Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Го заболе целиот македонски народ дека татко ти се викал зоран и ќеркати ќе си ја крстела Лига Викторија..
--- надополнето: Aug 16, 2011 2:36 AM ---
Еве да си одберите, какво име да му дадете според значењето, или што ви значи вашето име.

http://tvoebebe.com/iminja-znacenje

Повеќето имиња во македонија се, латински, оние модерните, како и низ европа што се популарни.
Исто така во мк се популарни библиските, т.е еврејските имиња, кои ни приближно не се исти, ради различното читање, на пример IVAN , на македонски го читаме како ИВАН, ама англичаните IVAN го читаат Ајван, или кај нас е Јохан, кај американците Џон, итн.
А нели е темата тоа?
Дали по баби дедовци, или нешто ново?
..........................

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Искрено, првото дете ќе се вика како што сака жена ми т.е мајката на детето, не мајка ми :P

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Ке се вика ...кке се вика..НЕМА да се вика :D

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
значи ја имам единствено име и горд сум на него.
не познавам ни од моја генерација, ни постар, е сега единствено 2-3 деца мали што крстија инаку никој не познавав да се вика како мене т.е. Алексеј :)
името сум го добил по желба на мама, пошто е од Србија таму има можеби повеќе Алексејовци и ете и се допаѓало ова име, а сестра ми (близначка) го добила името по желба на тато, Антонија. замислете воопшто не се договарале како да се викаме, кога дознале дека сме машко и женско, и кога ги кажале на глас имињата што одлучиле се зачуделе како можеле двајцата на буквата А да одберат.
инаку имиња за машко: Немања, Лука, Матеј, да не се викав ја Алексеј ќе го крстев можеби така и не ми текнува во моментов.
за женско: Дарија, Теона, Клара, Ива, Ева......
а старите, баби и дедови воопшто не им се мешале на моиве кога бирале имиња, па така и ја не сакам да ми се мешаат кога ќе имам мое дете.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Женско: Ана Марија, Мила , Анастасија, Теа
Машко: Марко, Лука, Дарио

С

Сатори

Гостин
Валентина, Викторија, Владимир, Влатко, Ванеса, Валерија, Вероника ... блага опсесија имам со буквата В.
Крајно, Валентина е името на мајка ми, Викторија, на моите две најдобри пријателки и на некои други битни луѓе повторно името им почнува на В.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Пол: Девојче? Ма немој....Уште да дознаам дека промена на полот ми направиле...
И што е најчудно, одбрав буквата б и направив селекција само машки имиња да прикажува и излезе дека имало шпион меѓу мажите...
http://tvoebebe.com/iminja-borce

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.617
Поени од реакции
31.451
aj ne se zanesuvajte mnogu ......:mad:.........se znae .....po baba ili dedo ..............:).........i toa iskluchivo po mashka linija.....:P:coffee:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Името сум го добил по татко ми :eek: Чекајте не рипајте.Татко ми е Кирил , ја Методи ;)
Иначе моето дете како ќе се вика ќе видиме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom