Овој текст е извадок од шпиц и го позејмив од пост напишан од Amnesiac.
постоја многу начини на кои може да му се наштети на едно стопанство, особено кога е ранливо. Грција е доста зависна и од својот туризам.Македонските туристи изнесуваат 10% од целокпниот број на туристи во Грција. оваа година поради протестите ќе имаат драстично намален број на туристи. Ако ние успееме (не како лани кога отидоа повеќе наместо помалку туристи) да го запреме туризмот кон Грција можеме сериозно да ги доотепаме во оваа област.
Сите идеи се добредојдени.
да, ама само да затоплит малку и ќе се истепаат за кој побрзо да оди таму на одмор
100% согласност и поддршка на секој еден поединец кој го прави ова како прво за себе а потоа и за својот Народ и Татковина.Не знам за вас, но јас од Букурешт бојкотирам грчки фирми и производи. Ги повлеков парите од Стопанска банка, не купувам грчки производи во продавница, во кафеана со шопска пијам мастика наместо узо, не пијам Амстел и Хајнекен (ги прави Атинска пивара по лиценца), во Грција на одмор одење ни на крај памет не ми паѓа и тн.
Не дека не се случило и понекогаш да заборавам или нешто да ми пројде низ прсти, но во главно бојкотот држи веќе доста време. И да ви кажам право, не ме интересира за останатите. Јас го држам за мој ќеф, затоа што ми е понижување да му давам пари на непријателот.
Дали ќе ја банкротирам Грција? Нормално дека нема. Но, нешто што највеќе ме нервира е кога некој рече „Џабе е што ги бојкотираш кога никој друг не го прави тоа, гледаш сите се пред грчка амбасада“. Не е џабе бе луѓе, се работи за достоинство. Ако сите го правите тоа за свој ќеф и не се вадите со тоа дека никој друг не го правел, дури тогаш Атина ќе го почуствува финансискиот удар.
Уште по тоа „племенски водач“ ти се чита коефициентот на интелегенција. Не сакав да те навредам ама се предомислив и наместо да искористам збор еве ти сликовит опис бе ,Не се занесувај бе дечко ако некој може на некој да банкротира тоа Грција може да ни го направи на нас а не ние на неа. Колку текстини фабрики имаат во Македонија?
Ако ги затворат отиде невработеноста 70%.
Браво за клипчево:pos2::pos2:Како бе не сме патриоти, патриоти сме само зависи што разбираш под тој поим...
Види го клипчето: