Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.619
Глеам поминале три недели. :D

Иначе, нешто ДОМ као мачкаат очи, Лилјанчето ќе поднела 15 амандмани, демек намалување критериуми за објавување трудови од хуманистичките и општествените науки. http://a1on.mk/wordpress/archives/432250 А зошто да се бара само за тие науки? Знаат ли они колку кошта да се изработи еден труд во сферата на медицината, хемијата и другите природни науки? Плус или целосно бришење на државен испит или да не се полага у втора...:tapp::tapp::pos::pos:. Еве, има амандмани и тоа од коалициски партнер од Владата. :icon_lol:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.904
Поени од реакции
12.276
Глеам поминале три недели. :D

Иначе, нешто ДОМ као мачкаат очи, Лилјанчето ќе поднела 15 амандмани, демек намалување критериуми за објавување трудови од хуманистичките и општествените науки. http://a1on.mk/wordpress/archives/432250 А зошто да се бара само за тие науки? Знаат ли они колку кошта да се изработи еден труд во сферата на медицината, хемијата и другите природни науки? Плус или целосно бришење на државен испит или да не се полага у втора...:tapp::tapp::pos::pos:. Еве, има амандмани и тоа од коалициски партнер од Владата. :icon_lol:
Продавање магла од Лилјана Поповска, стандардна пракса од нејзина страна и од страна на ДОМ.

Наводно се борат за почиста и позелена околина, но немаат ништо против изградба на 10 катница на Водно и бројни други идиотизми со кои пвеводбениците ја уништуваат околината.

Истата тактика ја применуваат и при изгласувањето на овие законски измени.

Продавање магла, ништо друго.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Мислам дека премногу брзо старееме. Не ко Хомо Сапиенси, него тука во Македонија, ко генерација. Премногу дваесет и нешто годишни викаат дека се "too old",
премногу мои врсници запаѓаат во средовечни кризи. Клепаат деца на дваесет.
Нус продукти на обидите пребрзо да се порасне, да се има просечна работа со просечна плата, просечна фамилија со просечна жена и просечни деца.
Нема гњаважа тука, нема пасија.
Е така, премногу брзо остаревме а старците не одат по протести. Ги болат грбовите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ај разбирам да ги смешаш знамињата на Данска и Англија, Норвешка, ватевр, ама на Словачка и Словенија :vozbud: Триглав го има на знамето ебаго, три грама мозок да имаш ќе ти стане чудно.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
@Brutus, последна опомена пред бан.
Намерно ја водиш диксусијата да иде оф-топик и со тоа ги влечеш и другите да одат оф-топик. Реален за истото доби бан. Или наредно мислење ќе ти биде за испитот или ќе одмараш од темава.
Ако ме цитираш за да тераш правдини исто ќе води кон бан.

C

cige

Гостин
@Brutus, последна опомена пред бан.
Намерно ја водиш диксусијата да иде оф-топик и со тоа ги влечеш и другите да одат оф-топик. Реален за истото доби бан. Или наредно мислење ќе ти биде за испитот или ќе одмараш од темава.
Ако ме цитираш за да тераш правдини исто ќе води кон бан.
Единствен е на темава што воинсвено ја поддржува другата страна и него ќе го маваш по колена, браво

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Единствен е на темава што воинсвено ја поддржува другата страна и него ќе го маваш по колена, браво
Ако не ти се допаѓа, оди во темно ќоше и плачи со денови.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нека поддржува што сака, се додека се држи за темата.
Реален беше за другата страна, па доби бан, затоа што секој пост му беше оф-топик. Правилата за сите важат.
Затоа и добива опомена, а не директно бан.
Како за еден, така за сите.
А сега назад на темата.
Нема веќе објаснувања. Или дискутирајте на она што е зададено во темата или идете на други теми.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Студентите предлагаат дел од испитите во трета година да ги полагаат без положен државен испит
http://24vesti.mk/studentite-predlagaat-del-od-ispitite-vo-treta-godina-da-gi-polagaat-bez-polozhen-drzhaven-ispit
И битолските студенти се приклучија кон предлогот да се полага третина од испитите без положен државен испит

http://24vesti.mk/i-bitolskite-studenti-se-prikluchija-kon-predlogot-da-se-polaga-tretina-od-ispitite-bez-polozhen-drz

Значи сепак толку беше од протестите.(n) Фактички сите веќе се согласуваат да има државен испит, абе ова тие типична македонска работа.. Стварно не заслужуваме да имаме ниту држава. Пички бевме пички и ќе останеме..

:facepalm:

Последно уредено:
Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Со цел да се подигне нивото на знаење кај студентите јас предлагам после секоја година да има елиминациски испит. Кој не положи назад од почеток. Многу студенти сега веќе дипломирани имаме кои немаат ни елементарни познавања од својата струка (n)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
^^ Кој е тој охридски Универзитет ?:icon_mrgr:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.904
Поени од реакции
12.276
Студентите предлагаат дел од испитите во трета година да ги полагаат без положен државен испит
http://24vesti.mk/studentite-predlagaat-del-od-ispitite-vo-treta-godina-da-gi-polagaat-bez-polozhen-drzhaven-ispit
И битолските студенти се приклучија кон предлогот да се полага третина од испитите без положен државен испит

http://24vesti.mk/i-bitolskite-studenti-se-prikluchija-kon-predlogot-da-se-polaga-tretina-od-ispitite-bez-polozhen-drz

Значи сепак толку беше од протестите.(n) Фактички сите веќе се согласуваат да има државен испит, абе ова тие типична македонска работа.. Стварно не заслужуваме да имаме ниту држава. Пички бевме пички и ќе останеме..

:facepalm:
Ова е официјален став на Студентскиот Парламент, а не на Студентскиот Пленум.

Одлично знаеме кој ги организира(ше) протестите против екстерното тестирање/државниот испит, а тоа е Студентскиот Пленум, а не Студентскиот Парламент.

Kajgana Shop

На врв Bottom