Џамлии!

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
И ова било спорт...дури и турнири се одрживале :):):) а јас мислев дека се игра само у Македонија и ја играат само деца до 10 (многу е 10 ама ај) год...иначе
Германија ја задржа титулата светски шампион во џамлии. Тие во финалето ги победија Англичаните кои својот пораз го оправдаа со премалку тренинг а премногу алкохол. Првенството во кое учествуваа 20 репрезентации се одржа во дворот на еден паб во Западен Сасекс. 'Кога ќе те стават во паб во кој имаш само џамлии и пиво, јасно е што ќе одбереш,' изјави еден учесник од британскиот тим. Не знаеме по кои правила се играло (дали на шлајка или на мор) а живо не интересира и тоа како на германски се вика: ренту турјент се ти викам!

п.с. Кажете шо мислите за ова.....дали вие сте играле или можеби сеуште играте џамлии :):)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ahhahahaha zakon ejjjj :)
kao mal kolku igrav dzamlii... igravme na kjar sekogas... i imav nad 700 dzamlii i uste kupuvav... ama pokasno prekinav da igram dzamlii kupiv chatal... pa da znaes kako se krsat prozori so dzamlii :) meraci

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
KoNtEjNeR напиша:
ahhahahaha zakon ejjjj :)
kao mal kolku igrav dzamlii... igravme na kjar sekogas... i imav nad 700 dzamlii i uste kupuvav... ama pokasno prekinav da igram dzamlii kupiv chatal... pa da znaes kako se krsat prozori so dzamlii :) meraci
Фала за идеава ман...ке пробам сеа на комшиските прозори :pos:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
cekame posle slika tuka... kako izglea prozorot :)
ako mnogu jako mavnes... ostava samo dupce... ko od kursum :) mn interesno

^SaW^

^K^B^
Член од
2 јуни 2006
Мислења
892
Поени од реакции
1
Igram koa sakam ili koa mi se igra...ali najvise igrav od 1-4 oddelenie:)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
убо рече контењерот, ако ја фрлиш пресилно џамлијата, прави само дупче, ни се распукува ни нишо...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Еј би сакал да играм. Ама неам интересни другари. наче би играл... Дај репрезентација ќе бидеме :)

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
играва у олимписки спортови треба да влезе бе... легендарна е... јас играв додека не асвалтираа тоа местото пред дворот, ама сеа кош иам...

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
ма дај ја ова го мислев за маалска игра не тука турнири да има :pos: :pos:

T

tino097

Гостин
Кремси колено, пијавода, зутка, арте .... ова се спомени
па игравме по сличиња, закон
иначе во битола се познати како билии :)

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Koga bev mala po cel den so maskodancite igrav na maalo. Imav celo kese, a sega samo okolo 30. :(

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Леее на времето колку сум играл у маало со другари...
Па кај и да идев на одмори купуев џамлии имав негде 1000 и више џамлии...а оние па посебните видови како се викаа знам имаа некое име...Нафталинки или така нешо :)

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
да бе да, леееејјјј на времето шо не се правело за џамлии... ја дури и дома во стан си имав шлајка, и надвор коа ќе врнеше ја дома партали со тоа џамлиите...па отишле под фрижидери,регали,под теписи абеј фрки...ама закон време беше....:baeh:

Buci

Il Padrino
Член од
4 август 2006
Мислења
300
Поени од реакции
2
e da vi kazam jas za moeto detstvo.ziveam u najusranoto maalo(za deca) kaj so osven zmurka nemavme so drugo da igrame.dzamlii???????nemavme kade!!!samo parkinzi i ulica!!!
idev edno vreme pred ARM tamu se igrase intenzivno....
ama tapa bev.i ja ko anglicanite :)

Kajgana Shop

На врв Bottom