Ti ja osekas tvojata ubedenost kon tvojata vera jas ja osekam mojata ubedenost kon mojata vera....
Како што кажав религиите мака мачат да покажат и докажат која е онаа -вистинската- а бидејќи сите имаат ексклузивно право и копирајт на вистината тоа неизбежно води кон судар.
Na mnogumina od forumov im postviv mnogu prasanja od nekoi citati od bilblijata ama na nitu eden od niv odgovorite ne im fakaa mesto,no voopsto ne mi e tesko i so tebe da se obidam.
Како и што твоите одговори не им одговараа на другите. Членот Атеист нешто ти објаснуваше, пошто имал читано куран и пак не се разбравте.
kaj se kontradiktornostite i greskite
Има 1001 контрадикторност и грешка. Само пак на крајот ќе си го толкуваш како што ти одговара а исто и другите верници како што нив им одговара така да таа тема нема крај.
Арогантно и неуко е од религиите да полагаат некакви заштитни права на вистината бидејќи до неа се доаѓа по тешки и макотрпни процеси во кои генерации научници, писатели, истражувачи и многу други луѓе го вложиле својот живот, а не - земи некоја т.н. света книга и толку.
Малку почит кон оние кои ви го направиле животот полесен,поудобен и посодржаен. Вашите прабаби и прадедовци го поминувале цел живот во радиус од 2-3 километри, а сега сите земате здраво за готово што имате секакви можности во најголем дел - остварени од атеисти.