Ајде да ја банкротираме Грција

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
I ovaka.... ovaa godina NEMA odmori,..:) A TOA E DOBRA PRILIKA SITE DA SE POKAZAT patrioti...iako nikomu nema da mu bide do patriotizam...

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
Еве една идеја.(ама после стечајот)
Да ги ставиме со нашите стечајци заедно, да земат некој динар до пензија.
Абе ние сме Македонци ,добродушни ,ако појдат под стечај нека направат шатори пред влада и ке добијат некоја бенифиција.(не сите,по некој).
Поздрав.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Луѓето земаат кредити за да одат на одмор во Грција,тие попрво ќе банкротираат од колку Грција,додека има будали ќе има профит и Грција? :raz:

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Не знам за вас, но јас од Букурешт бојкотирам грчки фирми и производи. Ги повлеков парите од Стопанска банка, не купувам грчки производи во продавница, во кафеана со шопска пијам мастика наместо узо, не пијам Амстел и Хајнекен (ги прави Атинска пивара по лиценца), во Грција на одмор одење ни на крај памет не ми паѓа и тн.

Не дека не се случило и понекогаш да заборавам или нешто да ми пројде низ прсти, но во главно бојкотот држи веќе доста време. И да ви кажам право, не ме интересира за останатите. Јас го држам за мој ќеф, затоа што ми е понижување да му давам пари на непријателот.

Дали ќе ја банкротирам Грција? Нормално дека нема. Но, нешто што највеќе ме нервира е кога некој рече „Џабе е што ги бојкотираш кога никој друг не го прави тоа, гледаш сите се пред грчка амбасада“. Не е џабе бе луѓе, се работи за достоинство. Ако сите го правите тоа за свој ќеф и не се вадите со тоа дека никој друг не го правел, дури тогаш Атина ќе го почуствува финансискиот удар.

ZULU

ПЛЕМЕНСКИ ВОДАЧ
Член од
17 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Не се занесувај бе дечко ако некој може на некој да банкротира тоа Грција може да ни го направи на нас а не ние на неа. Колку текстини фабрики имаат во Македонија?
Ако ги затворат отиде невработеноста 70%.

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
Овој текст е извадок од шпиц и го позејмив од пост напишан од Amnesiac.

постоја многу начини на кои може да му се наштети на едно стопанство, особено кога е ранливо. Грција е доста зависна и од својот туризам.Македонските туристи изнесуваат 10% од целокпниот број на туристи во Грција. оваа година поради протестите ќе имаат драстично намален број на туристи. Ако ние успееме (не како лани кога отидоа повеќе наместо помалку туристи) да го запреме туризмот кон Грција можеме сериозно да ги доотепаме во оваа област.
Сите идеи се добредојдени.

да, ама само да затоплит малку и ќе се истепаат за кој побрзо да оди таму на одмор

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.419
Поени од реакции
18.351
да, ама само да затоплит малку и ќе се истепаат за кој побрзо да оди таму на одмор

Да, сега со покачени плати, нашава администрација ќе ужива во уште поскапи аранжмани во Грција.

Баш како што се случи претходниве години, со покачени плати, купуваа се поскапа увозна стока.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Жените за 8 март - дали ќе ја бојкотираат гејлада?????
Како стојат работите по туристичките агенции?

8. Март: Автобуски аранжмани

АТИНА Автобус
2 Ноќевања/ 4 Дена

S

smart ass

Гостин
Јас велам да пуѕтиме пиромани во гејлада за време на туристичката сезона да палат таму :vozbud:суви ѕуми во близина на најактрактивните туристички дестинации

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па да, треба тие туристички агенции да блокираат, а и треба малку онлајн покољ да направиме... :) сликава ја направив за време на гледањето на темава... хахах, ако сака некој нешто друго да пишува и во други бои, ПП или тука пишете.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Не знам за вас, но јас од Букурешт бојкотирам грчки фирми и производи. Ги повлеков парите од Стопанска банка, не купувам грчки производи во продавница, во кафеана со шопска пијам мастика наместо узо, не пијам Амстел и Хајнекен (ги прави Атинска пивара по лиценца), во Грција на одмор одење ни на крај памет не ми паѓа и тн.

Не дека не се случило и понекогаш да заборавам или нешто да ми пројде низ прсти, но во главно бојкотот држи веќе доста време. И да ви кажам право, не ме интересира за останатите. Јас го држам за мој ќеф, затоа што ми е понижување да му давам пари на непријателот.

Дали ќе ја банкротирам Грција? Нормално дека нема. Но, нешто што највеќе ме нервира е кога некој рече „Џабе е што ги бојкотираш кога никој друг не го прави тоа, гледаш сите се пред грчка амбасада“. Не е џабе бе луѓе, се работи за достоинство. Ако сите го правите тоа за свој ќеф и не се вадите со тоа дека никој друг не го правел, дури тогаш Атина ќе го почуствува финансискиот удар.
100% согласност и поддршка на секој еден поединец кој го прави ова како прво за себе а потоа и за својот Народ и Татковина.
И да ти кажам брат дека не си сам :smir:.

А ти:

Не се занесувај бе дечко ако некој може на некој да банкротира тоа Грција може да ни го направи на нас а не ние на неа. Колку текстини фабрики имаат во Македонија?
Ако ги затворат отиде невработеноста 70%.
Уште по тоа „племенски водач“ ти се чита коефициентот на интелегенција. Не сакав да те навредам ама се предомислив и наместо да искористам збор еве ти сликовит опис бе :drk:,
таквите баш како тебе , кои за жал не сте малку, ја гнасат и ја тераат нашата земја да тапка во место. Куќата од темели започнува а не од кров! Кога секој еден поединец , Македонец, ќе почне по секоја цена да ја брани, унапредува, претставува, гради својата држава, тогаш ќе бидеме на почетокот на едно ГОЛЕМО ДЕЛО, започнато 2800 год. порано, откога ти започна да какаш по форуми!
:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom