Ахмети, Острени и Велиу ќе сведочат во Хаг

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
venera001 напиша:
А бе, се си мислам дека овие од Хаг им маваат некоја финта. Ако распишат потерница по нив, никогаш нема да ги добијат. Те гужви, проблеми....Вака, ќе ги викнат као да сведочат и тие -среќни поради укажаната шанса да му наштетат на Љубе, ќе истрчаат. А таму - оп! Апсана!
:))))))))))))))))))
haha,dobro filmce Venera

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Мене баш ме интересира како ќе изгледа тоа сведочење.
Нешто као...
......„ Во историската 2001 година, додека ние се боревме за нашите човекови права (синоним за терористи,само завиткан во светликава фолија,де) и додека со ножеви ја цртавме нашата азбука на кожата на православјаните, додека миниравме полициски станици и поставувавме заседи за војниците и полицајците славјани, додека ја држевме затворена браната над Куманово за да не пијат вода, додека влегувавме во селата со албанско население и сосила регрутиравме млади лугје да се борат и гинат за нашите идеали (партиципација во идната влада,де) ...... овие двајцава овде имаа дрскост да ни се спротивставуваат од позиција на легалните институции на славјанската држава!!!! Срамота,бре! ”..............
??????

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
venera001 напиша:
Нешто као...
......„ Во историската 2001 година, додека ние се боревме за нашите човекови права (синоним за терористи,само завиткан во светликава фолија,де) и додека со ножеви ја цртавме нашата азбука на кожата на православјаните, додека миниравме полициски станици и поставувавме заседи за војниците и полицајците славјани, додека ја држевме затворена браната над Куманово за да не пијат вода, додека влегувавме во селата со албанско население и сосила регрутиравме млади лугје да се борат и гинат за нашите идеали (партиципација во идната влада,де) ...... овие двајцава овде имаа дрскост да ни се спротивставуваат од позиција на легалните институции на славјанската држава!!!! Срамота,бре! ”..............
??????

Taka nesto ke da bide....za zal...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
venera001 напиша:
Нешто као...
??????

и да биде иронијата поголема, ако го дозволиме тоа, ќе остане запишано во Историјата дека ние сме биле лоши, Балистите биле јагниња, Букарите не ослободиле, а некако и Али Ахмети не ослободи...
од правото да имаме пристоен живот

некако преголема иронија за мој вкус

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Abe koga ke razmislam podobro, edna rabota me buni, a toa e.... borcite zemaat boracki penzii...tie penzii se dobieni poradi toa sto se borea protiv balistite, nacistite i fasistite. E sega... gi trgame fasistite i nacistite na strana.... Balistite denes izlegoa deka se vo pravo, dobija prava, a naskoro ke im dadat i borecki penzii.... toa znaci deka partizanite ja izgubile vojnata so balistite i sledstveno treba da im se ukinat penziite. Neli e toa prasanje za razmisluvanje??? Sto mislite vie?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Toa e toa!Vreme e da se podgotvi odbranata na Ljube i Johan.Se nadevam deka site ke bideme kooperativni na forumov barem i treba da im pomogneme na nashite Makedonci da se odbranat.Sekoj dobronameren predlog ili donacija vo odbrana na Ljube i Johan treba da im se dostavat na nivnite advokati za da ja odbranime cesta na "etickoto i pravedno" vojuvanje.
Moj prv predlog bi bil da se povikaat kako svedoci maltretiranite rabotnici na Mavrovo i da se nastapi so stavot deka ministerot za vnatreshni raboti postapil po sluzbena dolznost za da gi pronajde vinovnicite koj gi vrezuvaa inicijalite na kozata od rabotnicite.Za toa postojat nepobitni fakti dokolku drzavata ne e kooperativna vo izdavanje na informacii za odbranata.Johan gi ispolnuval komandite dadeni od ministerot.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ABC podobar si so centralite.....ova e malku pokomplikuvano.
Inaku najdobra odbrana za Brat Ljube i Johan e harikiri.
Na toj nacin ke si ja odbranat cesta vo situacija koga dopudstile da bidat namesteni ko naivni klenovi.
Naravoucenie: ne se fakaj za oruzje , ako nemas namera da..........!!!
Objasnuvanjeto deka "veruvale" e za naivcini i slicni ... toa gi dovede na "odmor" vo Hag..disat "cist" Atlanski vozduh!!!!
Inaku bez mnogu potresuvanje: promtno ke gi pustat , koga ke pomine politickata pricina zaradi koja "sedat"!!! Tamu se samo zaradi toa....

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
E kako toa dopustile,pa so trebase da praat,da se krijat ko Gotovina?
I kakva tie taa politicka pricina,nekoja zdelka pomegju Brane, Del Ponte i EU ? :)
Najubo e so vreme da im se dostavi cela dokumentacija od vladata nasa so cisto sumnjam ke ja dobijat i da ne dozvolat da svedocat teroristi,toa e sramota bre!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be Profa...koga pocnaa da gi lovat..zavrsi prikaznata...trebase koga se drzea za nesto "po-concretno" da gi sredat rabotite...posle "proso voz" sto velat edni:):)!!!
Zatoa samo HARIKIRI gi vadi .. barem da umrat maski, barem kako takvi da gi pameti Istorijata!!!!
Brane???? , a be zarem i ti veruvas deka osven MKD penzionerite ...nekoj go esapi za "politicki faktor"??????
Dokumentacija...se somnevam deka voopsto postoi nekoja relevantna dokumentacija........:):)!! I kolku se sekavam toa teroristite mu butnaa kapitulacija pod nos na Ljubco, Brane & Co. i sega se pobednici so tapija...samo nekomu uste izgleda ne mu kazale:):)!!

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
brat LJUBE, e nevin, i ke izlezi od hag, ke ja dokazi nevinosta, I brat ljube POVTORNO ke si bidi minister, zasto makedonija nemala podobar patriot od nego, e posle ke sleduva OLUJA, za da ednas za sekogas e iscistime mekedonija od toj pogan albanski. znam deka na Albancite ne ke im odgovara takov minister, ali ovaa e makedonija i makedonski minester mora da ima a ne kako ovie sega da rabotat pod direktiva na sipojte.
a tie trojca sto se toporat da svedocat vo hag protiv brat ljube, tie treba javno na plostad da se naturat so benzin i da se zapalat, za niv samo takva kazna treba.

SVE ZA BRAT LJUBE, I GOSPOD DA GO CUVA

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
NE SE SEKIRAJTE I NIM KE IM DOJDE KRAJOT OVAA SVETA ZEMJA DOZIVEALA I POLOSO OD AHMETI,OSTRENI I KOMPANIJA TAKA DA SO GOSPOD NAPRED.:se_ molam :se_ molam :pop:

Kajgana Shop

На врв Bottom