Белорусија

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Плачко од епски размери си, неможеш да го прифатиш фактот дека Белорусија е солидно место за живеење, дека нема одлив на млади луѓе и сл...
Ете баш сега гледам, ние сме биле слепи, што цел живот сме барале Швајцарии, Германии, Америки, кога Белорусија ни била тука....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Генерално има елементи на социјализам во економијата но повеќе етатизам е од комунизам со национални елементи...што би се рекло работнички националсоцијализам. Далеку е Белорусија од комунистичка земја. Приватна сопственост има многу, има слободна валута, странски инвестиции има итн. Но не е битно тоа...не пишав ништо за економијата и политичката идеологија на Брко ако воопшто ја има. Спомнав за избори само дека местел и за тоа му се фатиле и со право.
комуњарство...

Не ти цитирав тебе конкретно повеќе ми беше поентата дека муабетов е whataboutism чист кај многу фанови на Брко.
Неможеш да лупаш од ракав ствари(општо е ова, не за тебе), а без да направиш обичен факт чек... Протестите на опозицијата сами по себе не значат ништо, ако значат како што сакаат да претстават, тогаш мора да го преиспитаме све тоа што го преиспитуваме за Белорусија и во западните земји. Неможеш ни како Димитар да се базираш само на логиката, зошто пропагандата прва на мета ја става логиката.

Едонставно е, за здрава дискусија, мора да се почне од негде, очигледно дека не е вистина тоа што го кажуваат западните медиуми дека во Белорусија се протестира затоа што е сиромаштија и затоа што има егзистенцијални проблеми... Па така секое занемарување на фактите ја носи дискусијата во неврат. Тоа дека изборите се проблематични, не го кажува високиот процент на Брко, туку фактот што Брко делува параноично, не само на овие избори, туку на сите. Но еве искрено мое мислење е и да не било така, Брко тешко дека ќе изгубел избори до сега... Со оглед на поволната позиција што ја има и релативно добрата политика што ја води, а највеќе што се чини дека искрено се грижи за народот. И ако нешто го тргне од власт, тоа ќе биде неговата параноја.
Автоматски споено мислење:

Ете баш сега гледам, ние сме биле слепи, што цел живот сме барале Швајцарии, Германии, Америки, кога Белорусија ни била тука....
Сега почињаш да си очаен...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.439
Стварно не можам да ја сфатам загриженоста на лубрикантите за стандардот на белорусите, коси ќе искубат за нив човече.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Стварно не можам да ја сфатам загриженоста на лубрикантите за стандардот на белорусите, коси ќе искубат за нив човече.
Ептен лош тригер :)

јас мислам дека е суетата, ништо друго..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.439
Ептен лош тригер :)

јас мислам дека е суетата, ништо друго..
што знам ја мислам дека е парата, како што викаат кај што пара буши ништо друго. Не ми е логично некој да везе цел ден за белорусија а да не е подмачкано со некој лубрикант.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
комуњарство...

Неможеш да лупаш од ракав ствари(општо е ова, не за тебе), а без да направиш обичен факт чек... Протестите на опозицијата сами по себе не значат ништо, ако значат како што сакаат да претстават, тогаш мора да го преиспитаме све тоа што го преиспитуваме за Белорусија и во западните земји. Неможеш ни како Димитар да се базираш само на логиката, зошто пропагандата прва на мета ја става логиката.

Едонставно е, за здрава дискусија, мора да се почне од негде, очигледно дека не е вистина тоа што го кажуваат западните медиуми дека во Белорусија се протестира затоа што е сиромаштија и затоа што има егзистенцијални проблеми... Па така секое занемарување на фактите ја носи дискусијата во неврат. Тоа дека изборите се проблематични, не го кажува високиот процент на Брко, туку фактот што Брко делува параноично, не само на овие избори, туку на сите. Но еве искрено мое мислење е и да не било така, Брко тешко дека ќе изгубел избори до сега... Со оглед на поволната позиција што ја има и релативно добрата политика што ја води, а највеќе што се чини дека искрено се грижи за народот. И ако нешто го тргне од власт, тоа ќе биде неговата параноја.

Политиколошки е повеќе фашизам од комунузам тоа во Белорусија. Мене ми е иронично дури парадоксално како некои земји од бившиот советски блок денес имаат уредување кое е најблиски со фашизмот а нели во 1941 ва баш се бореа против него.

комуњарство...

Нели била Ок економската состојба во Белорусија? Како и да е не мислам да ја тргнам дискусија оффтопик. Останува фактот дека Брко имал избори кои не биле ок и ако му значи газот и Белорусија ќе направи фер избори. Ама параноја и страв работи или се опијанил од моќ најверојатно се заедно.
П.С. инаку Белорусија има 20.000 долари БДП пер капита тоа не е лошо во никој случај. Сега не е Холандија и Меркеланд...ама и САД имаат многу повисок БДП пер капит ама се нали недемократски и зли...така да.

Мене ми изгледа на Украина 2.0...додуше им фалат Бугари да ги криват Србите дека направиле Белорусии. Додуше Русите не се Бугари...

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Во ред. Ме фативте жив. Морам да признаам.

Добив од дип стејт 10.000 евра да ги убедам јамајка, Ron Burgundy и уште 2-3 заклети непријатели на дипстејт, дека во Белорусија не се живеј убаво и затоа протестираат секоја недела. Ми ветија уште 20.000 ако ве убедам..

Гаѓај ;)
Не, не дека си платен, туку си замаен од ЦНН и останатите меинстрим медиуми. Среќа Господ ни ги дари Мирко и Миленко па не просветлија дека дип стејтот и ЦИА биле злото, а Господинот Путин не' бранел од белосветските завери.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Давале пари за да плукаш по Лукашенко на Македонски форум..:facepalm::facepalm::facepalm:

Не, не дека си платен, туку си замаен од ЦНН и останатите меинстрим медиуми. Среќа Господ ни ги дари Мирко и Миленко па не просветлија дека дип стејтот и ЦИА биле злото, а Господинот Путин не' бранел од белосветските завери.
Стварно среќа, што би правеле без нив. Особено кутар Миленко, полна уста против САД а цела фамилија таму му живее.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Политиколошки е повеќе фашизам од комунузам тоа во Белорусија. Мене ми е иронично дури парадоксално како некои земји од бившиот советски блок денес имаат уредување кое е најблиски со фашизмот а нели во 1941 ва баш се бореа против него.

Нели била Ок економската состојба во Белорусија? Како и да е не мислам да ја тргнам дискусија оффтопик. Останува фактот дека Брко имал избори кои не биле ок и ако му значи газот и Белорусија ќе направи фер избори. Ама параноја и страв работи или се опијанил од моќ најверојатно се заедно.
П.С. инаку Белорусија има 20.000 долари БДП пер капита тоа не е лошо во никој случај. Сега не е Холандија и Меркеланд...ама и САД имаат многу повисок БДП пер капит ама се нали недемократски и зли...така да.

Мене ми изгледа на Украина 2.0...додуше им фалат Бугари да ги криват Србите дека направиле Белорусии. Додуше Русите не се Бугари...
Додуша јас прво стоев на став дека опозицијата нема што да бара тука, со оглед на огромната разлика, но со оглед на тоа дека околу 200К излегоа на протест во 2-милионскиот Минск(што би значело околу 1М опозиционери само од главниот град) би требало да е многу посериозно опозиционото расположение кај народот. Колку, како, што од пред конпјутер во РМ тешко е да се спознае.

Давале пари за да плукаш по Лукашенко на Македонски форум..:facepalm::facepalm::facepalm:

Стварно среќа, што би правеле без нив. Особено кутар Миленко, полна уста против САД а цела фамилија таму му живее.
Дури и пура кубанска пуши при ловџиските муабети со другар му Мирко.

Член од
13 септември 2020
Мислења
48
Поени од реакции
56
Зарем не се зло? Јас не знам како живееш, каде живееш и со кои информации ти се храниш. Ама сигурно си припадник на партија и тоа на една која сигурно ја застапуваш. Зарем не постои дип стејт како идеологија? Злото на овој свет се Американската тоталитаристичка политика заедно со западно европската покраина на чело со Брисел и НАТО. НАТО кои 2001 им даваа оружје на УЧК-ките. И потоа ги извлекуваа со автобуси цел свет ги виде мизерија до мизерија ти не ги виде или татко ти? Како идеална држава КОСОВО им направиа со најголема база на светот американска. Каква ли само амбасада имаме тука во СКопје од каде потекнуваат сите команди. Од тоа ли ќе се криеш тоа ли ќе го негираш?

Платени соросоиди во кои најверојатно и ти си бил член затоа што нема човек кој така ќе коментира за ЦИА и другите организации освен ако не си бил платеник од СОРОС, од УСАИД итн... Ама не не постои тоа така? Според тебе тоа не е зло они се борат за доброто на народот сакаат да ни биде убаво, демократија. Се дури постојат такви како тебе со такви размислувања светот страда не ние македонците. Ама среќа на тоа му доаѓа крајот. И ти ќе го видиш па убаво ќе простудираш.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063

Имаш поздрав од подрумот под Калето! Провери сметка ;)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Зарем не се зло? Јас не знам како живееш, каде живееш и со кои информации ти се храниш. Ама сигурно си припадник на партија и тоа на една која сигурно ја застапуваш. Зарем не постои дип стејт како идеологија? Злото на овој свет се Американската тоталитаристичка политика заедно со западно европската покраина на чело со Брисел и НАТО. НАТО кои 2001 им даваа оружје на УЧК-ките. И потоа ги извлекуваа со автобуси цел свет ги виде мизерија до мизерија ти не ги виде или татко ти? Како идеална држава КОСОВО им направиа со најголема база на светот американска. Каква ли само амбасада имаме тука во СКопје од каде потекнуваат сите команди. Од тоа ли ќе се криеш тоа ли ќе го негираш?

Платени соросоиди во кои најверојатно и ти си бил член затоа што нема човек кој така ќе коментира за ЦИА и другите организации освен ако не си бил платеник од СОРОС, од УСАИД итн... Ама не не постои тоа така? Според тебе тоа не е зло они се борат за доброто на народот сакаат да ни биде убаво, демократија. Се дури постојат такви како тебе со такви размислувања светот страда не ние македонците. Ама среќа на тоа му доаѓа крајот. И ти ќе го видиш па убаво ќе простудираш.
Што ни фали нас Соросоидите? Барем не го оптеретуваме буџетот за снимање на ловџиски емисии, туку УСАИД ни дава пари, а тие пари ги трошиме во нашата Македонија. 100 пати поголеми патриоти сме од вас Мирковци и Миленковци.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.048
Поени од реакции
51.376
По све изгледа си. Чисто да те потсетам дека за СНН и ББС своевремено УЧК беа борци за слобода, а ти беше агресор додека НАТО ги кљукаше со оружје, а КФОР ги развозуваше од боиште во боиште како рок бенд.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Американците се злото, а Русите се доброто. Бидејќи тие во Авганистан и на други места не влегоа со тенкови, војска туку со цвеќиња на мирот. Официјално, 1 милион Авганистанци биле убиени во таа руска интервенција, и тоа според лукашенкољупците, не од оружје, туку од убод што се боцнале на цвеќињата,веројатно од трендафилите. За силувањата да не прајме муабет. Веројатно од афионот им се причинувало на авганистанците тоа. Живи сведоци има, стории, книги се пишувани за тоа. Ама за тоа нема ништо тука да најдиш...

Јас не ги бранам постапките на Америка, да се разбереме. Ама да се сатанизира едната велесила а да се прави другата нешто поинаква, а е дупло бетер, тогаш не можам да преминам преку тоа.
Имаш поздрав од подрумот под Калето! Провери сметка ;)
Заборајв да извадам сметка во друга банка. Во Еуростандард имав, ништо ми пропаднаа. Види таму среди нека препратат пак :)
По све изгледа си. Чисто да те потсетам дека за СНН и ББС своевремено УЧК беа борци за слобода, а ти беше агресор додека НАТО ги кљукаше со оружје, а КФОР ги развозуваше од боиште во боиште како рок бенд.
Значи, јас не реков дека верувам во СНН и ББС ама пак ни во Википедија, што за волја на вистината е open sourse и секој можи да си пишува како сака.

За овие листиве од WorldBank i co. и кој на кое место бил ич не верувам. И ние бевме на триста листи од Светска банка во првите 5, и што ќар видовме? Минималецот сеуште е 250 евра.

CNN и BBC си имаат агенда за терање, како што си има и РТ. Си го штитат интересот. Ниту на ЦНН ќе најдиш нешто контра американските интереси, ниту на РТ против руските интереси...Јас не бранам ниту една од двете страни. Исти се.

За војната во 2001, долга и широка си е таа тема. Најголем виновник за поразот во таа војна, не е ниту вмешаноста на Америка, туку вината е во неодлучноста на нашите лидери тогаш што да прават, додека на терен губеа позиции.

Во меѓународната политика нема емоции, братства, сојузници. Во меѓународната политика има само едно нешто - чист и гол интерес -... Штета што кај нас не се погоди некој квалитетен политичар, и со својата политика не направи и ние да влезиме во нечија сфера на интерес (дали САД, дали Германија дали Русија), па некој и за нас да се застапи и да профитираме и ние еднаш во цела наша историја.

Kajgana Shop

На врв Bottom