Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
во 8 литарски аквариум има ли некој риба шо може да живее? гледам бета риби по интернет предложуваат ама незнам кај да најдам во мк

во 8 литарски аквариум има ли некој риба шо може да живее? гледам бета риби по интернет предложуваат ама незнам кај да најдам во мк
Сегде кај што се продаваат риби имаш бета борци. Здрави перки и силни конкретни бои треба да има здрава бета риба

Здраво
Во петокот си купивме златна рипка од пет шоп Делфин Аеродром
Ја ставивме во кугла , ставив отстоена вода и три капки од Tetra AquaSafe ,песок
Но рибата постојано е на дното
Додадов и потопла вода да не е студена , но повторно ништо
Дали некој би може да ми каже што е проблемот

Имам 3 караси во кугла околу 7 литри, си пливаат, вака весели се. Си јадат и редовно си одат во "WC" :icon_lol:
Не знам што им значи тоа се качуваат нагоре и си прават меурчиња. Гледам некој го поставил истото прашање ама нема одговор.

Имам 3 караси во кугла околу 7 литри, си пливаат, вака весели се. Си јадат и редовно си одат во "WC" :icon_lol:
Не знам што им значи тоа се качуваат нагоре и си прават меурчиња. Гледам некој го поставил истото прашање ама нема одговор.
Бета борецот сигурно зима воздух, а за златната рипка не сум сигурен.

На едната рипка и е малку отечено окото, читав нешто на google, најдов дека е popeye, инфекција исклучувам затоа што ќе се појавеше и на другото око, а и другите риби ќе се заразеа, не знам до што би можело да биде, имате слично искуство?

Дечки 2 златни рипки ми умираат во кугла.
И тос во рок од месец дена како ги купив.
Правев се што ми кажа таа во Пет шопот, редовно храна за риби, менување вода и пак...
Што е проблемот?

Порачувал ли некој украси за аквариум од тему?
Читав наназад некој имаше пишано да не се ставаат вештачки работи па не знам дали да порачам нешто што ми фаќа око, да не си го упропастам аквариумот или полошо да ми умрат рибите

Логички, сите вие што пишувате на темава НЕ СТЕ педери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom