"Адутот" ДЕКОЛТЕ

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Морам да признам дека кај мене кога ќе излезе некоја со ваков адут заборавам да кажам бељот и ром-бељот и многу пати ја заборавам најавата.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Воопшто не практикувам да вадам на тацна поинтимни делови од телото, освен кај што треба или сакам, нали. Посебно не, ако ми треба некаква услуга. За внимание уште помалку. Ако барам услуга, а тоа е од машка особа, напротив уште повеќе кријам се` што имам, за да се сконцентрира на барањето. Нека ми се најде ако сака, ако не здравје, секогаш ќе се најде друг.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
Воопшто не практикувам да вадам на тацна поинтимни делови од телото, освен кај што треба или сакам, нели. Посебно не, ако ми треба некаква услуга. За внимание уште помалку. Ако барам услуга, а тоа е од машка особа, напротив уште повеќе кријам се` што имам, за да се сконцентрира на барањето. Нека ми се најде ако сака, ако не здравје, секогаш ќе се најде друг.
е ова посебно ме заинтересира, посебно она кај што треба.
ај малце објасни какви се тие ситуации каде што треба. ете некоја смета дека треба да ги подизвади своите атрибути за да добие внимание или услуга. значи индивидуална работа, така да стварно ме интересира кои се тие ситуации каде што треба спред тебе.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
е ова посебно ме заинтересира, посебно она кај што треба.
ај малце објасни какви се тие ситуации каде што треба. ете некоја смета дека треба да ги подизвади своите атрибути за да добие внимание или услуга. значи индивидуална работа, така да стварно ме интересира кои се тие ситуации каде што треба спред тебе.
Не знам како не ме сфати. Нема да ги кријам и пред партнерот веројатно. Логично и едноставно нели:) Освен него, никој друг нема потреба да се лигави на мене. Добро, не дека шетам со бунди преку лето, но секогаш внимавам да изгледам пристојно и раслечена во границите на нормалата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
Не знам како не ме сфати. Нема да ги кријам и пред партнерот веројатно. Логично и едноставно нели:) Освен него, никој друг нема потреба да се лигави на мене. Добро, не дека шетам со бунди преку лето, но секогаш внимавам да изгледам пристојно и раслечена во границите на нормалата.
јас те сватив многу добро, но некако беше од машка гледна точка провокативно напишано, па ете имагинацијата ми се разбуди па си реков да прашам:).
инаку кога одиш на плажа одиш покриена нели, оти таму буквално ама буквално секој има пристап до твоите дарбини.
па уште и ако си топлес што стана практика во последно време, тогаш што правиме. и сега која е разликата некој ако те види на плажа со цицињата испупчени па уште и ако дува ладно ветерче а ти си излегла од вода, со тоа пупките стакло се сечи од што се наоштрени и тој истиот ако те види во урбана средина со длабоко деколте.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
јас те сватив многу добро, но некако беше од машка гледна точка провокативно напишано, па ете имагинацијата ми се разбуди па си реков да прашам:).
инаку кога одиш на плажа одиш покриена нели, оти таму буквално ама буквално секој има пристап до твоите дарбини.
па уште и ако си топлес што стана практика во последно време, тогаш што правиме. и сега која е разликата некој ако те види на плажа со цицињата испупчени па уште и ако дува ладно ветерче а ти си излегла од вода, со тоа пупките стакло се сечи од што се наоштрени и тој истиот ако те види во урбана средина со длабоко деколте.
Провокативно напишано? Ах бе мажи... кога ќе ве научам?:icon_lol:
За плажата... секако дека не може да ја споредуваме со улица, кафич, канцеларија и сл. На плажа сите се соблечени, па останува попалените мажи да зјапаат во сечие голо парче месо, што за мене е недолично и вулгарно. Од друга страна па и таму има жени кои ги гледаат сите, а и такви кои неприметно ќе си го поминат денот. Разликата ја знаеш и сам. Тие што се очајни за машки погледи и сечие внимание се трудат да го добијат. Не може сите да се поистоветуваат, па и кога се само со две минијатурни парчиња на нив.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
Провокативно напишано? Ах бе мажи... кога ќе ве научам?:icon_lol:
За плажата... секако дека не може да ја споредуваме со улица, кафич, канцеларија и сл. На плажа сите се соблечени, па останува попалените мажи да зјапаат во сечие голо парче месо, што за мене е недолично и вулгарно. Од друга страна па и таму има жени кои ги гледаат сите, а и такви кои неприметно ќе си го поминат денот. Разликата ја знаеш и сам. Тие што се очајни за машки погледи и сечие внимание се трудат да го добијат. Не може сите да се поистоветуваат, па и кога се само со две минијатурни парчиња на нив.
мажи де мажи:D . незнам што те чуди. нас не не научија како мали не пак сега. тое и колку и да нејкиш со еден дел од окото онака скришум ке ѕирниш, инаку нема жив да бидиш. појако од нас е .
е сега има една работа која претпоставувам повеќето мажи ке се сложат. на пример повозбудливо за гледање е делимично соблечена или облечена жена отколку гола. во голата жена кога ја гледаш шо знам нема фантазија, нема недоречености. се ти е тука на тацна изваено. додека едно парченце да имаш на себе кое покрива 0.1 % од цицето нешто ке фали и одма фантазијата ти се буди како тој дел што фали изгледа. нели цело е кога има се. е затоа кога ке видат малце подоцкриен дел од некоја женска облина автоматски се уклучува малиот мозок кој сака да ја долови целата слика. а вие жените многу добро знаете да ни ја искористите таа слабост кога сакате да бидете забележани без разлика дали намерно или несвесно.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
мажи де мажи:D . незнам што те чуди. нас не не научија како мали не пак сега. тое и колку и да нејкиш со еден дел од окото онака скришум ке ѕирниш, инаку нема жив да бидиш. појако од нас е .
е сега има една работа која претпоставувам повеќето мажи ке се сложат. на пример повозбудливо за гледање е делимично соблечена или облечена жена отколку гола. во голата жена кога ја гледаш шо знам нема фантазија, нема недоречености. се ти е тука на тацна изваено. додека едно парченце да имаш на себе кое покрива 0.1 % од цицето нешто ке фали и одма фантазијата ти се буди како тој дел што фали изгледа. нели цело е кога има се. е затоа кога ке видат малце подоцкриен дел од некоја женска облина автоматски се уклучува малиот мозок кој сака да ја долови целата слика. а вие жените многу добро знаете да ни ја искористите таа слабост кога сакате да бидете забележани без разлика дали намерно или несвесно.
Добро што си признаваш, макар само за себе.:icon_lol:
Со вториот дел се сложувам. Секој човек (и мажи и жени) е далеку попривлечен кога е облечен. Нема ништо интересно и привлечно во целосната или делимична разголеност. Тоа мислам дека е некакво општо непишано правило или мислење, па затоа не сфаќам од кај потребата кај поголемата женска популација да се оди контра.:icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
Добро што си признаваш, макар само за себе.:icon_lol:
Со вториот дел се сложувам. Секој човек (и мажи и жени) е далеку попривлечен кога е облечен. Нема ништо интересно и привлечно во целосната или делимична разголеност. Тоа мислам дека е некакво општо непишано правило или мислење, па затоа не сфаќам од кај потребата кај поголемата женска популација да се оди контра.:icon_lol:
кој признава пола му се простува нели??
за втрориот дел малце се промашваме посебно за она делумна.
треба малце делумна разгленост. таа е катализатор на имагинацијата. сепак треба од некаде да се почни , треба нешто да ја пробуди желбата. ако си облечена како калуѓерка праќаш погрешни сигнали. ама добро обликувани разголени нозе, малце подистакнато деколте или кракто сукње или куси пантолинчиња од кои само малце наѕира дел од стегнато газе и тоа како стимулативно делува да се завртиш и онака да ја скенираш. другото е веќе дел од твојата фантазија како ке ги пополниш празнините.
инаку за мене лично за другите незнам добро облукувано газе или гради со некое парталче на нив колку да се речи дека не се голи делуваат далеку постимулативно од цело голо женско без ништо на неа или пак ајде откриена вагина. нема ништо ама баш ништо привлечно во тој дел од женското тело или е далеку помалце стимулативна од другите атрибути кои ги имаат. таа е крајната дестинација, целта но шознам не е то то.
сепак и при секусален контакт пред очи ти се мафтаат или цицињата или се тресе газето, зависи од позата. така да тие многу повеќе ме асоцираат на секс отколку вагината.
а пошто машкиот мозок знаеме на што претежно мисли поентата е јасна.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
кој признава пола му се простува нели??
за втрориот дел малце се промашваме посебно за она делумна.
треба малце делумна разгленост. таа е катализатор на имагинацијата. сепак треба од некаде да се почни , треба нешто да ја пробуди желбата. ако си облечена како калуѓерка праќаш погрешни сигнали. ама добро обликувани разголени нозе, малце подистакнато деколте или кракто сукње или куси пантолинчиња од кои само малце наѕира дел од стегнато газе и тоа како стимулативно делува да се завртиш и онака да ја скенираш. другото е веќе дел од твојата фантазија како ке ги пополниш празнините.
инаку за мене лично за другите незнам добро облукувано газе или гради со некое парталче на нив колку да се речи дека не се голи делуваат далеку постимулативно од цело голо женско без ништо на неа или пак ајде откриена вагина. нема ништо ама баш ништо привлечно во тој дел од женското тело или е далеку помалце стимулативна од другите атрибути кои ги имаат. таа е крајната дестинација, целта но шознам не е то то.
сепак и при секусален контакт пред очи ти се мафтаат или цицињата или се тресе газето, зависи од позата. така да тие многу повеќе ме асоцираат на секс отколку вагината.
а пошто машкиот мозок знаеме на што претежно мисли поентата е јасна.
Приметив откако пишав, ама веќе пишав. Ми се спие, не замерувај.:icon_lol: Но, сепак и не се промашивме многу. Јас под облечено секако не мислам на калуѓерска носија. Мислам на пристојно, соодветно и вкусно прикривање на телото, без непотребните длабоки деколтеа или сукњи до газ. Облекувањето е еден поим, но голема е разликата од вулгарното до привлечното. А ние секако мислиме на истото.:cool:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
Приметив откако пишав, ама веќе пишав. Ми се спие, не замерувај.:icon_lol: Но, сепак и не се промашивме многу. Јас под облечено секако не мислам на калуѓерска носија. Мислам на пристојно, соодветно и вкусно прикривање на телото, без непотребните длабоки деколтеа или сукњи до газ. Облекувањето е еден поим, но голема е разликата од вулгарното до привлечното. А ние секако мислиме на истото.:cool:
доволно покриено или откриено за да соодејствува во дадената ситуација и очекувањата што би сакала да произлезат од истата.
море шо прај ова летото, само за грев е правење;)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
На едно намаление, трите девојки што работат во бутиците си купија исти маици. И еднаш се погоди да ги видам како се враќаат од работа облечени во маичките на прерамки за 50 денари. Значи ист модел, иста боја.
Првата е ситна и испрчена, ама е од тој тип девоки, што и гола да се соблече, не се забележува.
Втората малку ги вовлекува рамениците, како да сака да го скрие она што не може да се сокрие и изгледа како да и непријатно, постојано си ја влече маичката нагоре.
Третата е да ја грабнеш и да бегаш :)

Наравоучение: не е само до разголеноста и до цицките.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.502
вака да се разбериме без лажен морал.
ако на пример ти доаѓаат две девојки да бараат услуга или ете било што за што е потребно вашето време.
едната е онака со деколте , поприступачна ,дава некој знаци.
другата затворена како конзерва, сериозна и се разбираме мислам.
секое машко или поголемиот дел од нив во секој случај ќе и излези во пресрет на оваа првата. зошто ??
па нормално машко како машко во првата гледа можна прилика за сексуален однос. со самото тоа што ке ја услужи и ке и излезе во пресрет инстиктивно мисли дека си ги зголемува шансите за секс, додека кај другата е само губење на време.
и тоа нема баш врска фактот што разумот или искуството им кажува дека најверојатно нема ништо да биди и дека само сака услуга од тебе, сепак негово е да тие шанси ги зголеми, демек да си проба.
јас мислам дека повеќето машки ке се сложат со оваа констатација ако се искрени во секој случај.
п.с не дека на жените не им е позната оваа тактика, ама ај.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
вака да се разбериме без лажен морал.
ако на пример ти доаѓаат две девојки да бараат услуга или ете било што за што е потребно вашето време.
едната е онака со деколте , поприступачна ,дава некој знаци.
другата затворена како конзерва, сериозна и се разбираме мислам.
секое машко или поголемиот дел од нив во секој случај ќе и излези во пресрет на оваа првата. зошто ??
па нормално машко како машко во првата гледа можна прилика за сексуален однос. со самото тоа што ке ја услужи и ке и излезе во пресрет инстиктивно мисли дека си ги зголемува шансите за секс, додека кај другата е само губење на време.
и тоа нема баш врска фактот што разумот или искуството им кажува дека најверојатно нема ништо да биди и дека само сака услуга од тебе, сепак негово е да тие шанси ги зголеми, демек да си проба.
јас мислам дека повеќето машки ке се сложат со оваа констатација ако се искрени во секој случај.
п.с не дека на жените не им е позната оваа тактика, ама ај.
Да, редно е да се разбереме без лажен морал. Вие мажите или барем тие што размислуваат како тебе, навистина сте плитки суштества од кои се надевам дека никогаш нема да морам да побарам некаква услуга. Барем не од такви со кои не се дружам или сум блиска на било каков начин, а се како тебе, нали. Не знам дали можете да замислите како е да се обратиш некому за услуга, а тој да те гледа по телото, додека едвај те слуша. Очигледно не. Тогаш ајде на кратко помислите како тоа изгледа да им се случува на вашите т.е. твоите девојки. Што ако сите мажи кога им се обраќаат ги гледаат во деколтето, прифаќајќи се` бидејќи потајно се надеваат на секс со нив? Победно нешто не можете да направите и да се потрудите!
Тоа што тврдиш дека си искрен, нималку не ја ублажува оваа одвратна слика. Напротив, штети на повеќето жени и мажи, на тие поинаквите. На поинаквите мажи им ја загрозува репутацијата, а на жените кои не сакаат да бидат посматрани само како сексуални објекти, уште толку им ја губиш вербата во нормални мажи кои знаат да почитуваат и да им помагаат понекогаш. Исто така им ја губиш и вербата дека постојат мажи кои се вредни за сакање, почитување, па и за делење цел живот.
Сега две потпрашања.
На какви услуги мислиш кога ги даваш примерите со девојките?
Дали ти на твојата девојка или сопруга си и го кажал ова во лице? Или на бившите? Како тие реагирале на тоа? Ако ми кажеш дека и после овие твои изнесени мислења останале или остануваат со тебе... т.е. ај да не зборам пред време.
:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom