Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Дали не ви е срам вие што го дадовте гласот за Хорхе, дали дома вака сами кога седите пред компјутер и ги гледате неговите епски настапи и потези не си велите што направив јас.

Јас мислам дека тој ќе биде првиот претседател што ќе добие кривична пријава а можеби и отповикување.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Единствен асален претцедател на Макеоднија бил Борис Трајковски.
Хммм.... Мислам дека многу ги воздигнуваш неговите капацитети. Мислам дека немаше капацитет ни за политичар, а камо ли за претЦедател.[DOUBLEPOST=1464593447][/DOUBLEPOST]
Ај уште еднаш, СЈО е формирано да го истражи криминалот во бомбите кои сите го слушнавме!
Така е, но е формирано спротивно на уставните одредби, односно, формирано е нелегално. Тоа е рак раната. И што ако се изречат пресуди, а по некое време СЈО се прогласи за неуставна институција (каква што и е). Сега под притисок не се преиспитува уставноста, а се сомневам дека е можно под притисок судот да се прогласи ненадлежен или слично, со што би се дало легитимитет.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Кај е бе Гордето ја неам видено бааги време !!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дали не ви е срам вие што го дадовте гласот за Хорхе, дали дома вака сами кога седите пред компјутер и ги гледате неговите епски настапи и потези не си велите што направив јас.

Јас мислам дека тој ќе биде првиот претседател што ќе добие кривична пријава а можеби и отповикување.
Зошто кривична? И другите претседатели „помилуваа“.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Зошто кривична? И другите претседатели „помилуваа“.
Да ама си има процедура и не е правилно применет законот за помилување "одлуката за аболиција се донесе врз основа на непостоечки член од Законот за помилување, а тоа е избришаниот член 11".

Ако ова е точно постои можност за обвинување за злоупотреба на службената положба и овластување

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Која иронија, најдлабоко ќе ви го спопика НЕУСТАВНО СЈО и СОРОС. А паторот така невин и наивен, плус патриот најголем, пастир. Па уште си мислат дека на сите нас што имаме повеќе од 2 грама памет, дека ни е мило што е така.
Не е исто да те изеде лав и да те исклљукаат чавки до смрт. Космичката правда за паторот е да загине во јавен линч како Гадафи, со стап у шупакот, па тогаш да ве чујам да гракате за неуставност. Ни ги подувте јајцата со тие малоумни репетиции.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
И вие сеуште мислите дека некој ќе биде обвинет, осуден и затворен. Патетични сте.
СЈО е немоќно и неспособно.

W

wicked_1

Гостин
Така е, но е формирано спротивно на уставните одредби, односно, формирано е нелегално. Тоа е рак раната. И што ако се изречат пресуди, а по некое време СЈО се прогласи за неуставна институција (каква што и е). Сега под притисок не се преиспитува уставноста, а се сомневам дека е можно под притисок судот да се прогласи ненадлежен или слично, со што би се дало легитимитет.
Таман работа корумпиран и нелегитимен орган да преиспитува нечиј легитимитет. Пак ништо не си разбрал.(n)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Аман бе вие бранители на уставот и законите само кога ви одговара.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А не треба ли да се бранат уставот и законите? Јас мислам дека секогаш треба. А ти Zedd?
Има луѓе без мозок кои мислат дека не треба така, дека треба по потреба да се линчува, а ќе ги прашам „што ако нив некој така им пресуди“. Макар и по грешка.. „извини, морално беше“.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
А не треба ли да се бранат уставот и законите? Јас мислам дека секогаш треба. А ти Zedd?
Има луѓе без мозок кои мислат дека не треба така, дека треба по потреба да се линчува, а ќе ги прашам „што ако нив некој така им пресуди“. Макар и по грешка.. „извини, морално беше“.
Клучниот збор во твојот пост е секогаш. 10 години законите не важат за една група луѓе кои што направиле сериозни кривични дела. Сега кога конечно има институција што чепка и по криминалот на власта плачат дека е неуставна.

Што се однесува за линч секако дека сум против, не му го посакувам тој среќен крај на фирерот

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не е работата дали некој плаче или не, туку дали е уставна или неуставна институција. Дали некој направил криминал, некој ќе рече дека има, некој дека нема... А и криминалците мора да се гонат по закон и ред... во спротивно може да тужат и да се „извлечат“. Само „недоквакани“ луѓе може да изјавуваат дека е неважно да се постапува по закон.
Линч никому не посакувам. Да тргнеме од себе... да не линчува некој по грешка, би сакал ли?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Зошто за Едмонт Темелко не е повлечена аболицијата? или тој не се класифицира како политичар?

Џабе се мачат. Вистината е посилна од се, се излегува на виделина, бавно но сигурно.
56/56

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom