Американците се злото, а Русите се доброто. Бидејќи тие во Авганистан и на други места не влегоа со тенкови, војска туку со цвеќиња на мирот. Официјално, 1 милион Авганистанци биле убиени во таа руска интервенција, и тоа според лукашенкољупците, не од оружје, туку од убод што се боцнале на цвеќињата,веројатно од трендафилите. За силувањата да не прајме муабет. Веројатно од афионот им се причинувало на авганистанците тоа. Живи сведоци има, стории, книги се пишувани за тоа. Ама за тоа нема ништо тука да најдиш...
Јас не ги бранам постапките на Америка, да се разбереме. Ама да се сатанизира едната велесила а да се прави другата нешто поинаква, а е дупло бетер, тогаш не можам да преминам преку тоа.
Имаш поздрав од подрумот под Калето! Провери сметка
Заборајв да извадам сметка во друга банка. Во Еуростандард имав, ништо ми пропаднаа. Види таму среди нека препратат пак
По све изгледа си. Чисто да те потсетам дека за СНН и ББС своевремено УЧК беа борци за слобода, а ти беше агресор додека НАТО ги кљукаше со оружје, а КФОР ги развозуваше од боиште во боиште како рок бенд.
Значи, јас не реков дека верувам во СНН и ББС ама пак ни во Википедија, што за волја на вистината е open sourse и секој можи да си пишува како сака.
За овие листиве од WorldBank i co. и кој на кое место бил ич не верувам. И ние бевме на триста листи од Светска банка во првите 5, и што ќар видовме? Минималецот сеуште е 250 евра.
CNN и BBC си имаат агенда за терање, како што си има и РТ. Си го штитат интересот. Ниту на ЦНН ќе најдиш нешто контра американските интереси, ниту на РТ против руските интереси...Јас не бранам ниту една од двете страни. Исти се.
За војната во 2001, долга и широка си е таа тема. Најголем виновник за поразот во таа војна, не е ниту вмешаноста на Америка, туку вината е во неодлучноста на нашите лидери тогаш што да прават, додека на терен губеа позиции.
Во меѓународната политика нема емоции, братства, сојузници. Во меѓународната политика има само едно нешто -
чист и гол интерес -... Штета што кај нас не се погоди некој квалитетен политичар, и со својата политика не направи и ние да влезиме во нечија сфера на интерес (дали САД, дали Германија дали Русија), па некој и за нас да се застапи и да профитираме и ние еднаш во цела наша историја.