Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Да, ке видиме. Како и да е тешко да го симнат од власт, а и западот ја стега јамката околу Косово...
Сега има толку многу гомна направено што кога ќе посакаат можат да го симнат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
Trebno vi e Kosovo vaka iskreno. Ako izdejstvuvate tamu nekoj del sto vi e biten da vi go vratat arno, ako ne turi mu kurot, pisi propalo e Kosovo.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Интересно е што воопшто Американците не ја спомнаа таа корекција на границите со што Косовските Срби би потпаднале под Р.Србија. Изгледа ќе се оди на целосно признавање, а на тие 100К Срби Господ нека им е на помош.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.625
Поени од реакции
11.689
Cisto se somnevam okolu toa.
истиот муабет и за косово беше, ретко кој мислеше дека ке го дадат србиве
ама изгледа сега глатко ке го лапнат ко ние за името

Sent from my iPhone using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
истиот муабет и за косово беше, ретко кој мислеше дека ке го дадат србиве
ама изгледа сега глатко ке го лапнат ко ние за името

Kosovo 20 godini prakticno e druga drzava so site nisani so se. Neznam koj toa mislese deka nema da go dadat. Dadeno e toa oddamna.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Сега зависи кој од која точка гледа на српскиот пат. Ти си проруски, ја сум проевропски и знам и таа и таа опција што носи. Е сега Јанковиќ го пофалив дек е подобар од ѓилас, јанковиќ и компанија. Само што Ѓилас е понамажен политичар и што сакаш мисли, ама добар менаџер. Направи неколку добри работи во Белград додека беше градоначалник, ама се покажа како човек кој не успеа да искористи неколку зицери кои му ги пружи вучиќ.
Види другар батали тоа проруски, проамерички... добар политичар е кој застапува интереси на својот народ и земја па нека се врти према русија и америка или европа колку пати сака, Тито рецимо е школски пример за истото, Јанкела беше бот пар екселанс, европска издркотина кој ке водеше вазална политика, спремен беше за Космет да потпише капитулација, сереше по медиуми за сребреница и остали срања, секој српски политичар кој е спремен да прави компромис за Космет за мене не е добар политичар па ако сака нека биде и промарсовски.
Автоматски споено мислење:

Само ДЈБ мислам дека би можеле да сменат нешто во Србија, вие двајца што мислите?
Само улица како што беше пред некој ден, инаку иста ситуација и принцип на владеење на Грујо само на 10 пати појако пуштен или си со нас или си против нас, секој што не да е против, туку да е неутрален е шиканиран и дискредитиран и тоа почнни од најмала селска оптшина и нејзина управа до Београд.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.625
Поени од реакции
11.689
Kosovo 20 godini prakticno e druga drzava so site nisani so se. Neznam koj toa mislese deka nema da go dadat. Dadeno e toa oddamna.
јас ти гарантирам дека сеуште ке најдеш луѓе што веруваат дека ке го вратат косово

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
јас ти гарантирам дека сеуште ке најдеш луѓе што веруваат дека ке го вратат косово

Ја ти гарантирам дека Космет бил 500 години под ропство и далеку позаебана и гадна империја па некако успеале да го вратат, така и сега истатаземја е окупирана од империјална сила не од албанци и додека има интерес ке биде окупирано,али пошто е општо познаато дека таа империјална сила полека ја губи доминацијата во светот, како и тоа дека интересите се менуваат, незнам која будала би прифатила и де јуре признае како независна држава, а при тоа да има резолуција 1244 прифатена од совет на безбедност која што позади неа стојат две големи светски сили како Русија и Кина.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
Ја ти гарантирам дека Космет бил 500 години под ропство и далеку позаебана и гадна империја па некако успеале да го вратат, така и сега истатаземја е окупирана од империјална сила не од албанци и додека има интерес ке биде окупирано,али пошто е општо познаато дека таа империјална сила полека ја губи доминацијата во светот, како и тоа дека интересите се менуваат, незнам која будала би прифатила и де јуре признае како независна држава, а при тоа да има резолуција 1244 прифатена од совет на безбедност која што позади неа стојат две големи светски сили како Русија и Кина.
Po 500 godini od sega mozi ke mani asteroid i cela covecka civilizacija ke iscezni kako takva. Realno ete za 50 godini od sega Srbi tamu ni za lek nema da ima osven tuk i tamu nekoj enklava so dotraeni starci. I stvarno be zosto vi e teritorija naselena so 99,9 neprijatelski nastroeno naseleni. Dosadno vi e, nema koj da ve terorizira. Si sakate belja? Trn vo zdrava noga?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Po 500 godini od sega mozi ke mani asteroid i cela covecka civilizacija ke iscezni kako takva. Realno ete za 50 godini od sega Srbi tamu ni za lek nema da ima osven tuk i tamu nekoj enklava so dotraeni starci. I stvarno be zosto vi e teritorija naselena so 99,9 neprijatelski nastroeno naseleni. Dosadno vi e, nema koj da ve terorizira. Si sakate belja? Trn vo zdrava noga?
За 5 месеци од сега можда ке фати некој заебан вирус па ке испоцркаме сите што има да живееш и да мислиш за следни 50 години, еве имаш банки, лихвари задужи се од сега проживеј по кафани, егзотични места, курви, алкохол и дрога и ич кур да не ти чуе, најбољи ке пројдеш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
За 5 месеци од сега можда ке фати некој заебан вирус па ке испоцркаме сите што има да живееш и да мислиш за следни 50 години, еве имаш банки, лихвари задужи се од сега проживеј по кафани, егзотични места, курви, алкохол и дрога и ич кур да не ти чуе, најбољи ке пројдеш.
E dobro de ako ne fati, stvarno zosto vi e.
Toa mene me interesira. Aj da bese naselena so civiliziran narod, aj da imase izlez na more, nesto bilo sto pa da se zamaras. Vaka bezveze, samo problemi.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
E dobro de ako ne fati, stvarno zosto vi e.
Toa mene me interesira. Aj da bese naselena so civiliziran narod, aj da imase izlez na more, nesto bilo sto pa da se zamaras. Vaka bezveze, samo problemi.
Прво огромно културно и историско наследство, друго од таму ни е потекло и знаеме кои сме и што сме, третто дали ти мислиш дека сега ако го продадеш Космет ке се застанат на тоа, имаш тука Санџак, Војвидина, Српска...
Автоматски споено мислење:

Што би рекли Боеград се брани на Космету!

Kajgana Shop

На врв Bottom