Ај на чај!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
1. Лапсан соучонг, закон чај.
2. Грузиски црн, мамата.
3. Зелени чаеви.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Чаеви консумирам буквално секој ден,ги сакам,ги обожавам и ништо друго не може да ги замени :je: Сакам најразлични, Зелен чај си пијам на работа уз муабет, Хибискус и Чај од шипки се преполни со витамин Ц ги пијам преку ден, а за навечер сакам голема шоља Црн чај која ја припрема на посебен начин мојот сакан, секако со чоколадни колачиња и во такво друштво....мммммм....полн погодок:je:

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
obozavam caevi,doma koga sum si pravam od kamilica ili od nane,a koga sum negede izlezena obavezno pijam caevi od vanila-jagoda,jabolko-mandarina,portokal-cimet....najubavi se

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
sagaqua напиша:
Чаеви консумирам буквално секој ден,ги сакам,ги обожавам и ништо друго не може да ги замени :je: Сакам најразлични, Зелен чај си пијам на работа уз муабет, Хибискус и Чај од шипки се преполни со витамин Ц ги пијам преку ден, а за навечер сакам голема шоља Црн чај која ја припрема на посебен начин мојот сакан, секако со чоколадни колачиња и во такво друштво....мммммм....полн погодок:je:
-Цејлонски црн чај, подготвен во два чајника, на пареа, во едниот екстрактот во другиот жешка вода.Што посилен, со што повеќе шеќер во него и накакви други додатоци, да го почувствуваш срцето во грло после две чашки.
BTW-толку многу ти се допадна чајот и друштвото?

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Нај кејф ми прави чај од КАНТАРИОН што јас си го собирам
специјално за него одам На беласица да го собирам

друг чај непијам

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
Пијам мноооогу чај!!! ама не сакам во кесички, имам среќа што татко ми е мрднат по тие работи, па дома нон-стоп имаме оригинал планинско чајче!!! мајчина душица, камилица, нане whatever!!! a коа нема и некој овошен во кесичка врши работа.само морам во чајот да имам лимон, инаку не го сакам, пошо се учам да го пијам без шеќер.
Eko1 напиша:
Руски чај (т.е. турски) кај нас така го викаат.... оној што е со мало чајниче за чајот и поголем чајник за водата.... доста е јак.... убаво "дрма" од сабајле
мнооогу сакам и руски... секоаш кога одам бит-пазар,имаме пријатели таму пукам по еден.. леле Еко како ме настрви сеа... како ми се здопи(или припи не знам како се вика :pos: )

чај rules :je:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
CopyOfDeath напиша:
Нај кејф ми прави чај од КАНТАРИОН што јас си го собирам
специјално за него одам На беласица да го собирам

друг чај непијам
Само немој да претераш со кантарионот, ќе си ги уништиш и корисните бактерии во дигестивниот тракт:)

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Mandrak напиша:
Само немој да претераш со кантарионот, ќе си ги уништиш и корисните бактерии во дигестивниот тракт:)
пред 10 години единствен мој оброк беа 3 литри чај од кантарион без шекер..Неможев да јадам само на чај бев цели 11 дена

инаку кантарионот го пијам без ништо несакам никакви примеси во него само чист горчелив чај од кантарион:je:

и здрав сум сеуште инаку сеа пијам само на сабајле кога ке станам еден филчан Чај од кантарион

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Mmmmm obozavam caevi...doma vo sekoe vreme moram da imam crn,zelen,kamilica,ovoshen od susheno ovoshje, ajducka treva, i specijalnata meshavina na tatko mi vo koja neznam shto se ima i go pijam koga sum nastinata i ima navistina efekt...
Mandrak ke moze da spodelish so nas receptata za toa kako go prigotvuvash crniot caj...jas go pijam so malku mleko vnatre, bidejki mi e mnogu jak...:)

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Mandrak напиша:
-Цејлонски црн чај, подготвен во два чајника, на пареа, во едниот екстрактот во другиот жешка вода.Што посилен, со што повеќе шеќер во него и накакви други додатоци, да го почувствуваш срцето во грло после две чашки.
BTW-толку многу ти се допадна чајот и друштвото?
Чајот беше фантастичен, колачињата слатки ама друштвотооооо....најслатко:je:

П.Ц.:ај сподели го рецептот

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Allita напиша:
Mmmmm obozavam caevi...doma vo sekoe vreme moram da imam crn,zelen,kamilica,ovoshen od susheno ovoshje, ajducka treva, i specijalnata meshavina na tatko mi vo koja neznam shto se ima i go pijam koga sum nastinata i ima navistina efekt...
Mandrak ke moze da spodelish so nas receptata za toa kako go prigotvuvash crniot caj...jas go pijam so malku mleko vnatre, bidejki mi e mnogu jak...:)
Албино мачкетино форумска, пиши сега:
Го ставаш големиот чајник на оган полн со вода додека водата зоврие. Во малиот чајник ставаш чај(одприлика една голема лажица за секоја „порција”) и го преливаш со жешката вода што врие од големиот чајник, ако не знаеш колку, мери со „порциите”:)-Го дополнуваш со вода големиот чајник, го намалуваш интензитетот на огнот, го ставаш малиот чајник врз големиот и го затвараш со поклопчето. Го оставаш онака на тивко уште околу 20 минути да вари водата во големиот чајник.
-Најдобро е да си набавиш малечки стаклени чашки за „турски” чај, ги има на Битпазар.
Сипуваш од малиот чајник(екстракт) помалку зашто е неверојатно силен и разредуваш по желба со водата од големиот чајник. Засладуваш по желба.
-Убав е и со капка млеко во него, но јас го сакам без други додатоци освен шеќер.
PS-Како што рече Sagaqua, одбери убаво друштво за пење чај, исклучиво во пар, со убава музика и личност што ти значи.-И ова е дел од рецептата!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
sagaqua напиша:
Чајот беше фантастичен, колачињата слатки ама друштвотооооо....најслатко:je:

П.Ц.:ај сподели го рецептот
Повели и другпат...you are wellcome any time:wub:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Intersno kombinacii na caevi piete. Kako mozete toa ovosnite caevi ne ve razbiram.Abe ako sakas nesto ovosno,pij sok. Se znae caj od sto se pravi,eve so kantarionot se slozuvam. Ama ima uste eden,koj i ne e mnogu prijaten za pienje,ama zatoa e lekovit.Chaj od magdonos.lechi se i seshto,megju drugoto,bubrezi,celulit,brchki.A?aaa???:)
Inaku bas sega pijam domasen caj od nane. Ne be,ne me boli stomak.;)

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Чај пијам само во најголем зорт (ептен многу болен, дури ни тогаш не го сакам) и претпочитам зелен или планински без шеќер.

Kajgana Shop

На врв Bottom