Твојот пријател, мене ми должи еден милјон долари или зошто имам документи од антика до денес дека постојат македонци и тоа во конинуитет, му имав фино собрано за секој век по неколку документи од разни архиви, англиски, австроунгарски, бугарски, руски и таканатаму, но од пари ни трага ни глас. Зашто бе момче можеш ли да ми кажеш?
Туку за тој твојот пријател знаеш ли он нешто друго да кажал освем дека Македонија еве утре нема да постои, човекот пред некоја година преку неговиот пулен Славеј направи бука дека во македонија била силувана бугарка и тоа додека ја силувале и пуштале српска музика, се работи за шнајдерката Ана Паскова и дека се обратила во амбасадата во скопје но не сакале да и помогнат, са на крај од Бугарската амбасада во Скопје па се да демантираат. Или за каменот што го нашол каде самоил напишал дека е бугарин, па после 1 недела да се смејат сите светски историски институти кога разбраа дека тоа го напишал некој бугарин од пред една година, а најверојатно е самиот Божо. Твојот приател беше поканет да држи предавања на универзитетот Кирил и Методиј за неговите наводни пронајдоци но и за тоа ни трага и глас од Божо. лиикот секој ден се буди и легнува со мислата дека ете утре готово е со Македонија. Но не е он така наивен, со неговиот интелект он во нормални услови не би можел да биде чистач во музеј а камоли директор. Он живее од такви како вас бугарчиња на кои БАН им е куран а МАНУ проколната наука која ве прогонува, а од која немаш прочитано ни едно дело. Разликата е што второто е научна институција а првото институција за доктрини.