- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.857
Што е толку чудно?Страв од самоубиство? WTF?
Што е толку чудно?Страв од самоубиство? WTF?
Па незнам, не ми е јасно како може некој да се плаши од самоубиство? Да се плашиш дека ете некој ќе те убие да али дека сам ќе се убиеш ми е надвор од овој светШто е толку чудно?
Ти посакувам секогаш да ти остане надвор од овој светПа незнам, не ми е јасно како може некој да се плаши од самоубиство? Да се плашиш дека ете некој ќе те убие да али дека сам ќе се убиеш ми е надвор од овој свет
Па, тоа се ирационални стравови, не можеш да бараш логика. Сите ги имаме на некаков начин.Па незнам, не ми е јасно како може некој да се плаши од самоубиство? Да се плашиш дека ете некој ќе те убие да али дека сам ќе се убиеш ми е надвор од овој свет
Сакаш да ми кажеш дека ти имаш таков страв? Баш ме интересира кои мисли и емоции ги имаш кога го доживуваш?Ти посакувам секогаш да ти остане надвор од овој свет
Не е толку комплицирано да се сфати и не би рекол дека е ирационален страв. Внатрешните "демони" во секој од нас се способни на секаква пиздарија. Сигурно и ти имаш темна страна од која се плашиш и затоа и ти пишав ти посакувам никогаш да не те проголта, но верувај некои работи просто не ги боли кур дали ги сакаме или не во нашиот живот. Самоубиството кај психичките случаи не е никогаш поради изгубена желба за живот. Напротив, се работи за неподнослива психолошка тортура кој ти го одзема здравиот разум и привремено не гледаш друг излез освен да дејствуваш против болката која е толку остра што замаглува и логика и емпатија за блиски и се по список. Ако прашаш било кој што стварно бил/е во таква гомнарија ќе ти го каже истото. Е токму од ова се плашат луѓето кои осеќаат дека е голема веројатноста да изгубат контрола и влезат во психо-даунхил.Сакаш да ми кажеш дека ти имаш таков страв? Баш ме интересира кои мисли и емоции ги имаш кога го доживуваш?
Обично тука не ги земам работите при срце ама ако случајно на некоја собиранка лично те сретнам ќе те потсетам на муабетов за ќотекот. Да пробаш да ми го докажиш во пракса.,,,,ah kjotek zlaten,,,
,,,
,,,bidi pokonkreten,ili odi da imОбично тука не ги земам работите при срцeмаto a zaслучајно на некоја собиранка лично те сретнам ќе те потсетам на муабетов за ќотекот. Да пробаш да ми го докажиш во пракса.
Ама ако не си физички тип, бегај. Можда ти звучи како сељачко петелење ама искрено се надевам да би пијале по едно пиво. И после да зажалиш за секоја запирка.
Па како што веќе ти објасниле, станува збор за ирационален страв.Па незнам, не ми е јасно како може некој да се плаши од самоубиство? Да се плашиш дека ете некој ќе те убие да али дека сам ќе се убиеш ми е надвор од овој свет
Нема шаблон кај овие емоции.Сакаш да ми кажеш дека ти имаш таков страв? Баш ме интересира кои мисли и емоции ги имаш кога го доживуваш?
Кај анксиозноста скоро секогаш стравот е ирационален.Не е толку комплицирано да се сфати и не би рекол дека е ирационален страв. Внатрешните "демони" во секој од нас се способни на секаква пиздарија. Сигурно и ти имаш темна страна од која се плашиш и затоа и ти пишав ти посакувам никогаш да не те проголта, но верувај некои работи просто не ги боли кур дали ги сакаме или не во нашиот живот. Самоубиството кај психичките случаи не е никогаш поради изгубена желба за живот. Напротив, се работи за неподнослива психолошка тортура кој ти го одзема здравиот разум и привремено не гледаш друг излез освен да дејствуваш против болката која е толку остра што замаглува и логика и емпатија за блиски и се по список. Ако прашаш било кој што стварно бил/е во таква гомнарија ќе ти го каже истото. Е токму од ова се плашат луѓето кои осеќаат дека е голема веројатноста да изгубат контрола и влезат во психо-даунхил.
Не е ни најмалку кул да си жртва на сопствениот ум. Нема да те направи генијалец и нема да бидеш лик како во Beautiful Mind. Романтичарското портретирање и маркетингот на фармацевтската машинерија не се реалноста.
Срамота ти е муабетов, ептен.,,,bidi pokonkreten,ili odi da im
pomagash na tutunoberachite
koga go nizhat tutunot,
,,,a za kjotekot,, ochigledno e deka zborot e posilen od nabildanosta,,,a toa deka na slednata sobiranka ke pieme po edno pivo skopsko i se e mozhno,,,
,,,,i bez zakani te molam chuvaj si go umot za popametni raboti,,,
,,,muskuli site imaat ama vo deneshnicava umot e deficitaren,,
,,,I PS,,,gledaj podolgo vo zapirkite deluvaat psihostabilizatorno ,,,
,,,,bez ponatamoshni navredi i zakani,,
Муабетот ми беше конкретно за стравот од самоубиство и коктелот од депресија, анксиозност итн....Ментално минско поле каде не е се така ирационално.Кај анксиозноста скоро секогаш стравот е ирационален.
Не, нема да доживееш срцев удар.
Реален страв е да гледаш како ти се приближува диво животно.
Анксиозните личности не се самоубиваат, тие баш сакаат да живеат. Друго е депресивното нарушување, каде што човекот не гледа смисла на живеењето, едноставно нема желба да живее. Анксиозните личности и те како сакаат да живеат - само им е страв.
Па затоа почнуваат да ги избегнуваат ситуациите кои им предизвикуваат страв и паника - затворени простории, автомобили, лифтови... итн...
Апсолутно, само што е лоша кашата каде што се замешуваат сите психички состојби, оти тие меѓу себе можат да бидат поврзани, да даваат слични симптоми, но не секогаш заедно се појавуваат - таков е случајот со анксиозноста и депресивноста.Муабетот ми беше конкретно за стравот од самоубиство и коктелот од депресија, анксиозност итн....Ментално минско поле каде не е се така ирационално.
Мое генерално видување, афкорс. Секој е во различна каша со сопствени детали.