SuicideMessiah
Советник
- Член од
- 7 јули 2008
- Мислења
- 5.564
- Поени од реакции
- 286
Ti be nemislish deka baagji zabega i ti i adminite?Ushte kje gushish so toa kompleksite tvoi od Srbite?I kako najde dopirna tochka megju Bihakjka i Srbija?15от Македонски корпус кој броел меѓу 20-25.000 македонски партизани, од кои 2500 загинаа, а други 3000 останаа воени инвалиди.
Во самата НОБ имаше македонски сепаратизам ословен од Темпо како “автономистички“ тенденции и кој бил крваво задушен од неговите комунисти.
Треба да се спомне и крвавото задушување на бунтот на Македонската Артилериска Бригада на 7 јануари 1945 година со поддршка од Штипската касарна кои скандираа на плоштадот во Скопје: “ На Солун, на Солун!“ ,“не на Берлин, не на Срем“, да се каже вистината за ликвидираните членови на АНОК (освен Глигоров), која е вистината позади ликвидацијата на Брашнаров, Шатев, Рацин, Шарло ?
Најголемото предавство го изврши Комунистичката партија на Македонија составена од слепци, на кои Тито, со писмо од 16 јануари 1943 година до ПК КПЈ за Македонија, преку С.В. Темпо, им се обраќа на македонските комунисти: "Потребна е мобилизација на сите сили на нашата партиска организација, неизживеаноста и либералниот однос кон "автономистичките“ тенденции со национален карактер целосно да ги ликвидираме. Ние недоволно енергично удривме по тие "авотномистички“ тенденции, кои во голема мера ја зафатиле нашата партиска организација во Македонија!“
На овој манифест од Темпо му се спротивставија членовите на АНОК, но беа отстранети на комунистички начин.
Македонците наместо да ја ослободуваат Македонија- Егејска и Пиринска, тие ја ослободуваа Србија.
И сега некој мочко ( се извинувам за изразов) мене ќе ми кажува дека Српска војска ја ослободувала Македонија, ние сме немале партизани... а да не беа тие 25.000 македонци од 15от корпус прашање е како ќе завршела борбата на Срем.
Се удираат у груди Српчетава, а Хрватите беа тие кои ја понесоа помасовно ослободителната борба и покрај нивната поделба на фашистички струи.
Затоа бркајте работа и не дирајте Македонска земја никогаш повеќе.
A za osloboduvanjeto Srbite ne ja oslobodile Makedonija tuku samo ja vratija Vardarska Makedonija i so nivna pomosh se reshivme od kompleksot Bugari.Dodeka pak na Bugarite i Probugarite (onie od sanstefanskoto) vechen kompleks im ostanaa Makedoncite i Srbite.Nie Makedoncite nemame kompleks od Srbi a ushte pomalku od Bugari razberi!
P.S. Srpcheta ti e chist Bugarski izraz.Potoa chudi se koga kje te vikaat probugar ili bugar.
Ti bre stvarno si zabegal?Me nema 2-3 mesei na forumi i se iskina od offtopici.Kakva vrska imaat chetnicite,Hrvatite pa i Shumadinskiot korpus so SDSM vrakjanjeto na Branko pa i so Bihakjka bre?Dali si svesen kolku si izbegan od temata?Не беше за тебе наменето, туку за Србо бидејќи од целиот текст се фати таму кај што најмногу го боли.
Никој не ги глорифицира Хрватите, бројките говорат за себе.
Ајде... а Четниците со кого беа у линија?
Шумадискиот корпус беше во склоп на 113 Германска дивизија.