоите слики е ПРИЧИНАТА поради која Хитлер се состанувал со државниците. Знаеш многу убаво Сталин со Рибентроп кај се сликани, и што правеле кога се сликани тогаш, припаднициве на црвената армија со нацистиве кај што се гушат и парадираат заедно зошто се сликани...

Еве ако не ти е јасно, да ти разјаснам...Сликата што ја постирав на Сталин со Јоаким Фон Рибентроп е за време на потпишувањето на пактот Рибентроп - Молотов, пакт на кој злобната Нацистичка Германија заедно со мирољубивиот и светски спасител Советски Сојуз, ставија параф на договорот на кој се обврзуваат двете земји да не се напаѓаат, и на средба на која е договорено да си ја поделат Полска, баш онака мирољубиво од страна на СССР. Советите не сакаа да ја делат Полска, ама за да ги спасат Полјаците од Нацистите ги анектираа онака пријателски, а на другите слики кај што ги пречекуваат нацистите со цвеќиња и парадирања заедно, тоа му праеја филмој дека му се големи пријатели.. Ете имаш интернет, отвори малце, контактирај со Полјаци, спомни му ја мирољубивата Советска република на кој било рандом Полјак денеска и што мислење има за тоа ќе ти објасни далеку поубаво од мене...Да видиш, колку зло имаат нанесено таму, уште им се свежи раните..

Сталин не е ништо подобар од Хитлер, напротив. Јас мислам дека има и повеќе крв на рацете од Хитлер...
Автоматски споено мислење:

Не бе, требало да влезат и да силуваат жени и деца. Да докажат дека не се ништо подобри од нацистите....

А за второто, во право си..14 години сум на кајгана, и вакви како тебе сезнајковци на батерии колку дошле и прошле, чудо нешто...
Нема добра и лоша страна у војна, сите се лоши.
Ама има "подобри" и "полоши" гледано од лична точка, на пример за германците, белгијци, австријци, холанџани, скандинавци, бугари, румунци, итаљани, и еве што тврдиш ти па и за пољаците изгубиле подобрите (наци немачка), меѓутоа за нас балканците,словените особено тврдам дека победија "подобрите". Значи не најмилите, најкротките, најдобрите, туку подобрите од двете страни, гледајќи ги нивните политики кои ги креирале и фино лепо извршувале на терен (на истребување и етнички инженеринг).

Темава е глупа да се објаснува повеќе, наци групи имаш и денес по цел свет, не е ништо повеќе табу, ама ако мислиш дека тоа е решението, незнам шо да те посоветувам...
Исто така ставаш слики и објаснуваш за договори меѓу ссср и наци дојчланд за ненапаѓање, тоа е дел од дипломатијата и мн битно пред војната, и денес имаш милиони договори на секоја држава со секого, неможеш да знаеш дека за 3 години од сега Израел ќе лансира сто нуклеарки и утре да биде крив Димитров или Милошовски,Поповски што потпишал некој договор за воена соработка незнаејќи им го извитоперениот им план...

А поделби на држави и територии имало и ќе има секогаш, и денес имаш. Ама има разлика сето тоа од геноцид и психопатски експерименти на живи луѓе, т.е. нелуѓе, на сметка на ариевците од ултима туле.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Двојна доза лубриканти поделија. Пак ќе го рушиш Бата.

Јаже ти дадоа?
Ми дадоа. Го заборавив на едно место..Ама је било диво, јеботе, мажот и нејзин, замисли, имаше ставено слика на Лукашенко над спалната,пред се остало, морав да ја тргнам, јеботе, кој психопат, вспална да ја гледаш онаа сподоба бре...
Нема добра и лоша страна у војна, сите се лоши.
Ама има "подобри" и "полоши" гледано од лична точка, на пример за германците, белгијци, австријци, холанџани, скандинавци, бугари, румунци, итаљани, и еве што тврдиш ти па и за пољаците изгубиле подобрите (наци немачка), меѓутоа за нас балканците,словените особено тврдам дека победија "подобрите". Значи не најмилите, најкротките, најдобрите, туку подобрите од двете страни, гледајќи ги нивните политики кои ги креирале и фино лепо извршувале на терен (на истребување и етнички инженеринг).

Темава е глупа да се објаснува повеќе, наци групи имаш и денес по цел свет, не е ништо повеќе табу, ама ако мислиш дека тоа е решението, незнам шо да те посоветувам...
Исто така ставаш слики и објаснуваш за договори меѓу ссср и наци дојчланд за ненапаѓање, тоа е дел од дипломатијата и мн битно пред војната, и денес имаш милиони договори на секоја држава со секого, неможеш да знаеш дека за 3 години од сега Израел ќе лансира сто нуклеарки и утре да биде крив Димитров или Милошовски,Поповски што потпишал некој договор за воена соработка незнаејќи им го извитоперениот им план...

А поделби на држави и територии имало и ќе има секогаш, и денес имаш. Ама има разлика сето тоа од геноцид и психопатски експерименти на живи луѓе, т.е. нелуѓе, на сметка на ариевците од ултима туле.
1.За мене сталинистичкиот комунизам и нацизмот се подеднакво зло..Ама баш подеднакво..ЗЛО, нема тука подобро полошо..Зло се двете....Бескрупулозни владеења, со терор врз сопствениот народ, со угнетување, плашење, пикање во марици во 3 по полноќ, со Гестапо, КГБ, Берии, Гебелси итн итн...Конкретно за Македонија, Русија како Православна земја, ама баш со прст нема мрднато за нас, а и за сите околу нас. Србија ја тапкаа по рамо кога ја бомбардираа, Западот им даде парички, кредитчиња итн. си легнаа на брашното, додека братјата му срби ги бомбардираа. И ќе се убацат вака инцидентно, со 30 тенкој кој наместо во отпад да ги фрлат, ќе му ги дадат и сега треба во делириум да паѓаме сите.

2.И сега ти ме убедуваш дека договорот бил пред војната (а војната почна замисли, 1 недела после потпишувањето на договорот) и дека не знаеле советите што се спрема?? Па обичен лаик од с.Чифлик, Пехчево во 1934 год. кога Хитлер дошол на власт, знаел дека Хитлер ќе прај дубарии, а не пак СССР, и тоа пази, 1 недела пред официјалниот старт на војната.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Ми дадоа. Го заборавив на едно место..Ама је било диво, јеботе, мажот и нејзин, замисли, имаше ставено слика на Лукашенко над спалната,пред се остало, морав да ја тргнам, јеботе, кој психопат, вспална да ја гледаш онаа сподоба бре...
1.За мене сталинистичкиот комунизам и нацизмот се подеднакво зло..Ама баш подеднакво..ЗЛО, нема тука подобро полошо..Зло се двете....Бескрупулозни владеења, со терор врз сопствениот народ, со угнетување, плашење, пикање во марици во 3 по полноќ, со Гестапо, КГБ, Берии, Гебелси итн итн...Конкретно за Македонија, Русија како Православна земја, ама баш со прст нема мрднато за нас, а и за сите околу нас. Србија ја тапкаа по рамо кога ја бомбардираа, Западот им даде парички, кредитчиња итн. си легнаа на брашното, додека братјата му срби ги бомбардираа. И ќе се убацат вака инцидентно, со 30 тенкој кој наместо во отпад да ги фрлат, ќе му ги дадат и сега треба во делириум да паѓаме сите.

2.И сега ти ме убедуваш дека договорот бил пред војната (а војната почна замисли, 1 недела после потпишувањето на договорот) и дека не знаеле советите што се спрема?? Па обичен лаик од с.Чифлик, Пехчево во 1934 год. кога Хитлер дошол на власт, знаел дека Хитлер ќе прај дубарии, а не пак СССР, и тоа пази, 1 недела пред официјалниот старт на војната.
1. Не се подеднакви зла, едното ги надминува сите зла што може некој да си ги замисли и помисли, не па да ги праи.
2. А дека знаеле советите дека овие ќе праат логори на смртта, и дека ќе бутаат у јама длабока 10 метра цели семејства голи и ќе ги тераат самите да си ги закопуваат. Па дека ќе им влезат у Киев, Минск, Крим, Москва и ќе им праат деноноќни масакри со пукај у се што ќе видиш живо, бомба над се што ти изгледа на градба од човек, не верувам.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
1. Не се подеднакви зла, едното ги надминува сите зла што може некој да си ги замисли и помисли, не па да ги праи.
2. А дека знаеле советите дека овие ќе праат логори на смртта, и дека ќе бутаат у јама длабока 10 метра цели семејства голи и ќе ги тераат самите да си ги закопуваат. Па дека ќе им влезат у Киев, Минск, Крим, Москва и ќе им праат деноноќни масакри со пукај у се што ќе видиш живо, бомба над се што ти изгледа на градба од човек, не верувам.
1. Подеднакви се..Тоа што пробуваш да релативизираш, и што пристрасно гледаш тоа си е твое. За мене исто зло се.
2.Кутрите совети, колку наивни мирни и кротки се, Нобел да им дајме? Не знам дали си гледал, читал, и дали знаеш што значи зборот Холодомор. За мене тоа е исто што и Холокауст....

Eве ти за кроткоста на советите спасители на светот... Што е тука различно со Холокаустот што го спроведувале нацистите? За мене нема разлика, ако за тебе има, тогаш нема повеќе што да прајме муабет....

KLIK

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
1. Подеднакви се..Тоа што пробуваш да релативизираш, и што пристрасно гледаш тоа си е твое. За мене исто зло се.
2.Кутрите совети, колку наивни мирни и кротки се, Нобел да им дајме? Не знам дали си гледал, читал, и дали знаеш што значи зборот Холодомор. За мене тоа е исто што и Холокауст....

Eве ти за кроткоста на советите спасители на светот... Што е тука различно со Холокаустот што го спроведувале нацистите? За мене нема разлика, ако за тебе има, тогаш нема повеќе што да прајме муабет....

KLIK
И ок, глеам со глава у ѕид идеш. Споредуваш неспоредливи ствари. Али ипак која ти е поентата?
Не ти се свиѓа исходот од ВВ2 и денешниов Свет? Сакаше да тепаат наци германија ?
Мислиш ќе беше сеа роден ти ако беше тоа така? нели ти беа очигледни наци политиките наспрема оние неариевци, поготово словени, уствари што пробуваш да објасниш побогу ? :confused:

Еве кажи која ти е поентата на ВВ2 што требало да се случи, исход од таа војна за да било подобро од денес ?
Се глеа вртиш нешо од околу, имаш нешто да искажеш, ама нејќеш директно. Пробај

Јас еве ти кажувам за себе по стоти пат, сум им благодарен на Русија поготво, и оние од источна европа кои се спротивставија, гинеа, и победија за да живееме ние денес. Затоа што сум убеден да ако се покорија како останатите 90% европски држави пред наци германија, немаше да го праиме сеа јас и ти овој муабет. Толку, лесно и едноставно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
И ок, глеам со глава у ѕид идеш. Споредуваш неспоредливи ствари. Али ипак која ти е поентата?
Не ти се свиѓа исходот од ВВ2 и денешниов Свет? Сакаше да тепаат наци германија ?
Мислиш ќе беше сеа роден ти ако беше тоа така? нели ти беа очигледни наци политиките наспрема оние неариевци, поготово словени, уствари што пробуваш да објасниш побогу ? :confused:

Еве кажи која ти е поентата на ВВ2 што требало да се случи, исход од таа војна за да било подобро од денес ?

Јас еве ти кажувам за себе по стоти пат, сум им благодарен на Русија поготво, и оние од источна европа кои се спротивставија, гинеа, и победија за да живееме ние денес. Затоа што сум убеден да ако се покорија како останатите 90% европски држави пред наци германија, немаше да го праиме сеа јас и ти овој муабет. Толку, лесно и едноставно.
Од толку благодарност ко кркаме со децении.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758

Нема поента важно е да се мрази Русија и да се представува во најлошо светло без некоја реална причина, русофобија е тешко ментално пореметување.
Гледаш он ги изедначува советите со Хитлер и нацистите.
Инаку денес Русија официјално честиташе и се заблагодари на МАКЕДОНСКИТЕ просветители свети Кирил и Методиј, најголемата држава во светот со најбројни словенско население, држава што ја користи таа кирилица и ја промовира и се држи до неа и низ интернетот програми, игри, електронски книги, телевизија... Првиот сателит пратен во вселената е испишан со кирилично писмо.
Остави го русофобот нека се дави во гомната.
Северџаните во Белорусија го изедоа на најако, затоа овој плач.

Член од
15 декември 2020
Мислења
93
Поени од реакции
385
Нема поента важно е да се мрази Русија и да се представува во најлошо светло без некоја реална причина, русофобија е тешко ментално пореметување.
Гледаш он ги изедначува советите со Хитлер и нацистите.
Инаку денес Русија официјално честиташе и се заблагодари на МАКЕДОНСКИТЕ просветители свети Кирил и Методиј, најголемата држава во светот со најбројни словенско население, држава што ја користи таа кирилица и ја промовира и се држи до неа и низ интернетот програми, игри, електронски книги, телевизија... Првиот сателит пратен во вселената е испишан со кирилично писмо.
Остави го русофобот нека се дави во гомната.
Северџаните во Белорусија го изедоа на најако, затоа овој плач.
Та за русите......
Русија со спротивставени пораки кон С Македонија и Бугарија за празникот на сесловенските просветители....

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.859
Поени од реакции
8.770

Знаеш со кого правиш муабет? Изгледа не :facepalm:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.087
Кока Кола денес пушти во Русија нивни производи напишани на глаголица, во чест на Кирил и Методиј.

Кај нас Кока-Кола има уште на македонски, или само на англиски и албански е више?

Патем, кога зборите за Втора Светска у тема за Белорусија, само да спомнам дека тоа е најпогодената земја во светот, при најголемата светска војна (поголема од сите други војни заедно). Во Белорусија секој четврти погинал во војната.

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Јас ти ги споредувам СТАЛИНИСТИЧКИОТ комунизам и нацизмот за еднакво зло. Не знам од кај заклучи дека јас сум сакал нацистите да завладеат со светот,и дека сум сакал поинаку да заврши војната, и ти кажувам дека грешен заклучок добиваш..Јас само цврсто стојам на ставот дека улогата на СССР во ВВ2 во најмала рака е лицемерна, но секој си има право на свое мислење нели?? Немој да мислиш дека на чичко Сталин ако му се укажеше прилика да завладее со светот, дека ќе беше поразличен од Хитлер...

Во Источна Европа, каде после ВВ2, после железната завеса на СССР, во сите земји генерално во Источна Европа кои гравитираа околу СССР, денеска има омраза кон СССР..Сигурно не поради тоа што им било убаво..

Нема јас што да му бидам особено благодарен на советите...Процентуално според дадените животи, Евреите претрпеа најголеми загуби...Во ВВ2 своите животи ги дадоа сите нации, и сите нации вклучувајќи ја и мојата македонска, дадоа крв и никому не се чувствувам должен..

Знаеш со кого правиш муабет? Изгледа не :facepalm:
Сакаш ти со Мишко мој да попрајш муабет, бидејќи гледам дека устата ти е празна, и почна со гомна да ја полниш...Вака барем, нема да ти смрди...

Kajgana Shop

На врв Bottom