Ќе се менуваат ли границите на Балканот?

M

.:makedonec:.

Гостин
ako finansiski napredneme togas ne ni e potrebna evropa po sekoja cena togas ke mozeme da se cenkame no dodeka vaka stoime bogami tesko
Па мислев ако влеземе во ЕУ и ако напреднеме финасиски (со парите што тие ќе ни ги дадат) ќе можеме да си ги усовршиме полицијата и војската и не ни треба НАТО !

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Србија е друга работа не мешај ти сеа баби и жаби ... Србија ја нападнаа 19 земји a нас од надвор никој не не нападна а нема ни да не нападне па со ~ 10 000 војска и 9 000 полиција (4000 специјални полициски сили) ќе им одржиме добра лекција на албанециве !
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:30 AM ---

Моментално се на се во Македонија ,шипт*ри нема повеќе од 15 % ... (од сигурни извори ) :D
a voopsto ne ti odi na pamet deka sapadnjacive nasi so nivnite drugarcinja od nato mozi vo rok od 2.03 min da ja unistat ovaa nasa malecka zemjicka sepak da ne zaboravime se raboti za albanci .... btw.. ne sum ALBANEC
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:37 AM ---
Па мислев ако влеземе во ЕУ и ако напреднеме финасиски (со парите што тие ќе ни ги дадат) ќе можеме да си ги усовршиме полицијата и војската и не ни треба НАТО !
E to e veke drugo no za da vlezime vo evropa mora da napravime kompromis sakale ili nejkele so pede^stanava juzna

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
kako prvo so zdravije da si go koristis nasledstvoto no mnogu mal broj vo ovaa malecka drzava go imaat toj preduslov kako ti, vtoro torbesite so gi prestavuva PEI (partija za evropska idnina ako ne se lazam taka bese) kazuva deka toa e sosema posebna nacija a ne makedonci so islamska veroispoved znaci tie ke se za menuvanje na imeto za podobar zivot treto ne e celta ako vlezime vo evropa jas da trgnam da rabotam vo germanija muabetov bese ako vlezime vo evropa biznismenite ke imaat pogolema sigurnost da investiraat kaj nas zatoa sto ke imaat isti pravila kako vo germanija a vo sporedba poeftina rabotna snaga so im odi vo prilog edinstveno nesto sto pogodi e deka sum 18 godisnjak isfustriran na nacinot na koj se dvizi drzavata
ПЕИ како што ги спомна, оваа пропаганда за торбешите како посебна нација ја измислија сега, со цел да привлечат што повеќе гласачи во струшкиот регион пошто како што знаеме во Струга има огромен број на Македонци со исламска вероисповед. Исто така во селото Лабуништа кое има приближно 12 000 жители од кои 90 проценти се такви. Јас имам другари торбеши кои се поголеми патриоти и од мене и од тебе, и кои плукаат по тоа што некој им го измисли тој псевдоним торбеш, тоа е за повеќето од нив и навреда. Според ПЕИ и албанците биле торбеши. :confused:
А кога сме кај инвестициите и без ЕУ можеме да си направиме солидна бизнис клима, 2 милиона народ сме, една шака човечина, само да ги нема овие лоповите политичари без разлика од која партија доаѓаат. Да ја снема бирократијата и ете одма ќе има инвестиции. Факт е дека животот многу ќе поскапи со самиот влез во унијата, а колку ќе пораснат платите на обичните граѓани тоа е веќе нешто друго.

M

.:makedonec:.

Гостин
a voopsto ne ti odi na pamet deka sapadnjacive nasi so nivnite drugarcinja od nato mozi vo rok od 2.03 min da ja unistat ovaa nasa malecka zemjicka sepak da ne zaboravime se raboti za albanci .... btw.. ne sum ALBANEC
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:37 AM ---

E to e veke drugo no za da vlezime vo evropa mora da napravime kompromis sakale ili nejkele so pede^stanava juzna
Уфффф има поголема веројатност нашата армија да ги испоколи учк-ите отколку НАТО да ја нападне Македонија !

V

viktora

Гостин
Cisti gluposti, da sakal NATO da ne deli toa ke go napravele vo 1991 ili 2001 godina.No i na niv im e jasno deka ako Makedonija se deli ima pola svet da se podeli!Makedonija e prvoto parce od dominoto zosto ako nekoj posaka Makedonija da ja deli mnogu dobro znae deka i makedoncite imaat kogo da podelat.So toa scenarijo ima mnogu zemji da se vmesaat i toj konflikt bi ispadnal od kontrola.Zasto vo 1991 god koga srbite im ponudija na grcite podelba na Makedonij nekoj ne im dozvoli?Zasto Albancite vo 2001 prvicno zamislata im bese grabane teritorii pa na kraj da ispadne borba za covekovi prava?
MAKEDONIJA e kako VIRUS da go pusti otrovot mnogu zemji ke se zatrujat,i mislam deka TUKA E SANSATA za uslovuvane na megunarodnata zaednica za vlez u EU i NATO.NEMA VLEZ IMA VOJNA.
A za Albancite mislam ne e strasen problemot so niv i toa se pokaza vo 2001 voeno gi pobedivme no poradi podelba na nasite partii politicki bevme porazeni i treba da se zeme vo predvid deka NATO i EU imaa simpatija kon teroristite sto DENES NE E SLUCAJ!
Balkanskite vojni se pouka za ostanatiot del na evropa.Tuka e bolkata.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Jas mislam deka vo krajot na godinata Makedonija ke stane clenka na NATO, taka cuvstvuvam, mislam deka ke se napravi kompromis so Grcija, i ako jas da bev ne bi pregovaral so grcite, ama od druga strana Makedonija mora nekako da se pikne vo NATO, i ke gi sfakam politicarite, ako pregovarat za toa...
Зашто да треба? Па неее, тоj НАТО ке се разпадне бе, еве Геjст това го наjaви..
http://forum.kajgana.com/threads/Роберт-Гејтс-Со-НАТО-е-готово.51753/

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.705
Поени од реакции
31.770
na poslednive izbori branko kazha narodot pogreshil ., i tochno e deka pogreshil bidejki glasajki za sdsm i nego lichno/ushte li ne svativte/ mu ja dadovte vo najlosh momen za makedonija ., shansata ., shto poodamna ja cheka ., ona shto go zapochna vo 90-tite ., promena na imeto ., i raznebituvanje na makedonija sega ke mozhe na eleganten nachin da go stori toa kriejki se pozadi glasovite shto gi dobi od nedovetnite.,., prostete na zborot ., no vo njlosh moment mu go ovozmozhivte toa., aj nazdravje se nadevam deka nema da ima vistinska makedonska krvava svadba:eek:

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
e ako ne vllezime vo evropa i nato bogami tesko ke preziveeme a da ne se podelime (bugarija:evropa grcija:evropa albanija:nato srbija posle prajkanjeto na mladic se cini deka i taa ke dobie datum za pregovori) znaci samo nie ostanuvame izolirani i samiot narod ke bega kaj ke moze gledame kolku makedonci imaat zedeno bugarski pasos ako i albanija vleze 80 % od albancite vo mk ke go storat toa so srbija ke go napravat istoto samiot narod ke saka da bide podelen
Ете детскимуабет ,не е решен статусот на коссово и ред други работи .Вие како мислите ке му текне на шиптаритеи ома ке се тепаат,што мислиш ти они се муџаадини или од пакистан бомбашите па да не се жалат и они умираат и не може така да мислиш за дестабилизација .За тоа дали ке има нови граници не одлучуцватт они туку големите сили а големите сили не лува американчето така да без гале .Да не беше ЦИА на Кале 91 ке ја немаше денеска Македонија србите ке смачка
--- надополнето: Jun 14, 2011 11:44 AM ---
Зашто да треба? Па неее, тоj НАТО ке се разпадне бе, еве Геjст това го наjaви..
http://forum.kajgana.com/threads/Роберт-Гејтс-Со-НАТО-е-готово.51753/
Ако се смене името се сменува и идентитетот зошто не ти е јасно дека ке има крваав свадба ако се смене а не ако не се смене .Плус тоа никој не може да го потпише тоа па после да биде предавник нешто слично како рамковниот договор немаше јајца да потпише само една партија туку сите да не речат едни вие ја предадовте Макеоднија .

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ете детскимуабет ,не е решен статусот на коссово и ред други работи .Вие како мислите ке му текне на албанецитеи ома ке се тепаат,што мислиш ти они се муџаадини или од пакистан бомбашите па да не се жалат и они умираат и не може така да мислиш за дестабилизација .За тоа дали ке има нови граници не одлучуцватт они туку големите сили а големите сили не лува американчето така да без гале .Да не беше ЦИА на Кале 91 ке ја немаше денеска Македонија србите ке смачка
--- надополнето: Jun 14, 2011 11:44 AM ---

Ако се смене името се сменува и идентитетот зошто не ти е јасно дека ке има крваав свадба ако се смене а не ако не се смене .Плус тоа никој не може да го потпише тоа па после да биде предавник нешто слично како рамковниот договор немаше јајца да потпише само една партија туку сите да не речат едни вие ја предадовте Макеоднија .
muabetot mi bese deka balkanov pocna da se priblizuva kon evropa nie ostanuvame vo mesto sto ne pravi da bideme izolirani ako ne se prevzemat nekoi merki nevikam deka toa ke se sluci utre ama so tek na vreme ako ne se prevzeme nisto

F

FilipMacedon

Гостин
Ке има и тоа какви,во услови на загреаност,борба помеѓу Америте,Русите и Турците за овој простор ке има и тоа какви промени,од кои за жал искуството покажува на крвави промени....

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Да, ќе се прекројуваат. Но ние ќе излеземе на море, да си ги вратиме деловите од Гејлада и Бугарија. Да даде господ да одиме на море во Солун без да минуваме граници.

Член од
21 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
границите ште се сменјат.по важно е, б'лгарија и македонија отново да са един народ... .

M

Mario Gómez

Гостин
Кој филмови, нема да се сменат, нема да има поделба на Косово, а не пак Солун ќе бил наш.:confused:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Јас да ти кажам право сум неутрален во ова прашање ... од една страна ако влеземе во НАТО ... посилните земји од сојузот ќе ни дадат најсовремено оружје и ќе ја потпркнат малку и армијата и полицијата (било тоа да се нови тенкови или хеликоптери или пешадиски оружја ) ама од друга страна ќе сакаат да имаат свои бази тука, ќе испробуваат разни пешадиски оружја ќе пљачкаат злато тоа американците по планините како што правеа 1999 .... незнам како и да е како мислат така нека прават нашиве политичари .... за во ЕУ може да влеземе како Шведска што направи , ние да зајакниме прво финансиски а силната и опремена армија и полиција ќе си дојдат со парите што ќе ги имаме ! :D
Никоj нема да ви даде нешто наполно ново и современо,а да не зборувам за наjсовременео оружje-аутопиja.
Ке ви задолжат да изполнувате air-policing,а ако немате со што да го извршувате ке ви задолжат да плакjaте на некого вместо вас да го извршува + ке си имате и годишна такса како членка.

Член од
31 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
69
границите ште се сменјат.по важно е, б'лгарија и македонија отново да са един народ... .
Повторно имате влажни соништа.. А кога тоа Македонија и Бугарија беа ''eдин'' народ?

Kajgana Shop

На врв Bottom