АБА лига 2013/2014

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
И на оваа слика позади кош има над 10 метри празен простор. Ни оваа сала не е чисто кошаркарска сала. Ни таа новата со 5000 гледачи во Аеродром што ќе ја градат., и таа е мултифункционална сала и за ракомет меѓу другото. И таму ќе има луфта меѓу кошаркарското игралиште, и Трибината. Истиот проблем што го Има Борис Трајковски ќе го има и салата во Аеродром. Но тоа не го менува фактот дека Борис Тајковски е четврта по капацитет. И пак е меѓу најмодерните и најновите сали во Јадранска лига. не го гледај само централниот терен, Гледај ги и другите содржини што го нуди Борис Трајковски и дека тоа е цел комплекс од спортски терени, базени, куглана и што уште не.Не сум убеден дека тие две сали Стожице и Чосич имаат уште една помала сала со капациетот од 1000 седишта. Извади ми доказ дека имаат уштедна сала со самата сала со 1000 гледачи капацитет.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Што збориш бе човек, па позади кошот може да се постават монтажни трибини, салата не е направена за ракомет, туку е повеќенаменска и затоа трибините се такви. Сите сали во Македонија се повеќенаменски. Нема и нема никогаш да има сала која е наменета исклучиво за кошарка затоа што тоа не е исплатливо.
Инаку еве ти слика без луфта во лево... :pos:
Еве избришав ајде дека може без луфта може да се направи али тоа значи дека треба да го помрднат теренот накај страничната трибина.Имам седено еднаш во 15ка сектор кога беше така и катастрофа е за гледање.
--- надополнето: 9 март 2013 во 12:49 ---
И на оваа слика позади кош има над 10 метри празен простор. Ни оваа сала не е чисто кошаркарска сала. Ни таа новата со 5000 гледачи во Аеродром што ќе ја градат., и таа е мултифункционална сала и за ракомет меѓу другото. И таму ќе има луфта меѓу кошаркарското игралиште, и Трибината. Истиот проблем што го Има Борис Трајковски ќе го има и салата во Аеродром. Но тоа не го менува фактот дека Борис Тајковски е четврта по капацитет. И пак е меѓу најмодерните и најновите сали во Јадранска лига. не го гледај само централниот терен, Гледај ги и другите содржини што го нуди Борис Трајковски и дека тоа е цел комплекс од спортски терени, базени, куглана и што уште не.Не сум убеден дека тие две сали Стожице и Чосич имаат уште една помала сала со капациетот од 1000 седишта. Извади ми доказ дека имаат уштедна сала со самата сала со 1000 гледачи капацитет.
Сега прво овде за кошарка се збори не дали има базен салата.

БТ е меѓу најновите и најмодерните сали али па мораш и ти да видиш дека грото од тимовите играат во сали со помали максимум капацитети од тоа што можат/го имаат во своите градови ( а тие во кој играат се строго за кошарка наспроти овие поголемиве Арена,Загреб,Спалданиум не знам точно како се викаше ) или пак се од мали места/села.

Салите на Игокеа и Широки се бомбона сали а Широки и Лакташи се села со по 10К жители.Ако во села може да има по една кошаркашка сала за по 4К публика срамота е во Скопје да нема.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Океј БТ е упропастена со кратењето на трибината, ама за Пионир е вселески брод. Пионир за мене е една од најгрдите сали некогаш изградени.

премногу ми се грди ваквиот тип на сали... А не заборавајте дека и таа е повеќе наменска и таму постојано се менува паркетот...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
што пишуваш се читаш? си бил оваму да видиш каква е како во аптека е..тоа што е празно место е за снимачи или за фотографи затоа што е правена како доста модерна..
нашава нема никаква веза, Пионир не ти држи ништо пошто доста е постара а Србија веќе си има други одлични сали и нема зошто да ја прават огромна, а кај нас нема ниедна добра една ја правеа и одма ја зафркнаа веза да се нема кога прават една бар асална да ја направат..

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Океј БТ е упропастена со кратењето на трибината, ама за Пионир е вселески брод. Пионир за мене е една од најгрдите сали некогаш изградени.

премногу ми се грди ваквиот тип на сали... А не заборавајте дека и таа е повеќе наменска и таму постојано се менува паркетот...
Пионир е од 1973 нормално дека ќе биде застарена и немодерна али како кошаркашка сала е супер посебно дека скоро целиот капацитет е на главните трибини а многу мал дел на страничните.

Сепак тоа е прашање на вкус до негде.За мене таа на Задар е совршената сала за кошарка на Балкан.Супер капацитет од 10К ниту премногу нити премалку,скоро секое седиште насочено кон терен,естетски многу добро.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Пионир е од 1973 нормално дека ќе биде застарена и немодерна али како кошаркашка сала е супер посебно дека скоро целиот капацитет е на главните трибини а многу мал дел на страничните.

Сепак тоа е прашање на вкус до негде.За мене таа на Задар е совршената сала за кошарка на Балкан.Супер капацитет од 10К ниту премногу нити премалку,скоро секое седиште насочено кон терен,естетски многу добро.
башка колку навивачки групи гостуваатт тука, тепачки и слични работи се дешаваат а кај нас нема ништо од тоа ни 1 посто башка и колку е постара и пак е подобра..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Нормално, затоа и пишав дека БТ е глупо да се спореди со 30 години постара сала. Сепак има и стари сали кои по мој вкус се поубави од оваа.

За мене Арена Стожице е најубавата сала во екс-ју државиве, поубава дури и од Белград и Загреб. :)

Баш таква иста сала ни требаше нас.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Две асални сали немаме во цела држава .БТ,Кале,Јасмин Кавадарци и таа во Кожуф се единствените кои се одржаваат сали и личат на нешто а да има тимови да играат во нив.

Во Куманово и Битола се срамота салите.Па и во двата града до сега требаше да има нови сали за по 5К гледачи во Куманово за кошарка ( полно е секој натпревар ) а во Битола за ракомет.Охрид и Велес па имаат сали немаат тимови.Она на Лирија не го ни коментирам,ај КК Вардар мала сала мала али барем средена е.Лирија ставиле трибини во сала и ај сала имаме.

Не дека и тимовите и нивните управи кои гледаат само како да украдат нешто не се криви за ситуацијата.Шта реч коју поруку послат е муабетов.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Две асални сали немаме во цела држава .БТ,Кале,Јасмин Кавадарци и таа во Кожуф се единствените кои се одржаваат сали и личат на нешто а да има тимови да играат во нив.

Во Куманово и Битола се срамота салите.Па и во двата града до сега требаше да има нови сали за по 5К гледачи во Куманово за кошарка ( пуно е секој натпревар ) а во Битола за ракомет.Охрид и Велес па имаат сали немаат тимови.Она на Лирија не го ни коментирам,ај КК Вардар мала сала мала али барем средена е.Лирија ставиле трибини во сала и ај сала имаме.

Не дека и тимовите и нивните управи кои гледаат само како да украдат нешто не се криви за ситуацијата.Шта реч коју поруку послат е муабетов.
Исто и во Велес каква сала така ќе пропадне никој не ја одржува и тоа е..единствено БТ е добра но барем да ја направеа како што треба и не само за спортски намени ќе беше добра но тоа е без памет се прави и само колку да се пофалат еве ние ја направивме.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Не дај боже да биде кај нас фајнл форот, ќе им дојде како кец на десетка да се испотепаат тука. Тие тоа чекаат, со нашава саката полиција нема ни Б од Борис Трајковски да остане.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414
Ај па и вие претерувате... Како да ќе биде Авганистан кога ќе се игра фајнл-форот (ако се игра)...:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom