Без визи до Ќустендил

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Не ми е јасно. Ако веќе си влегол во државата, зошто не би можел да одиш и повнатре во неа. Ќе не заебавате на рати или што е идејата.
Се работи за чин на добрососедски односи.Пресметана е економската моќ на комшиите,согледана е предноста од безвизен режим кон побогатите Македонци и Срби и набиен е уште еден поен на “братското“ во Бугарија спрема Македонија.

Член од
11 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
0
Абе ја ако пројдам граница кур ќе ме фатат. Може башка и на улица да најдам некој пасош, слушам се наоѓале така по улица лесно!!!

Член од
16 јули 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
А добро за понатаму. Чисто за информација. Има ли граница меѓу Бугарија и Романија? и романија унгарија? И Унгарија австрија? Прашувам дали може така илегално во европа да се оди?
Помегу Бугариjа и Романиja има една пасошна проверка од смесен екип бугаро-романски гранични полицаи. Сум одил со велосипедот во Романиjа без никаков проблем и без такси. Само си показваш пасошот и ти пожелават приjатен пат. Пивме по една-две бири/пиво (bere по романски) и се вративме. Сеедно сум си дома, само дека малку романци зборуват бугарски и англиски. :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Помегу Бугариjа и Романиja има една пасошна проверка од смесен екип бугаро-романски гранични полицаи. Сум одил со велосипедот во Романиjа без никаков проблем и без такси. Само си показваш пасошот и ти пожелават приjатен пат. Пивме по една-две бири/пиво (bere по романски) и се вративме. Сеедно сум си дома, само дека малку романци зборуват бугарски и англиски. :)
Баш тоа ме интересираше затоа што баш меѓу тие две држави би требало да е слободно и меѓу останатите кои не се во Шенген. Како еден миниблок сте. Благодарам, за информациите од сите.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Благороден чин на бугарската држава спрема две соседни земjи. Jас мислам дека ќе се наjде чаре нивните граѓани да jа прошираат неформално дозволената зона. Каков контрол, нема потреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom