preku Kopernikus TV najsrBskiot duhoven vogja vlezeivoUnited Media,zatoa bega Ivanovic, tamu e se pod kontrola na sns, go kupija i NIN, segase obiduvaat nesto so Radar amakilavo,eve i Proglas nesto ke se obiduva pred lokalnite za Belgrad, ama tesko
Погоди кој гледа Пинк од нив двајцата...Имав гости од Србија, две генерации. Младиот дрвја и камења по Вучиќ, постариот здушно го брани, добро што не се степаа на крајот.
Длабоко поделено и поларизирано општество.
Vučić na vlast dojde 2012 ili 2013Колку и да се критикува Вучиќ, човеков со дипломатија успеа да ја развие Србија.
да не заборавиме каде беше Србија во 1999 година. санкции, бомбардирана итн
Kakva e ova izjava? Dali e Makedonijia nezavisna i suverena ili ne e? Zošto treba da se obožava državnik od druga država, koj i da e? Nema vrska dali e Putin, Vučič, Tramp, Bajden, Makron, itn...Сите кои мислат лошо за Господинот Вучиќ, и мислат лошо на Србија и Македонија... Да не беше Господинот Вучиќ за време на Короната, пците со маст немаше да не јадат
Зошто Вучиќ знае да води држава. Нас не водат идиоти.Kakva e ova izjava? Dali e Makedonijia nezavisna i suverena ili ne e? Zošto treba da se obožava državnik od druga država, koj i da e? Nema vrska dali e Putin, Vučič, Tramp, Bajden, Makron, itn...
И Милошевиќ и Груевски имаа времетраење од точно 10 години пред Западњаците да решат да ги тргнат, Вучиќ само што достигна 10 години владеење и веќе почнаа мераците да се бутне, макар скромни.Државата, тоа сум јас... Грујо, Вучиќ, Слобо... етц.
Mentalitet na podaništvoДржавата, тоа сум јас... Грујо, Вучиќ, Слобо... етц.
Вас уште ве дупат дека менување ботови секои 4 години е демократија.Mentalitet na podaništvo
Никој не спомна демократија, јас спомнав дека е срамота политичар од друга држава да биде идолВас уште ве дупат дека менување ботови секои 4 години е демократија.
Па кој да ми биде идол, ковачевски, апасијата или мицко?Или со други зборови и по турски, менталитет на раја, рајски менталитет. главна одлика - клечење пред авоторитети, безпоговорна послушнпст, верување на секоја лага, страв или што би рекол нашиот народ „спуштена глава, сабја не сечи„, барање и најдување оправдување за својот страв о верувања како на пример:
Никој не спомна демократија, јас спомнав дека е срамота политичар од друга држава да биде идол
Зошто ако некој работи добро да го менувам. Кое е тоа фајде? Што ќе ми е некој бескорисен да ја управува државата.Nikoj. Nieden političar ne treba da e idol. Treba da gi menuvame ko čorapi i da gledame kako rabotat, da ne kradat, tie da se plašat od nas a ne nie od niv.