Шо се изнервира бе Појол? Не ја сфаќаш изгледа иронијата во напишаното и тоа како е напишано...ама нема врска...
Инаку, „албанец” е терминн кој се употребувал секојдневно...прашај ги твоите ќе ти кажат, работата е што никој не се вреѓал тогаш на тоа, дури и по телевизиите имаше порано(мал си не знаеш) репортажи за тетовските краеви и надолу кога им отвораа комунистите школи со изјавите „Малите шиптарчиња ќе почнат да се образуваат на мајчиниот јазик и култура”
Цивилизацијата порано имаше удел насекаде...денес кога ќе погледнеш накај југоисток од Скопје, цивилизираноста завршува после населбата Ченто...после неа иде Арачиново....
А инаку колку за твоја информација, јас не се плашам од никој и од никого! Отидов во Арачиново во една пицерија со мој другар да јадеме пошто слушнав дека пица мајсторот дошол после 10 години поминати во италијански ресторани, единствени Македонци бевме нормално, пицата беше екстра, гужва еден тон локалци, а газдата кога виде дека не сме Албанци, беше пресреќен што дури седна со нас, ја смени радио станицата од „радио Арачине” во „Фортуна”(Македонско радио) па не почасти и по две кока коли пошто сме го изненадиле максимално пријатно кажувајќи ни дека сме
првите Македонци кои имале храброст неофицијално да се појават во Арачиново и тоа плус да седнат во ресторан!
Не е битно ова што ти го кажувам за темата со инкасатори ама мене ме частеа кога отидов во Арачиново....Огорченоста кај Македонците е огромна токму поради вашето однесување Појол....Што ти мислиш, како ќе си поминеш во мојата населба во локалната пицерија?
П.С. Горчо, полицијата и те како има муда....надворешен фактор е во прашање....
П.П.С. Појол, кажи ми место каде то ти би мислел дека би ми било страв да отидам, а јас ќе ти дојдам назад со фото репортажа...дил? :smir: