Како што кажав религиите мака мачат да покажат и докажат која е онаа -вистинската- а бидејќи сите имаат ексклузивно право и копирајт на вистината тоа неизбежно води кон судар.
Napotiv drugarce nie ne se macime da dokazeme koja vera e vistinska,nie samo se obiduvame da ja prestavime vistinskata religija sto ni e dolznost,a se drugo ostanuva na covekot karsi mene dali ke go prifati toa ili ne....zboram za Islamot.
Allah mi e svedok deka ne sum dojden tuka da se karam,ili da bezredam...cisto onaka da zborime za vistinata.
Posto dosega nieden Hristijanin ne ostanal do kraj da zbori so mene za verat...uste po prvoto prasanje magla fakja
Како и што твоите одговори не им одговараа на другите. Членот Атеист нешто ти објаснуваше, пошто имал читано куран и пак не се разбравте.
Koga si razjasnuvavme so toj covek mislev deka nesto ne e vo red so mene i deka jas nemozam da svatam,no odkoga dobro gi prolistav tie raboti vidov deka toj so svoite citati se slaga so mene samo sto toj nekako kako so sila da faakase krivini,i mu pobarav nekolku pati objasnuvanja za toa sto toj go prilozuva kako citat no ostana nem na toa...roveri sam ako sakas ke vidis soven ako cicko moderator ne go izbrisal toa
Има 1001 контрадикторност и грешка. Само пак на крајот ќе си го толкуваш како што ти одговара а исто и другите верници како што нив им одговара така да таа тема нема крај.
Арогантно и неуко е од религиите да полагаат некакви заштитни права на вистината бидејќи до неа се доаѓа по тешки и макотрпни процеси во кои генерации научници, писатели, истражувачи и многу други луѓе го вложиле својот живот, а не - земи некоја т.н. света книга и толку.
Малку почит кон оние кои ви го направиле животот полесен,поудобен и посодржаен. Вашите прабаби и прадедовци го поминувале цел живот во радиус од 2-3 километри, а сега сите земате здраво за готово што имате секакви можности во најголем дел - остварени од атеисти.
Jas kazav miliarda pati i eve uste ednas...na site vi e dostapen Kur'anot zemete procitajte i najdete edna ama samo edna greska jas ostavam Islam..cesen zbor.
Za boldiranovo:
Zivotot e epten lesen i ubav,no nie samite si go oteznuvame
Гледам во изминативе 50 тина страници има натегања дали постои Бог. За мене постои. Мене доволен доказ за постоењето на Бога ми се моите родители и предци кој верувале во него. Бидејќи сум традиционален тип автоматски го профаќам и тоа. Но мојата верба во Бога не се базира само на традиционални вредности. Фактички ти вистински почнуваш да веруваш во Бога оној момент кога самиот ќе одлучиш. Јас не гледам зашто да не верувам во Бога, мене не ми требаат чуда за да поверувам во Бога, мене ми е доволно учењето на Бога и јас во главном кон Бога гледам како голем учител кој не учи да се сакаме себе си и све околу нас бидејќи Бог е во сите нас и околу нас. Како ќе се однесувам ја према себе си така и Бог ќе се однесува према мене. Како ние ќе се однесуваме спрема било што на светов така Бог ќе ни врати. Познавајќи го учењето на Христијанството и за што тоа се залага замислете само колкаво значење имало тоа пред 2000 години.
Zborov ti vredi...ako e vistina taka sekoja cest milojko
Vaka sega.CItaj. Sakas da kazes deka samo onie koi veruvaat vo bog se pravedni. se sakaat megusebe i ne mislat loso.
Pa nikoj ne e svetec be.
Eve jas sum Ateist i sto deka sum ateist. Ne mrazam nikogo ne se karam so nikogo i nikogas na nikogo ne sum mu pom islil loso.
PS: na nekoi ne im e potrebebna pomos od bog za da bidat dobri luge.
Taka e vo pravo si,mada si ateist dokaza dosta pati deka si realen i dobar covek,mada zanes i ti da izlezes od kolosek sto e i kraj kraeva normalno za eden covek....Pred se mora covek da ima osnovna kultura za da moze da se vklopi vo koe bilo drustvo,no se zaprasa dali e rabotava da gi sakas site,da ne lazes da ne krades i gotovo dobar covek si?
Dobar covek e onoj koj gi izvrsuva Allahovite naredbi i zakoni kako sto kaza milojko bez da ni trebaat cuda mada gi imavme i gi imame na veliko.
A sto da pravi tokmakov Let koj sto celo vreme se sluzi so navredi i toa kon Bog kon negovite poslanici...sto zasluzuva takviot covek? da go sakame? Samo da mozam da dojdam do nego ima cel zivot da go ostavam da odi na edna noga....da me pcue mene ili da me vrega vi se kolnam nema tolku da se lutam,ama za toa sto gi vrega Bog i poslanicite nemozam da mu prostam.