Ауфвидерзен Македонијо!

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Па основното, да знаеш дека си Македонец, да се кажеш дека си Македонец и да создаваш за Македонија;)
Дискутабилно е тоа. Дали создале или се работи за околности. Али барем некоја мотика да оставеа, да може човек и леб да спечали.
Сепак побогатите држави од типот на Канада која е погоре опишана барем викаат имаме нешто вишок мотики, лопати земете работете па во текот на животот ќе има за фамилија да изгледате, леб на маса и за станче, куќа можда.
Овде прашуваш каде е мотиката ти викаат Боге ја зеде му требала нешто кај и да е ќе ти дадеме и тебе една. А уствари некој трет ја продал за старо железо и со парите си изградил хациенда.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Што напнуваш со политичко насочување, сменија власта таа те води и ти дава субвенции за такви песни, но што плукаш по Македонија. Огромна е разликата да плукаш по власта и да плукаш по државата. Ја не ја сакам власта и сакам да ја сменам, ама помагам на Македонци.

Тоа НИШТО !!!, побарај некој од останативе живи партизани и ќе ти го објасни што е НИШТО

Член од
17 август 2011
Мислења
10.322
Поени од реакции
18.403
Што напнуваш со политичко насочување, сменија власта таа те води и ти дава субвенции за такви песни, но што плукаш по Македонија. Огромна е разликата да плукаш по власта и да плукаш по државата. Ја не ја сакам власта и сакам да ја сменам, ама помагам на Македонци.

Тоа НИШТО !!!, побарај некој од останативе живи партизани и ќе ти го објасни што е НИШТО
Власта е претставник на народот,а народот е државата :)
Народот кој живеел на овој простор пред многу години му оставил многу на светот,а народот што живее во последните 20 години во независната наша држава е еден од понеинтелегентните и понеспособните.Колку и да нејкам да се сложам тоа е реалноста :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
С
Власта е претставник на народот,а народот е државата :)
Народот кој живеел на овој простор пред многу години му оставил многу на светот,а народот што живее во последните 20 години во независната наша држава е еден од понеинтелегентните и понеспособните.Колку и да нејкам да се сложам тоа е реалноста :)
Се сложувам, а на кого ќе му ја оставиш државата после овие 20 или 30 години ?.
Тоа ми е ставот дека треба да се бориш за она што го имаш и да го направиш да биде подобро, а не само да бегаш и проблемот сам да се реши ;)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Досега ако незнаеш што има македонскиот народ дадено и создадено за целокупната цивилизација на светот, не ти ни треба понтаму да чекаш аргумети.
Веројатно живееш во некоја античка димензија. Може детално да ми кажеш како тоа што ние го имаме дадено е супериорно во споредба со другите нации?

Не сакам да ја потценам нашата вредност како нација, ама треба да бидеме пореални.

Ќе бидеме супериорна нација тогаш кога светот ќе не признае како такви. До тогаш ќе изгледаме како малокуревчиња што треба сами да си трубат колку се големи во недостаток на објективни докази.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Веројатно живееш во некоја античка димензија. Може детално да ми кажеш како тоа што ние го имаме дадено е супериорно во споредба со другите нации?

Не сакам да ја потценам нашата вредност како нација, ама треба да бидеме пореални.

Ќе бидеме супериорна нација тогаш кога светот ќе не признае како такви. До тогаш ќе изгледаме како малокуревчиња што треба сами да си трубат колку се големи во недостаток на објективни докази.
Ти таму кај што живееш, ако не се чуствуваш по способен и по супериорен, нека те јаваат колку сакаш. Ама со фразата "македонче", и чекање докази од други сам си кажуваш за што си моќен да созададеш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Ние сме веројатно единствената нација чии националисти извојуваа во парламентот амнестија за воени злосторства врз сопствениот народ. (и покрај противењето на високоценетата меѓународна заедница)
Веројатно сме единствената нација чии националисти за една деценија владеење не успеаја да стават ниту еден национален симбол ни на грбот ни на знамето.
Ние сме единствена нација чии националисти го толерираат теророт врз сопствениот народ, а фискалниот, правниот и каков и да е друг вид на државен терор го спроведуваат селективно, само врз сопствената нација.

Со кого да се борам ја тука?
Дали со ВМРО кој го тероризира само сопствениот народ и замижува пред теророт на другите врз него.
Дали со СДСМ која ја доведе државав до ова ниво и од опозиција се заканува за уште по големо толерирање на насилствата врз својот народ?
Дали против албанскиот национал-шовинизам, и верски екстремизам, кој добива крилја со игнорантскиот однос на ВМРО?

