S
Shellshock nam67
Гостин
Ау, како бе да не се насмеам на ова!? Бетчево само што не рекло дека санскритот е понов од балканскиот албански и дека проблемот е што албанското писмо е ново. И ти ми викаш дека си лингвист, а??? Дај не зезај!!!
Јас ја знам оваа, Беткава твоја, таа тврди дека ние, Балканците, сме Келти.Ти велам дека на темава фали уште Донски да раскаже сон, а верувај ми Донски има многу соништа.
Прво, кажи ми од кои форуми ги копаш глупостиве, оти сам не ги наоѓаш, неповрзани ти се со темава. Потоа, за она што јас го зборувам од лингвистички аспект ѕирни ги: Goodwin, Chadwick, Howard, Weir Smyth, Greenough, Bach, Kittredge, D'Oog, Charlton, Sage, Mahoney, Liddell, Scott, Rydberg-Cox, Loyd, Blass, Schwyzer... Овие дечки се врвот во мојата струка, а како што можеш да видиш, меѓу нив нема стручњаци од Балканов. Не велам дека кај нас нема стручњаци, туку ги сметам како неутрални во случајов.
Велиш дека Албанците се постари од Македонците? Па, зошто сте бегале `ко глувци од Филип Втори? Ве измалтил уште во неговата рана младост. Ако сте биле Ab origines зошто сте немале каде да се засолните туку сте бегале, сте се повлекувале, накај морето? Или во пештери сте живееле?
Името Албанија,Албанци, Илирија, Илири кое го спомнуваат античките автори не се однесува на вас. Тоа е и проблемот со темава. Се добива впечаток дека вие сте овдешни, а не дојденци, што претставува грубо менување на историјата. Вие не сте од овде, не сте ab origines. И картата која ти ја прикажав во мојот претходен пост го потврдува тоа. Вие се обидувате да се претставите од овде, бидејќи секој има потреба да припаѓа некаде.
da rascistime so kecinava )tie doagjaat nekade vo sredinata na 16 vek kako plevel koj go nosela osmanliskata imperija na balkanot ya razbivanje na slovenskiot element vo makedonija.
kakvi iliri kakvi bakraci nemaat nikakava vrska skiptarite so antickite iliri.