Ја мислам оти СЈО ќе испадне дабетер и од анкетната на Шилегов...Како си ја има СЈО распоредено работата, секоја недела во центар пажња се во јавноста.
Мислам дека не е исто. Министерот е буквално вработен во министерството (владата), пратениците недоаѓање во Собранието може да го прават заради начин на работа (политички, тактички)... подруг вид на работа е.[DOUBLEPOST=1460362248][/DOUBLEPOST]Зошто истото не важеше и за пратениците кои не се појавуваа на работа со месеци, но затоа редовно се појавуваа пред банкомат кога се делеше платата?
Уставниот може (а според мене и треба, и мора) да го прогласи СЈО како неуставно и да го укине.Моќта на СЈО е многу поголема од уставниот суд.
Неможи константно покрај тон докази да се кочи работата на СЈО и да не се подржува од тие кој се потпишаја на тој договор. Ако продолжи вака работава и не е исклучена можноста, можно е и реално да се излези со Специјален суд. Година и пол помина и се е по старо, никој не одговара, сите се на слобода,секој си тера по свое. По мене ако се формира тој Специјален суд, ке ги ичисти криминалците и од едниот и од другиот табор, само нема да биде таа бројка толку голема колку кај моменталната власт. Верувам дека на Македонија му предстои конечно крај на ова политичка криза, и конечно посветла и помодерна иднина за сите.Еј добар си. Па ни повеќе ни помалку во Хаг. Веројатно суд кој ќе суди случаи поврзани со злосторства против човештвото а ќе сведочат заев, љубе, верушевски и велија?
Незнам дали може, и колку ќе биде паметно тоа. Ако се укине СЈО, Заев продолжува со бомби. Влегуваме во уште подлабока криза, од една страна ќе се објавуваат разговори, кој можат да бидат заследени со гнев,омраза ,протести од произлезените детали од самите разговори шо не му оди во корист на режимот, од друга страна неможат да го уапсат шо пак не му оди во корист на власт . Од трета страна не се почитува СЈО, и ниеден нема досега одговарано за ништо иако постојат тон докази за криминал и не се прифатени..[DOUBLEPOST=1460362248][/DOUBLEPOST]
Уставниот може (а според мене и треба, и мора) да го прогласи СЈО како неуставно и да го укине.
Кога веќе ја поделија државава во се и сешто, народот го поделија. Негледам причина и зошто да не се доведе некоја сила што може да се справи со оваа состојба, и повторно да не обедини сите. Друг начин нема, јас сум сигурен дека 99% од лугете се сложуваат дека криминалците треба да одговарат било да се од Сдсм, било да се од Дпмне.Специјален суд
Од се, најмногу ни треба еден потоп.
Точно ќе ја намали омразата, и ке ја смири политичката криза на начин што, ке ги изпозатворат сите криминалци од двата табора, не да се повлечат од позиција, да ГИ ЗАТВОРАТ. 99% тоа го посакуваат без разлика на партијата. Па да видиш седне наредните челници на партиите дали ке се осмелат да одат по ист пат.Да не обедини? Не трипај.
Кога ке почнат да се апсат од двата табора тие ВИСТИНА ШО НАПРАВИЛЕ криминал, а не медедиумска хајка за измислен криминал, и до доказ точно прецизно да биде јавно објавено вклучувајки го и судењето. Тогаш цело минирајне од страна на медиумите ке падни во вода. Сите тоа го посакуваме.Џабе е специјален суд кога ВМРО преку нејзините медиуми ќе го минира уште пред да го направат, па на крај Цветко од Мислешево ќе мислит дека Заев, странски служби, ѓаволот ова го прават за инает на големата држава Македонија, и сакаат да го срушат вечниот владател Груевски со лаги и манипулации.
Па после ќе се тепаат пред продавници.
Во времето и за Слободан Милошевиќ тоа беше научна фантастика. И србите беа манипулирани но видовме после што им се случи. Со САД и ЕУ нема заебанции. Јас мислам дека ќе се радикализира политиките на Западот. Почнаа да испратат сигнали за тоа.Џабе е специјален суд кога ВМРО преку нејзините медиуми ќе го минира уште пред да го направат, па на крај Цветко од Мислешево ќе мислит дека Заев, странски служби, ѓаволот ова го прават за инает на големата држава Македонија, и сакаат да го срушат вечниот владател Груевски со лаги и манипулации.
Па после ќе се тепаат пред продавници.