Или против глупаци кои не сфаќаат дека е идиотски да бидеш Дон Кихот?
(изгубено време, а само еден живот имаме, или барем мислиме така)[DOUBLEPOST=1402573427][/DOUBLEPOST]
Ти таму кај што живееш, ако не се чуствуваш по способен и по супериорен, нека те јаваат колку сакаш. Ама со фразата "македонче", и чекање докази од други сам си кажуваш за што си моќен да созададеш.
Не тропај глупости, небаре живееш на Марс, ебате беља.
Сврти се околу себе и кога ќе добиеш нож у срце од самоодбрана на тој што те пљачка, ќе те видам дали можеш да собереш за погреб со плата од 10.000.

Последно уредено:

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ништо не е идиотски ако упсееш и победиш во своите намери, идиотски е да седиш и да гледаш како поминува животот твој, а неправиш да е подобро за идните генерации. Уште многу се со твојот став дека е глупаво да се бориш, а што останува да левитираш само со помислата да бев ја таму вака ќе направев. А зошто не си таму, па обидисе направиго, до кого со седење од страна и сеир фаќање ја градиме државата. Кога некој ти смета, или ти прави проблем, ти ја бараш опцијата, дане има нож, пиштол, врски у полиција или суд. Ти не одбираш прв да удриш, затоа што не си подготвен за тоа, затоа што залудно и легачки одбираш да го живееш животот.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Ништо не е идиотски ако упсееш и победиш во своите намери, идиотски е да седиш и да гледаш како поминува животот твој, а неправиш да е подобро за идните генерации. Уште многу се со твојот став дека е глупаво да се бориш, а што останува да левитираш само со помислата да бев ја таму вака ќе направев. А зошто не си таму, па обидисе направиго, до кого со седење од страна и сеир фаќање ја градиме државата. Кога некој ти смета, или ти прави проблем, ти ја бараш опцијата, дане има нож, пиштол, врски у полиција или суд. Ти не одбираш прв да удриш, затоа што не си подготвен за тоа, затоа што залудно и легачки одбираш да го живееш животот.....
Кај реков дека не праам ништо, само се смеам на платените пишувачи како тебе.
Секој треба да земе и во ваква ситуација да напраи нешто. Како прво да докаже дека има блгарски происход, ќе биде една од круцијалните работи, кои ќе значат пресвртница во животот на секој кој е роб, во сопствената земја.

F

FARANG

Гостин
Очигледно тебе ништо не смети штом не си презел некој чекор тогаш...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Како бе на темава све некој нов ќе се избаци и ќе мантра како ќе си ја продадеме татковината ако се отселиме, за да после некое време добие бан, и ајде од почеток.. Нов член, хејт, бан.

Не мислите дека е истиот човек цело време?

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
С

Се сложувам, а на кого ќе му ја оставиш државата после овие 20 или 30 години ?.
Тоа ми е ставот дека треба да се бориш за она што го имаш и да го направиш да биде подобро, а не само да бегаш и проблемот сам да се реши ;)
Каква бре држава. Јасно е ко ден. Влегоа троа кредити пркнаа луѓе некои, ќе трае журката уште пет години. Ќе заврши жирката и ќе се види дека ќар се одвај неколку души на рака што се бројат. После кога ќе секне парата и ќе останат кантите за одржавање и кредитите за плаќање, па ќе видиме дали Канада или Италија не чинат. Истите домољуби ќе кажуваат како е поќар келнер да си таму цел живот него тука било што.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
А што ви смета што сум против отселување, што ви смета што сум бил надвор и сум се вратил и сум успеал тука во татковината, ви смета што не пишувам се лошо за Македонија и Македонците.:D

M

mordekaj

Гостин
А што ви смета што сум против отселување, што ви смета што сум бил надвор и сум се вратил и сум успеал тука во татковината, ви смета што не пишувам се лошо за Македонија и Македонците.:D
На никој не му смета тоа шо си против иселување и уште помалку смета тоа шо си успеал во Македонија. Смета тоа шо со сила се прајш будала,дека као демек лесно се успева во Македонија,а у странство е тешко. Де ќе те молам доста продавај пуфки.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Demek u MK tebe nikoj ne te java...Sam si kreiras pravila,pari,ubav zivot..imas strong community ..itn... YEAH RIGHT!

Kajgana Shop

На врв Bottom