Архангел

Член од
2 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
17
Ристо со години се крие од останатите, оригинални членови на Архангел, бидејќи им е должник. Бидејќи е шворц, сега ќе прави концерт со изнајмени музичари, за да помине поефтино.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Ристо со години се крие од останатите, оригинални членови на Архангел, бидејќи им е должник. Бидејќи е шворц, сега ќе прави концерт со изнајмени музичари, за да помине поефтино.
Ај ќе те сецнам у муабетов малку, не знам дали муабетиве ти се од прва, втора рака ~ рекла-казала но неважно. Забележав и пред тоа имаше оставено некои факти за Архангел и Мизар дека имаат исти песни во репертоарот, ете нешто за кое не сум го знаел и тешко може да се најде на интернет. Така да, ако знаеш уште нешто, што и да знаеш околу Архангел/Вртев сподели, секоја информација е вредна :)

Член од
23 април 2013
Мислења
45
Поени од реакции
73
Да :) не е 100% сигурно ама шансите да нема се повеќе од инцидентна природа затоа што концерт на Архангел наречен „Рок и класика“ е предвиден во буџет програмата за остварување на националниот интерес во културата во 2013 година при министерството за култура. Организаторите мислам дека веќе ги имаат лапнато парите, но во секој случај чим е поднесена апликација да биде потпомогнат настанот од министерството за култура тоа значи било во координација и во склад со плановите на Архангел. Кога и каде сеуште организаторите немаат објавено ништо... не би ме чудело веќе пролетва... но можеби и наесен. И за жал истите организатори како пред 2 години, ама тоа е помалку важно. Важното е дека е во план оваа година и големи се шансите дека ќе има (y)

Извор: http://www.kultura.gov.mk/images/stories/dokumenti/programa/GODISNA_PROGRAMA_KULTURA_2013.pdf
Aјде сеа

Колку што чув јас , имало молби до Вртев за негово повторно враќање на сцената , па и едно концертче да одржи , но не сакал . Рекол дека не сака да се комерцијализира.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Aјде сеа

Колку што чув јас , имало молби до Вртев за негово повторно враќање на сцената , па и едно концертче да одржи , но не сакал . Рекол дека не сака да се комерцијализира.
Да се комерцијализира? Со тоа што прави еден концерт на 2-3-4 години :D ? Не се како Нокаут што ги прошетаа сите градчиња настани фестивали низ државава на база на анплаг кавери/преработки на странски песнички. Друго, зошто прифати пред 2 години да прави концерт ако не сака да се „комерцијализира“. Мене не ми е логично, ако е веќе влезено во програмата, сигурно постои најмалку усна согласност, не може на организаторите туку така да им текнало да планираат концерт без негово знаење, па сега овој да не сака. А ако има побарувачка, а мислам дека има, зошто да не... не прават на секои 2 месеци настапи па се комерцијализирале :)

Член од
23 април 2013
Мислења
45
Поени од реакции
73
Да објаснам :

Као Вртев пее од ќеиф , а не затоа што некој би им рекол , најверојатно тоа зависи од тоа како тој (или тие ) се чуствува(ат) дали се расположени за настап или не.

Се извинувам однапред ако сум грешка , или пренесувам неточна информација.

А

Антоние

Гостин
Да не знае некој дали негде на интернет или било каде може да се најде концертот од 2005 што пред малку заврши на МТВ2?

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Да не знае некој дали негде на интернет или било каде може да се најде концертот од 2005 што пред малку заврши на МТВ2?
Го нема на интернет никаде, или ја барем не сум го сретнал, а сум го барал. Ја го имам како TV Rip... е сега додека снимката е солидна или е сосем гледлива со мала софтверска обработка, звукот не ми е баш задоволителен, има многу шум, пробував и него софтверски да го потсредам ама не сакав да го осакатам и не знам воопшто дали е можно да се среди. А мислам дека и изворно таква им е снимката, само со рипувањето уште повеќе се влошува звукот. Од тие причини не сакав да го аплодирам никаде.
Еве како изгледа/звучи без дополнителна обработка. Ако мисли некој дека има начин да се среди звукот нека ми пише ПП.

Член од
28 декември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
21
Ако можи некој линк да стави тука за цела дискографија или по пп да ми ја пушти ако ја има некој ? :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ги има ли албумите на Архангел во Југотон и колку пари се?

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Нели требаше да имаат настап годинава? Да не знаете нешто?

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
Може ли некој да ми прати линк за download на албумите ? благодарам :)

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Ако може некој нека ми прати линк за симнување на Небесна Машина

и Live in Skopje

Kajgana Shop

На врв Bottom