Арачиново, 2007

Статус
Затворена за нови мислења.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Многу точно заборавив да напишам иначе свесен сум за таквите „националисти„ јаки на збор

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Владата каква и да е, поради опструкција на некои идиоти болни за власт, од обата етникума, не може со мал прст да мрдне, парламентот е смешка, закочен, нефункционира.

Интеграција, со кого бе Интер, каква интеграција пропагира оној Ахмети??

Да не отворам уста за СдС, остај килава работа.

Владата не може ништо, законодавниот дом ни е блокиран, никој не почитува закон, не се плаќаат даноци, се краде, полно е корпуција, а ние, народот, трпиме и страдаме.

Море марш у пичку материну и албанци и срби и македонци и роми, со се власите на чело.
Народе, треба да си гледмае сремијата, да ни заживее државата, од нас зависи, не од тоа кои сме и од каде сме, туку како работиме и придонесуваме.

Ви ебам воловите, се трвите по форуми и во живо, насекаде, а не гледате дека мочковцине со закрпени ракавчина во 1990 сега ви газдуваат само поради неслогата и поделбата.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
:pos:
Шо се изнервира бе Појол? Не ја сфаќаш изгледа иронијата во напишаното и тоа како е напишано...ама нема врска...

Инаку, „албанец” е терминн кој се употребувал секојдневно...прашај ги твоите ќе ти кажат, работата е што никој не се вреѓал тогаш на тоа, дури и по телевизиите имаше порано(мал си не знаеш) репортажи за тетовските краеви и надолу кога им отвораа комунистите школи со изјавите „Малите шиптарчиња ќе почнат да се образуваат на мајчиниот јазик и култура”

Цивилизацијата порано имаше удел насекаде...денес кога ќе погледнеш накај југоисток од Скопје, цивилизираноста завршува после населбата Ченто...после неа иде Арачиново....

А инаку колку за твоја информација, јас не се плашам од никој и од никого! Отидов во Арачиново во една пицерија со мој другар да јадеме пошто слушнав дека пица мајсторот дошол после 10 години поминати во италијански ресторани, единствени Македонци бевме нормално, пицата беше екстра, гужва еден тон локалци, а газдата кога виде дека не сме Албанци, беше пресреќен што дури седна со нас, ја смени радио станицата од „радио Арачине” во „Фортуна”(Македонско радио) па не почасти и по две кока коли пошто сме го изненадиле максимално пријатно кажувајќи ни дека сме првите Македонци кои имале храброст неофицијално да се појават во Арачиново и тоа плус да седнат во ресторан!

Не е битно ова што ти го кажувам за темата со инкасатори ама мене ме частеа кога отидов во Арачиново....Огорченоста кај Македонците е огромна токму поради вашето однесување Појол....Што ти мислиш, како ќе си поминеш во мојата населба во локалната пицерија?

П.С. Горчо, полицијата и те како има муда....надворешен фактор е во прашање....

П.П.С. Појол, кажи ми место каде то ти би мислел дека би ми било страв да отидам, а јас ќе ти дојдам назад со фото репортажа...дил? :smir:
ДА сигурно така е,а јас и неколкумина тука мастило пиаме...
оди пали го арачиново ок и дај слика од куќите кај шо ги палиш...
а за твојата иронија ...епа употреби малце имагинација шо треба да прајш со неа...
Арачиново те частеа ама тие се луге за разлика од тебе...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во Арачиново има сељци, сељачишта и кретени, напретек, но има и некои нормални.
Како и секаде.
Темава мислам дека полека оди у курац, најверојатно ќе оди под клуч.
Премногу гнев и нетолаеранција се разви.
Контрола.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Арачиново треба да се спали! Или не...:raz: Арачиново треба да се поплави!
ево кој е крив за се .....
трнот можеше ко чоек да одговори ама ...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не се закачајте обајцата.
Мир меѓу животните!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
да бе сеа сите сме криви....
ајдеееееееееееееееееееее

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ако некој мисли дека клучот не е потребен, нека ја отклучи. Јас велам доста беше!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И ја велам исто така дека е доста.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop