S
Samurai_Sk
Гостин
Ako matrialistickoto, fizickoto zadovolstvo,ispolnuvanjeto na vaseto ego vi e povazno od zadovolstvoto na dusata sekogas ke imate problemi so aneksioznost, stres,depresija, toa e mojot zaklucok.
Следниот пат ќе биде уште подобро.Супер поминав
Ај направи ми јасна дистинкција меѓу задоволување на егото и задоволување на душата?[DOUBLEPOST=1427735426][/DOUBLEPOST]И нормално, дефинирај ми его и душа, те молам.Ako matrialistickoto, fizickoto zadovolstvo,ispolnuvanjeto na vaseto ego vi e povazno od zadovolstvoto na dusata sekogas ke imate problemi so aneksioznost, stres,depresija, toa e mojot zaklucok.
Од друга страна имаш личност која спиритуално се просветлила и ги заебала фармацевските компании. Надминала депресија, анксиозност и потоа левитирала за да сфати дека се е џабе и со нож го изгравирала ликот на буда на челото од баба и.Анксиозноста, депресијата и сл. е последниот напор што го дава битието кога е потполно загушено, и нормално тука се фармацевтските компании да ја намалат "болката"....да го задушат и последниот крик.
Има после ситуации, испила девојката две три апчиња и 300 грама вотка, и и зачукала секира у глава на мајка и.....или баба и беше......
Прво сватила дека се е џабе, па и го изгравирала ликот на буда на челото од баба и...браво, логиката ти е на врвно ниво, можеби под влијание на некоја од погоре спомнати состојби. Прашањето е следното.....дали помагаат сите општо познати и применувани терапии, и кои се тие случаи. Дали праксата евидентирала такво нешто, и дали е познат механизмот и кој е?Од друга страна имаш личност која спиритуално се просветлила и ги заебала фармацевските компании. Надминала депресија, анксиозност и потоа левитирала за да сфати дека се е џабе и со нож го изгравирала ликот на буда на челото од баба и.
И уште нешто Puma само дискутираме немој да ме сфатиш погрешно (I'm not your enemy), но его и душа се сосема различни поими секој нормален барем тоа го знае.Миле Паника ин д хаус [DOUBLEPOST=1427735395][/DOUBLEPOST]
Ај направи ми јасна дистинкција меѓу задоволување на егото и задоволување на душата?[DOUBLEPOST=1427735426][/DOUBLEPOST]И нормално, дефинирај ми его и душа, те молам.
Прво сватила дека се е џабе, па и го изгравирала ликот на буда на челото од баба и...браво, логиката ти е на врвно ниво, можеби под влијание на некоја од погоре спомнати состојби. Прашањето е следното.....дали помагаат сите општо познати и применувани терапии, и кои се тие случаи. Дали праксата евидентирала такво нешто, и дали е познат механизмот и кој е?
Еве ако имаш лично искуство сподели го.......за тоа е тамава нели.
Нема огромен или напорен пост кога се работи за здравје. Напротив, многу подобро е кога опишуваш подетално. Прво ме интересира која цена ти ја кажале на психијатар (претпоставувам приватник) и за каква терапија.Zdravo na site . Nov sum na forumot pa imam nekoi slicni problemi kako povekjeto ovde pa bi sakal da kazam nesto povekje za tie problemi. Sigurno mnogumina od tuka imaat posetuvano ili psihijatar ili psiholog barem ednas bidejki problemot so anksioznost e navistina golem i jas vekje podolgo vreme go imam toj problem. Znaci za ova sum svesen uste od poodamna .. Porano go smetav toa kako depresija megutoa nz dali e depresija , anskioznost ili mozebi i dvete. Vsusnost znam deka anksioznost e povekje povrzano so strav , panika , napad i slicno ... Kako i da e , sto i da e nz tocno , znam nesto otprlika ama samo znam deka vaka ne se izdrzuva povekje .. Mislam se naviknav vise na toa ama ne bi mozel vaka da se macam , nz koja e smislata na zivotot vaka da se zivee so vakvi problemi na 24 godini. Problemot sto e cesto se cuvstvuvam tazen bez pricina , imam nekoi stravovi i paniki od neobjasneti pricini. Znaci vaka gledano nemam nekoi pogolemi problemi vo globala , ete ljuboven zivot nekogas ide dobro nekogas ne , momentalno sum bez devojka , finansiski problemi nemam i imam dovolno za dobar zivot . Isto taka drugari imam, nemam nekoi problemi golemi pa da imam nekoi traumi . Sakam da kazam nema pricina zosto mi se slucuva ova, bez nekoja pricina imam maki .. Znaci vekje uste koga bev sredno bev cesto tazen , gubev volja za se , se plasev od razno razni raboti i imase periodi koga e podobro , periodi koga e poloso ama so tek na vreme stanuvase se poloso so tek na godinite. Posebno vo ovie posledni godina - dve koga vekje mislam deka sum se smenil vo licnosta poradi toa. Ednostavno ne mozam da funkcioniram vaka i da pravam nekoi normalni sekojdnevni raboti. Ne mi se zboruva so luge , me fakja panika i nekoj strav od neobjasneti pricini , si pravam losi misli vo glavata dosta cesto i si razmisluvam sto bi bilo na primer ako se sluci ova ili ona , se osekjam mnogu nesiguren i slicno... Cesto sum tazen i me tera da placam ama koga mozam koga ne zavisi .. Vo prethodnite godini ova najcesto se slucuvase da kazeme vo zima i po malku normalno bidejki neli toj period e takov malku potezok za site, neli ladno vreme , nedostastok na sonce i slicni faktori ama ete poslednive 1-2 godini bez razlika na toa koj mesec e i sto e mene mi e se vaka. Bev na psihijatar ama mi kaza nekoja neverojatna suma i bese preskapo .. Nz na koj da idam , ama bi sakal so nekogo da zboram bidejki navistina imam golema potreba od toa. Zatoa eve i se resiv tuka da pisam bidejki sigurno i nekoi drugi gi imaat ovie problemi pa mozebi znaat kako da pomognat ili da preporacaat nekoj dobar psihijatar. Postot e ogromen i malku naporen za citanje mozebi ama sepak fala odnapred na tie sto ke go procitaat i ke dadat nekoj dobar sovet , bilo kakov ...
Другар не сум за да ти дадам совети оти и јас сум ваков 6 години и повеќе имам сега 25 години, годините одат животот исто така,пропуштиме многу шанси, прилики, моменти концентрирајќи на тоа зошто сме тажни без причина, знам дека е тешко ова но обиди се да го живееш секој ден како да ти е последен без да размислуваш на смрта, обиди се барем, на крајот на краиштата светот не зависи од нас, па да бидеме толку тажни, само размисли има луѓе што немат леб да јадат што секој Божји ден го поминуват размислувајќи дали ке имам леб да јадам денеска, има луѓе што имат страшна болест, што ке кажат оние што имаат канцер или што туку сега добија таква вест, што им се броени деновите, има слепи,инвалиди таквите не се откажуват и позитивно размислуват за да направат нешто во животот и тие да бидат продуктивни без разлика на нивната состојба, едноставно ние треба да живеме со реалноста со реалниот свет јас така барем мислам, да оставиме фб,интернет сурфање, тв, илузите за иднината едноставно живееј го моментот, живеј го животот онаков каков што ти е.П.С не очекувај многу од животот на крајот сите ке умреме и ке оставиме се,така што биди благодаран секој ден што го живееш, помисли можеби тие умрените се би дале да се вратат да живеат само еден ден во овој свет,да имавме можноста да разговараме со нив, ке ни кажеа колку е важен животот(секоја секунда што ти го нуди) за жал ние што живеме не сме свесни за тоа.Zdravo na site . Nov sum na forumot pa imam nekoi slicni problemi kako povekjeto ovde pa bi sakal da kazam nesto povekje za tie problemi. Sigurno mnogumina od tuka imaat posetuvano ili psihijatar ili psiholog barem ednas bidejki problemot so anksioznost e navistina golem i jas vekje podolgo vreme go imam toj problem. Znaci za ova sum svesen uste od poodamna .. Porano go smetav toa kako depresija megutoa nz dali e depresija , anskioznost ili mozebi i dvete. Vsusnost znam deka anksioznost e povekje povrzano so strav , panika , napad i slicno ... Kako i da e , sto i da e nz tocno , znam nesto otprlika ama samo znam deka vaka ne se izdrzuva povekje .. Mislam se naviknav vise na toa ama ne bi mozel vaka da se macam , nz koja e smislata na zivotot vaka da se zivee so vakvi problemi na 24 godini. Problemot sto e cesto se cuvstvuvam tazen bez pricina , imam nekoi stravovi i paniki od neobjasneti pricini. Znaci vaka gledano nemam nekoi pogolemi problemi vo globala , ete ljuboven zivot nekogas ide dobro nekogas ne , momentalno sum bez devojka , finansiski problemi nemam i imam dovolno za dobar zivot . Isto taka drugari imam, nemam nekoi problemi golemi pa da imam nekoi traumi . Sakam da kazam nema pricina zosto mi se slucuva ova, bez nekoja pricina imam maki .. Znaci vekje uste koga bev sredno bev cesto tazen , gubev volja za se , se plasev od razno razni raboti i imase periodi koga e podobro , periodi koga e poloso ama so tek na vreme stanuvase se poloso so tek na godinite. Posebno vo ovie posledni godina - dve koga vekje mislam deka sum se smenil vo licnosta poradi toa. Ednostavno ne mozam da funkcioniram vaka i da pravam nekoi normalni sekojdnevni raboti. Ne mi se zboruva so luge , me fakja panika i nekoj strav od neobjasneti pricini , si pravam losi misli vo glavata dosta cesto i si razmisluvam sto bi bilo na primer ako se sluci ova ili ona , se osekjam mnogu nesiguren i slicno... Cesto sum tazen i me tera da placam ama koga mozam koga ne zavisi .. Vo prethodnite godini ova najcesto se slucuvase da kazeme vo zima i po malku normalno bidejki neli toj period e takov malku potezok za site, neli ladno vreme , nedostastok na sonce i slicni faktori ama ete poslednive 1-2 godini bez razlika na toa koj mesec e i sto e mene mi e se vaka. Bev na psihijatar ama mi kaza nekoja neverojatna suma i bese preskapo .. Nz na koj da idam , ama bi sakal so nekogo da zboram bidejki navistina imam golema potreba od toa. Zatoa eve i se resiv tuka da pisam bidejki sigurno i nekoi drugi gi imaat ovie problemi pa mozebi znaat kako da pomognat ili da preporacaat nekoj dobar psihijatar. Postot e ogromen i malku naporen za citanje mozebi ama sepak fala odnapred na tie sto ke go procitaat i ke dadat nekoj dobar sovet , bilo kakov ...