- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.773
- Поени од реакции
- 9.896
Бившиот.Еве го капитенот кај мене на аватар
Се уште е капитен. Наводно така е заведен.Бившиот.
Ајде добро е, само ФИРОМ да не е! Сеа грциве коа ќе рипнат, кој ќе ги слуша како плачатИнаку, ете ја сликата, ставиле МКД. Не е дека сакам да барам преку леб погача, но се додека не бидеме Republic of Macedonia (MKD), јас нема да бидам задоволна. Како што гледате, сите останати држави се најпрвин со нивните имиња, па под тоа се нивните кратенки, а ние два пати сме со кратенка. Ок, позитивно е, но ова не е победа, ниту пак признавање некое, ова е само чекор понапред, ама реалноста е дека се уште сме кратенка.
Извор.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 13:27 ---
Се уште е капитен. Наводно така е заведен.
Ок, ФИРОМ никој од нас не го сака. Ама како официјално име е напишан кодот на државава и тоа е несериозно. Значи денес играат Ангола и МКД, не играат Ангола и Република Македонија. А на Грците ова дури и повеќе им одговара, затоа што никаде веќе нема да пишува Macedonia, што нив највеќе им одговара, дури и ако стои ФИР пред тоа.Ајде добро е, само ФИРОМ да не е! Сеа грциве коа ќе рипнат, кој ќе ги слуша како плачат
Се согласувам, само поентата ми беше да реплицирам на тоа дека ова било успех. Кратенка не е успех. А и не гледам ништо лошо во тоа да се спомене истото, во темава се зборува за се и сешто. Секако дека најбитно е како ќе изиграме, ама нема ништо лошо и во споменувањето на проблемот.Мислам дека е глупо на секој турнир да се тупи тоа со името најбитно е да си изиграме баскетот и да влеземе на Олимпијада да покажеме дека вредиме и дека не случајно завршивме 4ти на Евробаскет... И овојпат се надевам дека ќе користиме повеќе играчи во ротација имајќи предвид дека го имаме и Кире Николовски уште една позитива на центарска позиција.
Е добро де не сме на политички фронт и во спортот се меша постојано едно те исто поентата е да си го изиграме баскетот и да се развие дискусија во таа насока што инаку се отворени темиве?Се согласувам, само поентата ми беше да реплицирам на тоа дека ова било успех. Кратенка не е успех. А и не гледам ништо лошо во тоа да се спомене истото, во темава се зборува за се и сешто.
Како и да е, да се вратам на нашето...
А бе да, ама во темите пред натпреварите се постираат секакви вести, се прават секакви муабети, често и оф-топик, така да не гледам ништо лошо во споменување на проблемот. Не е политички фронт, туку реалноста, каде се протнува муабетот дека МКД е топ.Е добро де не сме на политички фронт и во спортот се меша постојано едно те исто поентата е да си го изиграме баскетот и да се развие дискусија во таа насока што инаку се отворени темиве?
Инаку лоша вест
http://kurir.mk/sport/kosarka/76407-Samardziski-povreden-no-ke-igra-protiv-Angola