Атентати во Лондон.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bravo gerard,ubavo kazano nema shto.Im go "plesna" vo lice,otvoreno i "mashki" shto bi rekol nekoj.Ako zaginat nekade na Karpalak 10 luge od 2 miljona,ne se nishto oti tie se "dolni sushtestva".Ako zaginat vo London 50 luge od 100 miljona,toa bila golema shteta,tie bile vodoinstalateri ili ucitelki "mnogu znacajni" za planetata zemja.Abe pred boga site treba da bideme isti a jas mislam deka nie pa i golem del od "nerazvienite" se cuvstvuvame obespraveno i beznacajno vo pogled so edni Amerikanci ili Anglicani koj se izzivuvaat so nas kako so "kucinja" terajki ne da "igrame ora" pred nivnite ambasadi.
Toni Bler otvoreno kaza deka edna krava vo EU e "subvencirana" so po 2 evra,a so toa i "poznacajna" od eden nevraboten Makedonec koj mora da igra oro pred ambasada so nadez deka ke dobie viza.Bedno,zalno i sadisticki bi rekol ako razmislam porealno.Zamislete kako se "sitea" Anglicanite pred nekoj den koga Makedoncite igraa oro pred nivnata ambasada.Mozebi gospod e praveden i dava "signali" na "vistinski mesta"!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Секогаш е така!! Пред неколку години еден дечко што работеше со мене ми рече : Кога еден, двајца или десет души гинат - веднаш се збори за трагедија. Кога цела група на луѓе ќе умре - трагедијата зазема статистички димензии!!

Жално еј, жално. Биле тоа луѓе на Карпалак или во Олдгејт во Лондон - сепак се работи за жртви!!! Потполно се сложувам со сите вас но да ве прашам нешто околу “Жртвите ги плаќаат долговите на нивните водачи“.

Не мислите ли дека денес Македонија ги плаќа долговите на Киро Глигоров кој во 1995 година им даде државјанство на околу 200 000 Косовари само и само за да гласаат за него? Тоа ти се вика “Со свој камен по глаа!“. Значи и ние Македонците денес ги плаќаме грешките на нашите водачи? :roll: :roll: :roll:

Член од
19 јуни 2005
Мислења
10
Поени од реакции
0
Aentatite gi izvrshija nivnite dovcherashni ortaci vo borbata protiv pravoslavnite hristijani. Koj so gavolot si ima rabota, neka si ja oprava sega kako znae. Mene mi beshe mnogu poveke zhal koga gledam ubieni 300 dechinja vo Beslan, no za zhal, niv brzo gi zaboravija. isto kako i onie zhrtvi vo Ruanda. Ali sega se englezi vo prashanje i poveke gi boli tie shto gi pravat vojnite vo svetov.

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Macedalien напиша:
Секогаш е така!! Пред неколку години еден дечко што работеше со мене ми рече : Кога еден, двајца или десет души гинат - веднаш се збори за трагедија. Кога цела група на луѓе ќе умре - трагедијата зазема статистички димензии!!

Жално еј, жално. Биле тоа луѓе на Карпалак или во Олдгејт во Лондон - сепак се работи за жртви!!! Потполно се сложувам со сите вас но да ве прашам нешто околу “Жртвите ги плаќаат долговите на нивните водачи“.

Не мислите ли дека денес Македонија ги плаќа долговите на Киро Глигоров кој во 1995 година им даде државјанство на околу 200 000 Косовари само и само за да гласаат за него? Тоа ти се вика “Со свој камен по глаа!“. Значи и ние Македонците денес ги плаќаме грешките на нашите водачи? :roll: :roll: :roll:
Apsolutno ne se soglasuvam so tebe okolu 1995, zatoa sto i na vrapcite im bese jasno deka vo '95 Gligorov nemase konkurencija, ednostavno na site im bese jasno deka toj ke gi dobie izborite. Nemase potreba od dopolnitelni glasovi za nego, a plus toa sto toj prv vo Makedonija predlagase "Koridor" za begalcite od Kosovo. I tuka ke zavrsam okolu toa, mislam deka nema potreba od dopolnitelni recenici po ova prasanje.

I nekoj zbor samo okolu temata, napadite vo London. Stvarno e zaguba na covecki zivoti, megutoa zar vo Irak sekojdnevno ne ginat lugje, duri i poveke otkolku tie vo London.
Ke kazam samo nesto.
Koga nasite poznati "GEMIDZII" gi izvrsile teroristickite napadi vo Solun, borejki se za svojata kauza, zaginale nevini zrtvi. Gemidziite se heroi za nas. I toa e fakt.
Pretpostavuvam deka so skoro isti pobudi se izvrseni i teroristickite napadi vo London. Samite izvrsiteli veruvam deka se heroi vo svoite zemji.

Nemam poveke komentari na ovaa tema.

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
SeaGull напиша:
Macedalien напиша:
I nekoj zbor samo okolu temata, napadite vo London. Stvarno e zaguba na covecki zivoti, megutoa zar vo Irak sekojdnevno ne ginat lugje, duri i poveke otkolku tie vo London.
Ke kazam samo nesto.
Pretpostavuvam deka so skoro isti pobudi se izvrseni i teroristickite napadi vo London. Samite izvrsiteli veruvam deka se heroi vo svoite zemji.

Nemam poveke komentari na ovaa tema.
Vo irak ginat iracani koi se ubivani od iracani a vo london ginat anglicani koi gi ubivaat arapi ima razlika. Treba da im se fukne na tie edna dve so sredna goelmina, atomski se razbira i ke se smirat.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ама баш ми е гајле кој од кого гини :wink:

Важно е дека луѓе гинат и тоа е најголемата загуба :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Vo irak ginat iracani koi se ubivani od iracani
Точно. И јас сум за тоа. Исто како што за 11 Септември американци убвиваа американци.. и да речеме во Лондон англичани убиваа англичани..

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Vo irak ginat iracani koi se ubivani od iracani
во ирак загинаа повеќе од милион луѓе како директни или индиректни жртви на „Desert Storm", константното бомбардирање во зоната на „забранети летови„ и пошироко, и вторава ирачка војна...

голема разлика...
пред да скока чоек треба да има цврста подлога...

gerard напиша:
Точно. И јас сум за тоа. Исто како што за 11 Септември американци убвиваа американци.. и да речеме во Лондон англичани убиваа англичани..
потврдувам :cry:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Сите си кажавме што мислиме, сите се истакнавме дека припаѓаме на кампот на настраданите (виновни или невиновни) или на другите (виновни или невиновни).

И бидејќи темава нема веќе никаков интерес (лондонското метро функционира, англичаните уште помалку ќе даваат виза), ја затварам и ве молам пренасочете се кон повесело и поконструктивно :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom