Авто стопер (паметно или не ?)

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Кога си студент, за отворени луѓе, авантуристи е одлично. Со автостоп се чувствуваш слободен, економично е, флексибилно и никогаш не е здодевно, нови познанства плус добар начин да ги запознаеш вистински луѓето таму каде што си. Не зборам за стопирање од Градиште до Охрид туку за подолги релации и повеќе држави.
Моите искуства се скромни, од Љубљана до Загреб, неколку релации низ Словенија, низ Хрватска, Белград-Нови Сад и неколку релации низ Македонија. Кај нас малку е невообичаено да видиш автостопери, од друга страна и возачите немаат обичај да застануваат. Затоа пак на запад е сосема нормално и нема да имате никаков проблем.
Ранец на грб, пасош и пари во џеб, блок 5ка и маркер и само напред. Ако имате гитара или сте со девојче е само плус :)

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Никогаш не сум одел автостоп. Ја сум си човек кој си игра сигурно, и се` си планирам како што е ред, кај и да одам, се осигурувам за превоз, пари, и смештај однапред.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Не сумс е возел но штознам можеби некој ден и тоа ќе го направам,не гледам ништо лошо во тоа,сепак нема да го направам тоа сам или ќе го направам ако возачот е 60 годишна жена :pos:
60 годишна жена ??? Па тија са нај опасни. :pos2::pos2:

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
Никогаш не би го направила тоа едноставно немам храброст има секакви луѓе.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Па ризично звучи вака ама зошто да не
еве јас планирам ова лето да одам автостоп на одмор...лошо е мракот ако те фати иначе мислам дека ќе биде интересно

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Авто стоп сум одел еднаш и тоа бев приморан како што сум не одговорен не ставив резервна во кола и тргнав за накај охрид ама на страза нагоре ко за беља пукна една гума и авто стоп до гостивар и назад не е многу и одма застануваа зошто гледат дека си во невоља.
И од тогаш застанувам на Авто сопери ама одбирам на кого ќе застанам и се стекнуваат познанства на овој начин и до ден денес се дружам со некој имало и доста интересни ситуации кога ке ти се качи некој будала и цел пат ке се утепаш од смеење :vozbud:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
За време на студирањето обожавав да патувам автостоп..ни сам не знам колку пати сум патувал на тој начин..со колку луѓе сум се сретнал и какви ли се не/згоди ми се имаат случено..во секој случај е доста интересно..и во тоа време не ми изгледаше воопшто опасно..ми беше најприродно..денес..хм...зошто да не..

M

MIL

Гостин
Ти ова сериозен си?
Мислам стварно ако си сериозен и ако не си дете, ете пишува 23 години имаш, тогаш нешто не во ред со оваа ситуација :nesum:.
Jas vozam no najveke poverenie imam vo niv vo NIKOJ DRUG toa sakav da kazam :pishtoldz:toe:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Некогаш и некаде е можно...некогаш и некаде никој не застанува...а само понекогаш има случаи по кои се снимаат вакви филмови...

Од кај си? Од Дизниленд...:jaj:

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Ма колку треба ќе платам ама стопер не одам...и не му застанувам никого каква помоши да бара па макар нека лежи и на пат...ви го кажувам тоа од лично искуство

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Кога ќе се најдеш во небрано ке подразмислиш малце и ја како тебе мислев ама веќе не

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не е препорачливо за девојчици, иако голем број од нив потајно се надеваат дека некој мрсен камионџија очите ќе им ги извади од ебење...сепак глобално село, секакви луѓе, а бе интересно е да си ги прајш филмот шо па да не...се додека не се испечеш на летното сеонце...тогаш ќе ти текне дека треба крема со заштитен фактор...ама касно ќе е lol

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Интересно ми е максимално :vozbud: Крева адреналин и + мноооогу кул луѓе до сеа имам запознаено... Дали до мене е... Или само среќа иам... Ама го очекувам у скоро време и овај матниот... Хахаха

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Кога си студент, за отворени луѓе, авантуристи е одлично. Со автостоп се чувствуваш слободен, економично е, флексибилно и никогаш не е здодевно, нови познанства плус добар начин да ги запознаеш вистински луѓето таму каде што си. Не зборам за стопирање од Градиште до Охрид туку за подолги релации и повеќе држави.
Моите искуства се скромни, од Љубљана до Загреб, неколку релации низ Словенија, низ Хрватска, Белград-Нови Сад и неколку релации низ Македонија. Кај нас малку е невообичаено да видиш автостопери, од друга страна и возачите немаат обичај да застануваат. Затоа пак на запад е сосема нормално и нема да имате никаков проблем.
Ранец на грб, пасош и пари во џеб, блок 5ка и маркер и само напред. Ако имате гитара или сте со девојче е само плус :)

Абе многу идилично си опишал, ама сепак од другата страна на приказната, многу е поверојатно да завршиш со едниот бубрег у Таџикистан а со другиот у Јужна Африка. За срце муабет да не праиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom