Моите верувања не постојат, тоа е поентата уствари, постојат за други аспекти од општеството - како и кај секоја друга индивидуа, уствари постоеа порано кога бев average couch potato, сега моите верувања = наука, јас немам став кога се работи за здравје, затоа што ставовите не се предмет на дискусија кога се работи за истото, исто така и теориите и булшит трендовите кои се менуваат секоја декада се занемарливи, она што е битно е наука базирана на докази и квалитетни студии, е сега вие тоа не можете да го сварите затоа што ќе искочи дека не сте у право, па така си барате некој друг да ви го каже она што го сакате за да си го задовлите егото. Знаеме дека во денешно време кога сите се butt hurt страшно е да искочи дека си погрешил нели, иначе јас лично си јадам сирење и кашкавал од време на време, ама до сега не гледам да сум се убедувал со некого како тие се здрави или било што, или да сум тврдел дека се ок.....истото може да се каже и за сите форми на лебови и пченици, нив не ги препорачувам а пази вегански се? замисли еј!
Иначе што праиме што и твојот омилен YT гуру препорачува plant based диети во неколку негови видеа? еве Мајкл батали го, батали ги студиите, батали ги огромниот дел од начници и биохемичари, батали ги сите канцер и здруженија за кардиоваскуларни заболувања, батали ги 10-та до сега кои се нафатија и буквалнo се преродија ги знам лично и ги гледам често - што правиме со John Bergman? во едно од неговоите видеа да го цитирам рече: "you can eat animal based foods as well, but you will achieve less", plant based is better"