Автобус до Банско во лето :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Се решив да го поставам ова како посебна тема бидејќи ситуацијата ми е малку специфична, и за разлика од повеќето форумџии кои во Банско одат во зима, јас сакам да појдам таму во лето, за џез фестивалот кој ќе се одржи во август:)
Дали знаете некоја агенција која врши само автобуски превоз дотаму? Смештај веќе имам.
Позната ми е алтернативата Скопје-Софија-Банско, ме интересира дали има некаде директен превоз, без застанување во Софија.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Не верувам дека има директна линија, освен ако заинтересираноста не е голема, па некоја агенција да организира "чартер" возење до таму.
Нормално, преку Софија има во секое време.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зошто преку Софиjа, дали е можна релациjа Скопjе-Благоевград-Банско?

http://banskojazzfest.com/
Можно е, зашто да не е можно, само не верувам дека до Благоевград имаат чести линии, а за Софија ти е сигурна работа. Од Софија за Банско има многу често автобуси, но директна линија нема.

Мислам дека посигурна е релацијата Скопје-Софија-Банско.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Се решив да го поставам ова како посебна тема бидејќи ситуацијата ми е малку специфична, и за разлика од повеќето форумџии кои во Банско одат во зима, јас сакам да појдам таму во лето, за џез фестивалот кој ќе се одржи во август:)
Дали знаете некоја агенција која врши само автобуски превоз дотаму? Смештај веќе имам.
Позната ми е алтернативата Скопје-Софија-Банско, ме интересира дали има некаде директен превоз, без застанување во Софија.
Odlichen izbor. Pirinot e preubav letoto. Vo planinata e vistinskiot relaks. Preporacuvam ti marshrutot: Dobrinishte /5km od Bansko/ s liftot do koliba Bezbog. Ima prekrasno ezero a v okolinana i vodopad. Na vrakjane posetete kr'cmata Makedonia vo Dobrivnishte hranata e odlicna.

Хижа Безбог

Пирин

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.298
Поени од реакции
3.339
Колку чини билетот до Банско од Скопје преку Софија?
И сакам во лето да идам дали имате некоја страна да ми предложите за хотелите?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.723
Поени од реакции
6.103

Kajgana Shop

На врв Bottom