concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
а бе goran, ако ја фатиш таа логика Македонија да ги посее сите расположиви површини , парковите да ги претвори во зеленчукови градини...пола шуми во овоштарници....сите ридови во лозја........еден КИЕВ не може да нарани...да не збориме за другитеEve vi eden podatok so brojki pa vie ako uspeete da ja vklopite makedonija vo toj biznis kazete.Videte vaka na ruskata vojska i se sleduva vino za sekoj obrok posto neznam kolku se brojcano ce odime so brojot na naselenieto 150 miljona da ne pisam nuli mislam deka se bidam povece razbirliv.A kapacitetot na vinarijata tikves e 80mil plus negotinskata povatdarie 60mil godisno ima pomali vinarii ama tolku se po 8 do 10mil e sega ade kazete rusite se otvoreni za sorabotka ama toa vino sto go imame nie ce mu stigne za edna den posle.Mozebi ne sum bas na temata ama blisku sum posto vakvi slicni ponudi ima mnogu ama kako da se iskoristat
камо среќа да беше сметката 1 кокошка едно јаце дневно ...1000 кокошки =1000 јајца...па натака...
..тоа е комплицирана работа и бара доообро спотнување на столче барем од три министерства и пет агенции..и седум...
...затоа ми е смешна онаа будала на ТВ ...официјална будала...која објаснува како оној земјоделецон од Струмица треба дообро да планира за да напраи профит од своите домати...да прати побарувачка и да процени кои цени ќе бидат......јеби га...да не се залета да напраи повеќе од што може да продаде лево десно со тоа камионот...